Broadcom wl sürücüsü için yedekleme

Başlatan brooqs, 23 Nisan 2013 - 00:05:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brooqs

Arkadaşlar broadcom 43327 diye bir wireless kartım var acer aspire 5755g laptopumda maalesef bu sürücü ön tanımlı olarak hiçbir dağıtımda gelmiyor. Bende yeni dağıtımları denerken yada herhangi bir şey denerken sistemi göçertiyorum ve sonuçta yeniden kuruyorum. Bu durumda her seferinde wireless driverını ethernet üzerinden kurmak zorunda kalıyorum.

Şimdi merak ettiğim olay şu acaba bu driverı yedeklemenin bir yolu varmı?

updatedb komutunu çalıştırdıktan sonra locate wl.ko diye bir arama yaptım ve aşağıdaki sonuçlara ulaştım.

/lib/modules/3.5.0-23-generic/updates/dkms/wl.ko
/lib/modules/3.5.0-27-generic/updates/dkms/wl.ko
/var/lib/dkms/bcmwl/6.20.155.1+bdcom/3.5.0-23-generic/i686/module/wl.ko
/var/lib/dkms/bcmwl/6.20.155.1+bdcom/3.5.0-27-generic/i686/module/wl.ko
/var/lib/dkms/bcmwl/6.20.155.1+bdcom/build/.wl.ko.cmd

Şimdi yukarıdaki yollardaki dosyaları yedekleyip yeni sistemde ilgili dizinlere atsam sistem çalışırmı?

Yoksa ethernet üzerinden bağlanıp her seferinde kurulummu yapmak gerekiyor?

Teşekkürler.
Linux is an adventure!!!

if

@brooqs, insmod wl.ko deyince modülü kullanabilmeniz gerek. Çıktı dizinine göre modül dkms (dinamik çekirdek modül desteği) altında. Yani ne zaman çekirdek yenilense, bu modül tekrar derlenip yeni çekirdekte kullanılabilecek. Tahminimce aynı dizin altına koyunca modülü yine çalışması gerek fakat insmod komutunu yürütmek şart her hâl ü kâr da. Çünkü bu modül çekirdek ağacı dışından geliyor. Modülü yüklemeden çekirdek bilemez şu dizinde bir modül olup olmadığını.

brooqs

Çok teşekkürler @if deneyip sonucu yazarım.
Linux is an adventure!!!