Ubuntu neden sıkıntılı ?

Başlatan Conixcit, 08 Mayıs 2013 - 15:14:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Conixcit

Herkese merhaba,
Ben 6 ay önce Linux'a tam geçiş yaptım. 6 aydır sadece Ubuntu kullanıyorum windows'a hiç bir ihtiyacım kalmadı. Bunu yapabilmemin sebebi ise her sorunumda araştırmam ve üstünden gelmem. İnsanların sırf oyun için geçmediği Ubuntuda (genel olarak linux) istediğim oyunları açtım, hele bu virüs olayı yokmu süper bir şey, ilk günkü gibi performans ! Ama ilk günden beri yaşadığım bir sıkıntı var her seferinde boş verdim, Her bilgisayarı açtığımda "Sistem sorunu saptandı" diyor iptal deyip devam ediyorum, hoş ya, ne zaman raport gönder desemde pencere yine kapanıyor gidiyor bişey olduğu yok. Ama problem bundanmı kaynaklı bilmiyorum, mesela rytmbox'ı açmak ölüm gibi birşey, rhytmbox'ı açtığımda bilgisayar kendinden geçiyor ne render alırken (burdada sorun var gelicem buraya1) bile bu kadar kasmıyor, bi 15 sn aşırı bir donmay oluyor sonra açılıyor tabi, ama neden donuyor ? Bir müzik çalar bu sonuçta. Hadi onu geçtim bilgisayar bazen hiç hata vermeden oturum açma ekranına dönüyor, ama kasmadan, mesela internette sörf yapıyorum, hop gitti herşey oturum aç ekranındayım, açıyorum hereşy kapanmış haliyle.
    1 Diğer konu ise çok garip, ilk olarak hiç ekran kartım kurulumu kontrol etmedim ama driver kurulu olmasa nasıl render alayım ? Nasıl oyun açayım ? Sorun şu, mesela blender bilen dostlar olabilir, 3d çizim programıdır çizim yaparken objenin etrafında dönmek gerekir, mesela dönerken belli bir açıya geldimmi aşağıdaki gibi oluyor;

Diğer bir konu ise komple ekranın kafayı yemesi üzerine, Mesela en son masaüstünü açtım sonra mozillayı masaüstünden atıyorum 60x60piksel bi alan silik bir şekilde mozillanın bir yerine yapışıyor bu bug olunca 2-3 yer açınca herşey allak bullak oluyor.

meda

1.Bilgisayarınız dizüstü mü ? Evet ise optimus teknolojisine sahip mi ?
2.Rhythmbox yerine Audacious veya Clementine gibi yazılımları deneyebilirsiniz ?
3.Ubuntu'nun hangi sürümünü kullanıyorsunuz ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

DechroS

çoğu zaman ubuntunun kendi ekran kartı sürücüleri yeterli gelse de bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. tavsiyem ayarlardan sahipli sürücüleri kurmanız olacaktır.

bunun yanında ekran görüntülerinde gördüğüm üzere league of legends oyununu kurmuşsunuz. kurulumunu nasıl yaptığınızı, oyundan aldığınız performansı yeterli bulup bulmadığınızı rica etsem özel mesaj altında bana yazabilir misiniz?

gecegezen

rhythmbox için aklıma eklentiler geliyor kurduğunuz eklentileri kapatıp veya aktif eklentilerini kapatıp acarak açılma hızında bir değişiklik var mı diye bakabilirsiniz. Eklentiler derken rhythmbox'ın eklentileri
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

elk2msm

Sistemi bir süredir ingilizce olarak kullanıyorum ve hiçbir hata mesajı vermedi. Kurulumu da ingilizce olarak yapmıştım. Türkçe kullandığım zamanlarda hata mesajları ve raporlarla uğraşmaktan gına gelmişti. Oturumun kendi kendine kapanması olayı sürüyor.

heartsmagic

@elk2msm, @Conixcit üyeliği de sana mı ait?

Bir başlıkta bu kadar sorun konuşulduğunda genelde ortalık karışıyor? Bu şekilde "Ubuntu neden sıkıntılı" gibi bir başlık kullanmak yerine her bir sorunun için ayrıntılı başlıklar açarsan en azından hepsi üzerine yoğunlaşmış oluruz, olurduk.

Grafik kartı sürücüleri önemli. Şu an sistemde sürücü kurulu elbette, fakat bunlar açık kaynak sürücüler. Kod bilgisinin paylaşılmadığı kapalı donanımlar üzerine gönüllülerin geliştirmeye çalıştığı sürücüler yani. Grafik kartın Nvidia/ATI ikilisinden biriyse zaten sürücü kurman önerilir. Yapmadan oyun nasıl oynarsın, "render" nasıl yaparsın bilemiyorum.

Diğer sorunlar için ayrı ayrı konuşursak sanki daha güzel olacak gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

elk2msm

Aynı kişi değiliz, benzer sorunlar olunca yazayım dedim.

Bilgisayarım çok eski, ramler de sorunlu biraz. Bu yüzden de sorunlar başgöstermiş olabilir. Yeni sistem toplayacağım yakın zamanda. Sistemi güncelleyince sorunlar devam ederse yeni başlık açarım. Şimdilik konuyu takip edeceğim. Siz,@Conixcit arkadaşımızın sorunu çözmeye çalışın. Dediğiniz gibi ortalık karışmasın.

