USB girişlerinden ikisi çalışmıyor.

Başlatan istiklal, 19 Mayıs 2013 - 13:28:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istiklal

Selam arkadaşlar,
Web kamerası ile ilgili bir program yazıyorum bu iş için kullandığım tak çalıştır özellikli bir kameram var programı çalıştırdığımda sorun olmuyor ama sonlandırdığımda  bilgisayarımın sağında bulunan iki tane usb girişi (kamerada bu tarafta takılı) iptal oluyor soldaki bir tane çalışmaya devam ediyor. Kamerayla birlikte sağ taraftaki diğer girişe ne takılıysa artık iş yapmaz hale geliyor. Fare, yazıcı gibi o an ne takılıysa... Bilgisayarı kapatıp açtığımda düzeliyor. Acaba yazdığım program ile mi ilgili yoksa başka bir problem mi var ?

heartsmagic

Her seferinde böyle oluyorsa yazılımla ilgili olması daha muhtemel değil mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

istiklal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2013 - 00:22:52
Her seferinde böyle oluyorsa yazılımla ilgili olması daha muhtemel değil mi?

Bilmiyorum ki :( dikkat ettiğim sadece sağdaki iki girişe takınca olduğu soldaki tek girişteyken bir problem çıkarmıyor. Programın sonlanmasında bir problem mi oluyor acaba. Yaptığım tek şey opencv ile kamera görüntüsü almak öyle karışık bir şey de değil aslında.

heartsmagic

Kodlama kısmı için bir şey söyleyemem ne yazık ki. Tekli girişe takınca, uygulamayı sonlandırınca sorun olmuyor öyle mi? O da ilginç cidden, yazdığın programda sorun olsa tekli girişe takınca da olması lazım diye düşünüyor insan.

istiklal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2013 - 02:00:06
Kodlama kısmı için bir şey söyleyemem ne yazık ki. Tekli girişe takınca, uygulamayı sonlandırınca sorun olmuyor öyle mi? O da ilginç cidden, yazdığın programda sorun olsa tekli girişe takınca da olması lazım diye düşünüyor insan.

Evet tekli girişte hiç problem olmuyor. Hatta böyle olunca  her defasında bilgisayarı kapatıp açmayı üşendiğim için ve bilgisayarda çalışır durumda bir tane usb girişi kaldığından touchpad i açıyorum kamerayı çalışan tek girişe takıyorum öyle kullanıyorum  USB sürücüsü gibi bir problem olabilir mi ?

heartsmagic

Karar vermesi zor. Hani doğrudan bir sorun olsa senin uygulama ile tetiklenmeden önce de olması gerekiyor. Senin program nasıl tetikliyor inan bilemiyorum. Bir şekilde meşgul ediyor anladığım kadarıyla o girişleri.