Ubuntu 13.04 aşırı ısınma sorunu

Başlatan Cndrkk, 21 Haziran 2013 - 06:21:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cndrkk

Merhaba arkadaşlar, ısınma problemini çözmek için çok araştırdım forumda fakat çözümü hala bulamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.  bilgisayar Dell İnspiron 5520. sensors ile fanın sıcaklığını tarattığımda neredeyse 100derece çıkıyor ve kritik sıcaklık değeri 107.

Bora_

Bende Dell İnspiron n5110 kullanıyorum. Fan hiç durmuyordu, sürekli sıcaktı makine. Arkadaşım gel şunu temizleyelim diyordu, hep sonra diyordum. Geçen hafta temizledik içinden süpürgelerde olan tabaka kadar pislik çıktı. ekran kartının üzerindeki termal sıvı taşlaşmıştı. Hatta bi yerinde vida mı var çekiyoruz gelmiyor dedik. Ayrıldı zar zor tabi bi çat sesi geldi. Biz ekran kartı gitti heralde, çalışmayacak dedik ama sıkıntı olmadı bi yerini koparmamışız :D Termal macunu yeniledik. Tabi kolonya ile bi yarım saat sildik ancak çıktı eski macun.

Daha öncesinde sesten duramıyordum. Şimdi çok rahatladım. Sıcaklık değerlerini ölçmemiştim. Ama elimi touchpadin soluna koyduğumda rahatsız edici derecede sıcaklık vardı. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır muhakkak başka çözümlerde üreteceklerdir ama temizlemeyi de bi düşün derim.

tlg

Isınma sorunları genellikle ekran kartı sebebiyle oluyor. Şu çıktıyı aktarır mısınız?

lspci | grep VGA

Cndrkk

Bilgisayarı 6 ay önce almıştım fan bahsettiğin kadar kirlenmemiştir sanırım, başka bi nedende garantisi bitmeden bilgisayarı açmayı istemiyorum fakat önerin için teşekkür ederim  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Haziran 2013 - 01:40:09

Çıktı sonucu: 

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Thames XT [Radeon HD 7670M]

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Cndrkk

if

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37801.0

Daha güncel bir sürücü de kurabilirsiniz.

Cndrkk

teşekkür ederim, kurdum. ısınma eskisine nazaran biraz daha geç oluyor fakat hala tam olarak önlenmiş değil. 3 dizi ardarda izleyince veya 2-3 saat aktif olunca önceden(win7'de) olmadığı kadar aşırı ısınma oluyor bilgisayarda

if

heartsmagic

Diziler Flash kaynaklı bir yerden mi izleniyor yoksa doğrudan disk üzerinden mi?

Cndrkk

heartsmagic

2-3 saat flash üzerinden izleniyorsa diziler falan ısınma normal olabilir. Flash bizim tarafa ne yazık ki Windows'a olduğu kadar iyi destek vermiyor. 
Gerçi 2-3 saat olsa bile sıcaklığın 100 derecelere çıkması falan normal değil elbette.

empax

lm-sensors paketini kurup bilgisayar çok ısındığında uçbirime(terminale) sensors yazıp değerlerin kaç olduğuna bakarsınız. Flash videolarda 60-70 dereceler Linux tarafında işlemci için normal sayılır. Sebebini @heartsmagic belirtmiş.

Düzeltme:
Ubuntu sitesinde bilgisayarınızın markası onaylanmış yani uyumlu olarak gözüküyor. Ancak indirme bağlantısı olarak Ubuntu 12.04 LTS 64-bit sürümü verilmiş. Acaba sadece 12.04 için mi onay almış bu bilgisayar(?)
http://www.ubuntu.com/certification/hardware/201201-10377/
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|