Kolay gelsin.

decent

Konuda görüntü, ekran, render gibi kelimeler geçiyorsa; bazı  uçbirim çıktılarına da ihtiyaç var demektir:

Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar

Conixcit

Alıntı yapılan: DechroS - 08 Mayıs 2013 - 21:05:07
çoğu zaman ubuntunun kendi ekran kartı sürücüleri yeterli gelse de bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. tavsiyem ayarlardan sahipli sürücüleri kurmanız olacaktır.

bunun yanında ekran görüntülerinde gördüğüm üzere league of legends oyununu kurmuşsunuz. kurulumunu nasıl yaptığınızı, oyundan aldığınız performansı yeterli bulup bulmadığınızı rica etsem özel mesaj altında bana yazabilir misiniz?
Buradan yazayım, başka arkadaşlar var ise onlarda öğrenmiş olsun. Kesinlikle kodlar ile uğraşmadım "PlayOnLinux" uygulamasından "Kur" dedim ama "LoL"'ün gözükmesi için "Sınamada olanlar" şıkkına tik atmalısnız. Sonra kur diyebilirsiniz. Bunun yanında oyun biraz karanlık, ama ben cidden alıştım, belki inanmassın ama gerçek halinden -orjinal,sorunsuz- çok daha hoşuma gitmeye başladı. FPS olarak ise çok az bir düşüş söz konusu ama bunu sıkıntı etme, çünkü oyunda gölgeler yok, bunun sebebi ışık yok yani ana ışıklar, bu sebepten dolayıda kasma neredeyse yok denebilir. Sizin sistemi bilemicem.

Düzeltme : Konuda açmıştım buyur nasıl gözüktüğü, http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=38943.new#new
Alıntı yapılan: shadow. - 08 Mayıs 2013 - 19:23:18
Düzeltme 2 : Unutmadan, lol'ü açtığımda Brazil,Eu West, Nordic var. Yani Türkiye sunucusu seçilmiyor. Çünkü öyle bir şık yok.
1.Bilgisayarınız dizüstü mü ? Evet ise optimus teknolojisine sahip mi ?
2.Rhythmbox yerine Audacious veya Clementine gibi yazılımları deneyebilirsiniz ?
3.Ubuntu'nun hangi sürümünü kullanıyorsunuz ?

1- Masaüstü
2- Rhythmbox kullanmamın sebebi sağ üst köşede durdurub açabilmem şarkıyı hemen değiştirebilmem gibi.
3- 13.04 ama 12.10'da da vardı bu sorunlar.

heartsmagic

@Conixcit, grafik kartın ile ilgili ayrıntılı bilgileri buraya geçtiğinde daha güzel yorum yaparız.

Conixcit

Afedersiniz Komple sistemi yazayım,
RAM : 4GB 1600MHZ
İŞLEMCİ : i3 540 3.07 GHZ
ANAKART : H55M-S2 Gigabyte
EKRAN KARTI : NVIDIA 9500 GT

heartsmagic

meda

Conixcit
Alıntı Yap1- Masaüstü
2- Rhythmbox kullanmamın sebebi sağ üst köşede durdurub açabilmem şarkıyı hemen değiştirebilmem gibi.
3- 13.04 ama 12.10'da da vardı bu sorunlar.
2-Audacious veya Clementine de Rhythmbox gibi ses imlecinin içine yerleşiyor.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Conixcit

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Mayıs 2013 - 14:46:45
Bu şekilde değil de şu şekilde geç lütfen:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

tuvaletci@tuvaletci-H55M-S2:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] (rev a1)
tuvaletci@tuvaletci-H55M-S2:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on NV96
    GL_NV_conditional_render, GL_AMD_conservative_depth,
tuvaletci@tuvaletci-H55M-S2:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 12)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 12)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB Universal Host Controller (rev 06)
00:1a.1 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB Universal Host Controller (rev 06)
00:1a.2 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB Universal Host Controller (rev 06)
00:1a.7 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 06)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB Universal Host Controller (rev 06)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB Universal Host Controller (rev 06)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB Universal Host Controller (rev 06)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA IDE Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 2 port SATA IDE Controller (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 06)
3f:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
3f:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
3f:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
3f:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
3f:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
3f:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
tuvaletci@tuvaletci-H55M-S2:~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p
OpenGL vendor string:   nouveau
OpenGL version string:  3.0 Mesa 9.1.1

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       yes
tuvaletci@tuvaletci-H55M-S2:~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p --compiz
OpenGL vendor string:   nouveau
OpenGL version string:  3.0 Mesa 9.1.1

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes

Compiz supported:         yes
tuvaletci@tuvaletci-H55M-S2:~$ jockey-text --list

heartsmagic

Şu an açık kaynak sürücüleri kullanıyorsun. Sahipli sürücüleri kurmayı hiç denedin mi?

Conixcit

heartsmagic

ATI bölümüne baktın mı hiç?

Yazılım Kaynakları-Ek Sürücüler bölümü sana sürücü önermiyor mu?

Conixcit

Nold

ama benim ekran kartı "nvidia" 9500 gt

->> Lütfen arama kutucuğunu kullanınız

Conixcit

ama benim ekran kartı "nvidia" 9500 gt

heartsmagic

Bu durumda Nvidia bölümüne baktın mı?
Forumdaki bölümleri biraz gözden geçirmeden lütfen soru sorma. Bir bölümü bulmak bu kadar zor olmamalı. Ayrıca Yazılım Kaynakları-Ek Sürücüler bölümünde de sana sürücü öneriliyor olmalı.