[Çözüldü] Dosyaları başlatıcıdan ayıramıyorum

Başlatan SineLuce, 21 Mayıs 2013 - 16:31:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SineLuce

Bazı dosyaları başlatıcıdan ayırıyorum fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda yine aynı yerde oluyorlar. Başka programlarda ise (Özellikle yeni yüklediklerim) bu sorun olmuyor. Yardım ederseniz sevinirim.

siberoloji

1. Libreoffice dosyalarını dediğinizde LibreOffice programlarının (Writer, Spreadsheet v.s.) başlatma ikonlarını mı demek istediniz?
2. Libreoffice kaldırdınız ya da yenisini yüklediniz ve eski başlatıcı ikonları mı hala duruyor ve kaldırmak istiyorsunuz da kalkmıyor? (Yeni versiyon LO yüklemiş olabilirsiniz)
3. Yok hiçbiri değil, Libreoffice programı aynen kurulu duruyor ve başlatıcıdaki ikonlara gerek yok ve siz SAĞ Tıklayıp AYIR diyorsunuz ve kaldırıyorsunuz da Sistemi açtığınızda geri aynı yerine mi geliyorlar?

SineLuce

3. Ama az önce gördüm ki diğer dosyalarda da böyle olmaya başlamış. Mesela firefox. Program kurulu kalsın istiyorum fakat başlatıcıda bulunmalarını istemiyorum.

siberoloji

Başlatıcıdaki silmek istediğiniz ikona sağ tıklayıp Ayır Demek yerine fare ile tutup aşağıdaki çöp kutusuna taşımak bir çözüm olabilir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: SineLuce - 21 Mayıs 2013 - 22:32:52
3. Ama az önce gördüm ki diğer dosyalarda da böyle olmaya başlamış. Mesela firefox. Program kurulu kalsın istiyorum fakat başlatıcıda bulunmalarını istemiyorum.

Unity için özelleştirmen var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SineLuce

Alıntı yapılan: korucu77 - 21 Mayıs 2013 - 23:06:14
Başlatıcıdaki silmek istediğiniz ikona sağ tıklayıp Ayır Demek yerine fare ile tutup aşağıdaki çöp kutusuna taşımak bir çözüm olabilir.

Bu da olmadı maalesef.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Mayıs 2013 - 11:31:13
Alıntı yapılan: SineLuce - 21 Mayıs 2013 - 22:32:52

Unity için özelleştirmen var mı?

Sayılır mı bilmiyorum ama ubuntu tweak var sadece. Onun dışında görünümle hiç oynamadım.

heartsmagic

Hayır, o bir sorun teşkil etmez. Başka bir yerden çatallanmış paketler kullanıp kullanmadığını merak etmiştim. Peki, bu başlatıcı sorunu haricinde oturumunda kayıt edilmeyen başka sıkıntılar fark ettin mi?

Şu komutu sıfırlama için deneyebilirsin, ancak ayarların da sıfırlanacaktır:

dconf reset -f /org/compiz/

Ardından oturumu kapatıp tekrar giriş yaparsın. Sonra da sorunun devam edip etmediğine bakarsın. Kısacası iki defa oturum kapatıp açman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SineLuce

gecegezen

acaba ev dizini altındaki dosyaları başka bir kullanıcı hesabından taşıma gibi şeyler yapmışmıydınız. Benzer şey ev dizinindeki dosyalar farklı bir kullanıcıya geçmiş ayarları kayitemiyormus. Aşağıdaki komut root senin ev dizinindeki fakat root sahip olduğu dosyaları gösteriyor bunu bir uygulayıp çıktığı gönderebilirmisiniz.
find ~/ -name root
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

SineLuce

Bilgisayara ubuntuyu yüklediğimden beri tek kullanıcı hesabı kullanıyorum.

/home/can/.local/share/gvfs-metadata/root

Verilen dosyaya girmeye çalıştığımda hata alıyorum "Bilinmeyen türden bir dosya" şeklinde.

guopx

gsettings get com.canonical.Unity.Launcher favorites çıktısı nedir?
Bir de şunu deneyin dconf reset -f "/desktop/unity/"
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

SineLuce

['unity://running-apps', 'application://nautilus.desktop', 'application://chromium-browser.desktop', 'application://firefox.desktop', 'application://libreoffice-writer.desktop', 'application://libreoffice-impress.desktop', 'application://libreoffice-calc.desktop', 'application://ubuntu-tweak.desktop', 'application://ubuntu-software-center.desktop', 'application://gnome-control-center.desktop', 'unity://desktop-icon', 'application://pinta.desktop', 'unity://expo-icon', 'unity://devices']

dconf reset -f "/desktop/unity/" bu verdiğiniz kod işe yaradı. Teşekkür ederim :)