Teamviewer taşınabilir versiyonun açılamaması

Başlatan perdakasan, 23 Haziran 2013 - 11:42:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

perdakasan

Merhaba,

Teamviewer'ın taşınabilir (8.0.17864) versiyonunu indirdim. Ubuntu 12.04 makinede /APPS diye bir klasör açıp içine atıyorum. Kullanıcı için tüm yetkileri alıyorum:

chown -myuser -R /APPS

Daha sonra komut satırından "teamviewer" isimli dosyayı (exexutable yaptıktan sonra) açmaya kalktığımda şu hatayı alıyorum:

/APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer: line 1: tv_bin/script/teamviwer: No such file or directory.

Oysa /APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer/tv_bin/script/teamviwer böyle bir dosya mevcut.

Kendisinini bulamadığı dosyayı komut satırından açmaya kalktığımda şu çıktıyı alıyorum:

Inıt...
Checking setup...
Launching Teamviewer...
Daemon not running!
Starting network process... pid 6001
Network process already started (or error)

Yardımıcı olursanız sevirim.

Teşekkürler

sudusleri

http://portableapps.com/apps/utilities/teamviewer_portable

Buradan indirdiğim exe dosyasına sağ tıklayıp çalıştırılabilir olarak ayarladım. Dosyayi wine ile aç dediğimde sorunsuz çalıştı.
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

perdakasan

Alıntı yapılan: sudusleri - 23 Haziran 2013 - 13:08:13
http://portableapps.com/apps/utilities/teamviewer_portable

Buradan indirdiğim exe dosyasına sağ tıklayıp çalıştırılabilir olarak ayarladım. Dosyayi wine ile aç dediğimde sorunsuz çalıştı.

O windoz için yaratılmış bir portable sürüm. Onu kullanabilmem için Ubuntu'ya Wine uygulamasını da kurmam gerek. Bunuda aşırı zor durumda kalmadığım sürece yapmayı düşünmüyorum.

Ben buradaki Teamviewer'ın resmi olarak Linux için yayınladığı portable sürümü deniyorum: http://www.teamviewer.com/tr/download/linux.aspx

sudusleri

Yanılmıyorsam linux sürümü de aslında wine üzerinden çalışıyor.. Değişen pek bir şey olmayacak yani..

perdakasan

Alıntı yapılan: sudusleri - 23 Haziran 2013 - 14:38:52
Yanılmıyorsam linux sürümü de aslında wine üzerinden çalışıyor.. Değişen pek bir şey olmayacak yani..

Evet doğru fakat, portable linux sürümüm üzerinde açılan Wine de portable.

sudusleri

http://www.teamviewer.com/tr/download/linux.aspx

Bu bağlantıdaki en altta yer alan tar.gz uzantılı dosyayı mı çalıştırmaya çalışıyorsunuz? Ben dosyayı da indirip sorunsuz çalıştırabildim. Bahsettiğiniz APPS dizini nerede?

speakerXXL

Teamveaver'ın çalışabilmesi için sisteminizde Wine kurulu olmalı. Deb paketi ile kurulan Linux sürümü bile aslında wine altında çalışıyor.

perdakasan

Alıntı yapılan: speakerXXL - 23 Haziran 2013 - 18:53:27
Teamveaver'ın çalışabilmesi için sisteminizde Wine kurulu olmalı. Deb paketi ile kurulan Linux sürümü bile aslında wine altında çalışıyor.

Hayır olması gerekmiyor. Dediğim gibi orda çalışna Winede gömülü olarak ve portable olarak geliyor. Yıllardır kullanıyordum Wine'siz
Alıntı yapılan: sudusleri - 23 Haziran 2013 - 18:44:02
http://www.teamviewer.com/tr/download/linux.aspx

Bu bağlantıdaki en altta yer alan tar.gz uzantılı dosyayı mı çalıştırmaya çalışıyorsunuz? Ben dosyayı da indirip sorunsuz çalıştırabildim. Bahsettiğiniz APPS dizini nerede?

/APPS dizini root'ta oluşturdum. Fakat dizini ve altdizinlerini sahiplendim.

Dün forum dışı bir arkadaş bana yardım etti. Teamviewer nedense bir türlü ilk önce root olarak tar.gz den çıkarılıp, daha sonra (root olmayan bir) kullanıcı tarafından (dizin sahiplenilse dahi) çalıştırılamıyor. Fakat tar.gz den çıkaran (root olmayan) kullanıcının kendisi ise açılıyor. İlginç bir durum. Bu şekilde 4-5 tane portable uygulama kullanıyorum, sadece Teamviewer'da böyle bir şey yaşadım.

Neyse sonuç olarak problem şimdilik çözüldü denilebilir. Bilgilenmek adına birilerinden yorum alırsak sevinirim.

Teşekkürler

heartsmagic

Yorum için
ls -l /APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer/tv_bin/script/teamviwer
çıktısını görmek fayda verebilirmiş. Çözüm yöntemi garip, root ile çıkartıp tüm hakları ve sahipliği almayla, root olmadan çıkartıp denemek arasında fark olmamalı.

Alıntı Yap/APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer: line 1: tv_bin/script/teamviwer: No such file or directory.

demiş. /APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer bir dizin, peki içinde teamviewer isminde bir başlatıcı mı var? O da tv_bin/script/teamviwer isimli dosyayı mı arıyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

perdakasan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Haziran 2013 - 02:24:15

Alıntı Yap/APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer: line 1: tv_bin/script/teamviwer: No such file or directory.

demiş. /APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer bir dizin, peki içinde teamviewer isminde bir başlatıcı mı var? O da tv_bin/script/teamviwer isimli dosyayı mı arıyor?

Evet o dosyayı arıyor. Fakat o dosya mavcut. İstediği dosyayı elle başlattığım zaman konunun başında belirttiğim hata mesajını alıorum.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Haziran 2013 - 02:24:15
Yorum için
ls -l /APPS/TEAMVIEWER_8.0.17864/teamviewer/tv_bin/script/teamviwer
çıktısını görmek fayda verebilirmiş. Çözüm yöntemi garip, root ile çıkartıp tüm hakları ve sahipliği almayla, root olmadan çıkartıp denemek arasında fark olmamalı.

Evet hiçbir fark olmamalı. Yardım eden kişide sebebini bulamadı. İstediğiniz şeyin çıktısını tekrar aynı işlemi yaparsam göndereceğim.