yazılım merkezinden program kurmak çok yavaş

Başlatan mehmetktu63, 29 Nisan 2013 - 06:58:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetktu63

Merhabalar
Yazılım merkezinden program kurulumu çok uzun sürüyor. Mesela 100 mblik bi programı indirdikten sonra kurması nerdeyse 10 dk sürüyor. Halbuki ubuntu bilgisayara12-13 dakikada kuruldu. Bi kaç mblik bi program bile bekletiyor insanı. Acaba bu normal mi, sebebi nedir?
" Zira helal dairesi geniştir. Keyfe kafi gelir.  Harama ihtiyaç bırakmaz."    Bediüzzaman

heartsmagic

Kurulan uygulama neydi? Ayrıca kurulum esnasında ayrıntıları gösteriyor olmalı yazılım merkezi, nerede bekliyor?

Not: Gösteriyor diye hatırlıyorum, umarım gösteriyordur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mehmetktu63

Sorun indirme aşamasında değil, veri bilgisayara indikten sonra değişiklikler uygulanıyor aşamasında bazen 2-3 mblik bir program bile birkaç dakika sürebiliyor. Normalde win. da 200mblik bi program en fazla bir kaç dakika sürüyor. Acaba bu ubuntuya has bi durum mu? Benim bilgisayardan kaynaklanıyor olamaz herhalde, çünkü 800mblik ubuntu 13 dakikada kuruldu. Sanırım sistem bu konuda ağır kalıyor.
" Zira helal dairesi geniştir. Keyfe kafi gelir.  Harama ihtiyaç bırakmaz."    Bediüzzaman

guopx

sudo apt-get install gdebi
Yazılım merkezine göre daha az yorar sistemi ama yine bekleme süresini çok kısaltacağını sanmıyorum çünkü apt'ın yaptığı şey aynı.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

heartsmagic

Alıntı yapılan: mehmetktu63 - 29 Nisan 2013 - 17:08:46
Sorun indirme aşamasında değil, veri bilgisayara indikten sonra değişiklikler uygulanıyor aşamasında bazen 2-3 mblik bir program bile birkaç dakika sürebiliyor. Normalde win. da 200mblik bi program en fazla bir kaç dakika sürüyor. Acaba bu ubuntuya has bi durum mu? Benim bilgisayardan kaynaklanıyor olamaz herhalde, çünkü 800mblik ubuntu 13 dakikada kuruldu. Sanırım sistem bu konuda ağır kalıyor.

Ben sorularıma cevap alamamışım ki? Sorun indirme aşaması demedim ben cevabımda. Dikkatli okuyup cevapları vermeye çalışırsan sorunu irdelemeye çalışırız. Hatta uçbirimden bile uygulama kurdurup durumu görürüz. Ubuntu'ya has bir durum değil, uygulamalar kurulumları sürekli bekletiyorsa bir yerlerde sorun vardır.

agritux

Bende de aynı sorun vardı, yazılım kaynaklarından depoyu Hollanda yaptım, artık çok hızlı. Deneyebilirsiniz. Sisteminizde sorun yoksa belki sunucu ile ilgili bir sorun yaşıyorsunuzdur. Ozaman iş görebilir.

mehmetktu63

Heartsmagic demek istediğim mesela knemo programını kurdum 95 mb falan olması lazım. 95 mb tamamlandı, ondan sonra değişiklikler uygulanıyor aşamasında arkaplanda sürekli bir şeyler yapıp duruyor ve adeta başka bir şey yapamıyorsun. Küçük boyutlardaki programlar da bu anlamda çok hızlı değil. Yani veri hızlı iniyor fakat yavaş kuruluyor. Acaba normalde de böyle mi?

agritux

krwlng

@mehmetktu63, Bir uygulamayı uçbirimden sudo apt-get install uygulamaadı şeklinde kurduğunuz zaman da aynı bekleme oluyor mu? Ayrıca yazılım merkezinden uygulama kurarken, uçbirimden kuruluma göre az da olsa bir fark olması normal, arayüz olduğu için komutların arayüz tarafından işlenmesi ve arayüzün tekrar konumları tarayıp eski haline gelmesi gibi beklemeler olur ama bu çok uzun sürüyorsa başka bir sorun vardır orada. Bir de kurulum için Launchpad hesabı isteyen uygulamalar 1mb da olsa 100mb da olsa kurulum sırasında normalden biraz fazla beklemeye sebep olur, hesap onayı gibi bazı süreçler kurulumu uzatabilir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mehmetktu63

Aynı uygulamayı uçbirimle kurunca daha hızlı oldu. Demek mümkün oldukça uçbirim kullanmak gerekiyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Nisan 2013 - 15:45:21
Kurulan uygulama neydi? Ayrıca kurulum esnasında ayrıntıları gösteriyor olmalı yazılım merkezi, nerede bekliyor?

Yok mu ayrıntıyı gösteren bir bölüm?

mehmetktu63

Ayrıntı vermiyor. Sadece değişiklikler uygulanıyor şeklkinde bilgi veriyor.

if

Sorunun neden kaynaklandığına dair bir fikrim yok ama UYM yerine Sinaptik kullanabilirsiniz.