ses sürücüsü

Başlatan ugurseker, 13 Mayıs 2013 - 17:12:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurseker

realtek ses sürücüsünü nasıl yükleyebilirim acer aspire 5738

agritux

Sisteminizde ses sorunu mu var hocam?

ugurseker

ses sorunum yok yalnız surround özelliğini kullanabilmek için kurmak istiyorum windows kurulu iken bu özellik vardı. realtek sitesinde linux için sürücüler mevcut sadece yüklemesini bilmiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2013 - 18:28:23

birde ekran kartım nvidia g105m ubuntu yükledikten sonra sistem bilgisinde Gallium 0.4 on NV98 yazıyor ayrıyetten nvidia yüklemem lazım mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2013 - 18:31:12

çok soru sordum ama birde bu laptop fanım durmadan çalışıyor normal mi sıcak sıcak üfürüyor böyle ama aşırı değil tabi. sıcaklık ve cpu gibi bilgiler görebileceğim bi yazılım var mı?

canosayan

Sensors dite bir uygulamamız vardı. depolarda aratırsanız sanırım faydası dokunacaktır sorunuza.

Realtek sitesindeki driverın tipi nedir. İkilik dosya mı, kabuk betiğimi.

Uzantı olarak ne verilmiş.
Chmod bizim işimiz.

ugurseker

burk

Şu çıktılarla birlikte sürücünün indirme bağlantısını da geçin lütfen;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39008.0

ugurseker

sürücünün indirme bağlantısını da geçin derken ne demek istediniz anlamadım bu çıktıyı uç birime yazıcam değil mi?

heartsmagic

"Surround" dediğin şey için sürücü kurmana gerek olmayabilir. Zira Realtek'in sürücü diye dağıttığı şey muhtemelen Alsa paketleridir ki o da sistemde kuruludur. "Surround" meselesi için forumda kartına göre arama yapabilirsin.

Grafik kartı soruların için lütfen grafik kartı bölümündeki sabit başlıkta vermen gereken çıktıları anlatan başlığa bak ve bilgileri buraya geç. Sisteminde Optimus gibi bir şey varsa sürüclere bağlı olarak fan sorunun da çözülebilir belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.