Pc'yi oyun serveri yapmak

Başlatan hydron, 08 Ağustos 2016 - 21:14:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hydron

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim daha yeniyim. Arkadaşlar bende bir pc var bunu oyun serverine çevireceğim iki kişi oynuyoruz ne yapmam lazım yardım edin lütfen.

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: hydron - 08 Ağustos 2016 - 21:14:59
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim daha yeniyim. Arkadaşlar bende bir pc var bunu oyun serverine çevireceğim iki kişi oynuyoruz ne yapmam lazım yardım edin lütfen.
Merhaba hydro,
Konuyu doğru yere açtın.

Öncelik sunucunun ne olduğunu biliyor musun? Tahminimce kulaktan dolma fikirlerin var. Sunucu yönetmek öyle "PC" ni açıp kapatmak kadar kolay iş değildir.

Hadi onu geçtim hangi OS kullanacağın belli mi? Windows'a lisanların hazır mı? Linux ise oyun sunucusunun desteği var mı? Senin bilgin var mı linux konusunda? (Bak öyle ubuntu arayüzünde GUI de dolanmayı herkes yapar maksat CLI de)

Hadi bunları hakkıyla yerine getirdin. 2 kişi gireceksiniz basit bir internet ile de haledersiniz. Ama bir yandan, ailenden birisi video izlemeye bir başlarsa ping yüzünden arkadaşın oynayamaz hale gelirse o zaman bunca emeği ziyan etmiş olmaz mısın?

Tamam yaptın hatta ilerlettin işi. 2 kişi iken şu an 20 kişiye 7/24 hizmet (!) veriyorsun. Sunucun kapasitesi yetecek mi? Yedeklerin nerede? Hadi felaket senaryolarını da geçtim. Arkadaşlarına 7/24 "yayın" sunabilecek misin?

Tamam hadi 7/24 destek, günlük yedekler, güçlü internet ağı...

Elektrik?

Eminim ki elinde ki donanım Intel 6 series veya AMD FX 6xxx veya 8xxx değildir. Basit Pentium 4, Atholon, Sempron veya Core 2 Duo dur. Bunların yıllık enerji tüketimleri 200-300TL yi bile bulabilir (7/24 %50 bizzat denedim).

Bu kadar iç karartma yeterli mi şimdi seni sevindiriyim.

Yaşını bilmem, adını bilmem, ırkını bilmem. Ama bu uğraştığın iş ile bende aynı şekilde başladım.

Arkadaşlarıma CS1.6, Half life, Quake ve Teamspeak 3 sunucu satarak ve yüklü miktar da (aylık 50-60TL) para çıkartabiliyordum. Ama ben öyle evimde sunucu hiç satmadım. Gittim kredi kartı ile Windows VPS satın aldım. 12 yaşımdayken yaptığım bu işten zevk alınca sunucu aldım o biriktirdiğim para ile. Şimdi ise 2 tane sunucum var. Ama soracaksanda şu an oyun için hosting vermiyorum.

Sana önerim,
1) Yaptığın iş ile gurur duy, araştır, öğren ve en optimum seviye de aklına yatan seçeneği uygula
2) Sunucuda hata ile karşılaşınca silme komple sistemi. Hatayı anla.
3) Hangi oyundan bahsettiğin hakkında hiçbir fikirim yok ama tahminimce MC, CS gibi basit oyunlarsa artık işin bu zamanda daha basit. İki tık ile sunucu hazır.
4) Soruların olursa bana direkt mesaj atarsan sevinirim.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

hydron

Ben satmayacağım sadece bir arkadaşla oyun oynayacağız minecraft server açacağım. Yirmi kişilik bir şey de olmayacak zaten öyle bir amacım yok. Bunun için ne yapmam gerekir? Benim bildiğim kadarıyla normal windows yetiyor.

plazma

İşletim sistemi windows mu olacak?

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: hydron - 09 Ağustos 2016 - 00:22:23
Ben satmayacağım sadece bir arkadaşla oyun oynayacağız minecraft server açacağım. Yirmi kişilik bir şey de olmayacak zaten öyle bir amacım yok. Bunun için ne yapmam gerekir? Benim bildiğim kadarıyla normal windows yetiyor.
Merhaba,
Düz Windows 7 starter kurmanız yeterli olacaktır. Sonrası zaten bu forum ile pek alakalı bir durum olmayacak gibi.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

afeser

Sunu inceleyebilirsin. http://minecraft.gamepedia.com/Setting_up_a_server
eger 2 kisi oyun ise sunucu gerekli degil kendi bilgisayarini sunucu gibi kullan. Zaten surekli acik kalmasi gerekmiyor.
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

hydron

Sağolun arkadaşlar yardımınız için teşekkür ederim.