13.04 Raring Ringtail Tecrübeleriniz Aktarınız

Başlatan Luna, 25 Mart 2013 - 21:15:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Luna

Merhabalar,

Önceli sürümlerde forumda bir hareketlilik olurdu, deneyenler tecrübeleri paylaşırdı, alfa ve beta aşamalarında. Ama neden bunu bu sürümde göremedim ben. 13.04 ü kurdum ufak tefek hatalar dışında her konuda evrim geçirmiş gibi. Bilmiyorum konu burası mı ama burada ortak bir başlık altında toplanıp, ilerleyen zamanlar sorunların çözümü adına bir konu olmasını diliyorum.

Bilmiyorum belki de bu sessizliğin Canonical tarafından "Artık Ubuntu sürümlerinde yapacağımız değişiklikleri belirtmeden devam edeceğiz" zihniyetinden de kaynaklanıyor olabilir. Sizleri dinliyorum :)
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

heartsmagic

Diğer iletileri daha fazla dallandırmadan içeri aldım. Şimdilik öylece kalsın bence.
@Luna, inceden eleştirin için söyleyebileceğim tek şey Ubuntu ile ilgili yabancı kaynaklara bakman olacak. Zira Omgubuntu, IloveUbuntu gibi kaynaklar forum gibi destek vermedikleri için sürekli takip peşindeler ve yenilikleri gün be gün aktarmaktalar. Hani orada da yenilikleri göremiyorsan söyleyebileceğim fazlaca bir şey yok.

Ben de bir süre önce gördüğüm, okuduğum yeniliklere binaen 13.04'e geçtim ve memnun da kaldım. Ancak vakit kıtlığından yazıp çizemiyoruz işe. Bu başlığı da ortak bir başlık haline getirebiliriz belki, fakat bence ismini değiştirelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Luna

İnce eleştiri değil, emin olamadım acaba ben mi atlıyorum diyorum. Diğer forumlarda dediğiniz üzere var mı yok mu bakmadım. Ancak Ubuntu TR olarak ben buradan forumdaşlarımız yanyana bunu paylaşsak daha şükela olur :)

Ayrıca Unity Tweak Tool u duyurmuşlar, ben de ilk kurdğum gün tesadüfen keşfetmiştim. 12.04 ü bile unutturdu bana diyebilirim şu haldeyken. Kararlı sürüm için kaç gün kaldı bu arada :)

cagriemer

Luna

Hazır konuyu açtık sorumu da sormuş bulunayım.

Nuatilius pc boştayken bile ortalam %25 işlemci kullanımına sebep oluyor. Nasıl yapacağımı çözemedim. Yeniden kurdum paketleri değişlen bir şey olmadı.

cagriemer

Bilgisayar bosta diye tabir ettiginiz birkac anda hangi sureclerin calistigini gecer misiniz? Ortak bir sey yakalayabilir miyiz bakmis oluruz? Ya da soyle diyeyim bir tane cikti yeterli degil. Farkli zamanlarda alinmis birkac tane gecmeye calisirsaniz iyi olur.

Luna

cagriemer

Bu ciktilari metin olarak verirseniz okumasi daha kolay olur.

serkanburda

Yaklaşık bir aydır 13.04 kullanıyorum ve bence cidden güzel bir sürüm olacak. Ram ve işlemci kullanımı azaltılmış, sistem henüz kararlı hale ulaşmamasına rağmen oldukça düzgün çalışıyor. Bazen gelen bir güncelleme ile bir şeyler bozuluyor ama düzeltiyorlar bir şekilde ki gayet normal aksaklıklar. Mesela açılan bir pencere küçültüldüğünde pencereyi yeniden boyutlandırmak ya da sürüklemek mümkün değildi bir hafta kadar; dün gelen bir güncelleme ile bu sorun ortadan kalktı. Bunun gibi şeyler oluyor.

Benim asıl merakla beklediğim 25 mart'ta çıkacağı duyurulan Unity 7 idi ama ne yazıkki 1 Nisan'a ertelendi. Gelecek güncelleme ile 100 tane yeni lens geleceği söyleniyor, akıllı arama özelliği ile ilgili. Merak ediyorum nasıl bir deneyim olacak diye.

Sanırım bu tablet, telefon ve masaüstü tek tipleştirmeye çalışılması sebebiyle donanım gereksinimi de ortalanmaya çalışılıyor. Söylemeye çalıştığım 13.04 sürümünde mobil cihazlar düşünülerek olsa gerek donanım gereksinimi düşürülmeye çalışılmış. Zaten ben de bu sebeple 10.04'den doğruca 13.04'e yükselttim ki ilk günden beri pişman olmadım. Bir de ne kadar yüzeysel görünse de beni ilk elden cezbedenin ve vaktinden önce bu sürüme geçmeye kandıranın yeni seçke simgesi olduğunu itiraf edeyim. :) Basit bir şey ama insanın gönlü tuhaf şeylere kayabiliyor. Sırf o simge yüzünden 12.10 yerine 13.04 kurdum. Bilmeyenler için tek değişen simgenin seçke değil, nautilus, yazılım güncelleştirici ve yazılım merkezi simgeleri olduğunu da belirteyim. Görsellik de gittikçe güzelleşiyor ve kullanıcı deneyimini oldukça zevkli hale getiriyor.

Luna

Alıntı yapılan: serkanburda - 27 Mart 2013 - 02:19:47
Yaklaşık bir aydır 13.04 kullanıyorum ve bence cidden güzel bir sürüm olacak. Ram ve işlemci kullanımı azaltılmış, sistem henüz kararlı hale ulaşmamasına rağmen oldukça düzgün çalışıyor. Bazen gelen bir güncelleme ile bir şeyler bozuluyor ama düzeltiyorlar bir şekilde ki gayet normal aksaklıklar. Mesela açılan bir pencere küçültüldüğünde pencereyi yeniden boyutlandırmak ya da sürüklemek mümkün değildi bir hafta kadar; dün gelen bir güncelleme ile bu sorun ortadan kalktı. Bunun gibi şeyler oluyor.

Benim asıl merakla beklediğim 25 mart'ta çıkacağı duyurulan Unity 7 idi ama ne yazıkki 1 Nisan'a ertelendi. Gelecek güncelleme ile 100 tane yeni lens geleceği söyleniyor, akıllı arama özelliği ile ilgili. Merak ediyorum nasıl bir deneyim olacak diye.

Sanırım bu tablet, telefon ve masaüstü tek tipleştirmeye çalışılması sebebiyle donanım gereksinimi de ortalanmaya çalışılıyor. Söylemeye çalıştığım 13.04 sürümünde mobil cihazlar düşünülerek olsa gerek donanım gereksinimi düşürülmeye çalışılmış. Zaten ben de bu sebeple 10.04'den doğruca 13.04'e yükselttim ki ilk günden beri pişman olmadım. Bir de ne kadar yüzeysel görünse de beni ilk elden cezbedenin ve vaktinden önce bu sürüme geçmeye kandıranın yeni seçke simgesi olduğunu itiraf edeyim. :) Basit bir şey ama insanın gönlü tuhaf şeylere kayabiliyor. Sırf o simge yüzünden 12.10 yerine 13.04 kurdum. Bilmeyenler için tek değişen simgenin seçke değil, nautilus, yazılım güncelleştirici ve yazılım merkezi simgeleri olduğunu da belirteyim. Görsellik de gittikçe güzelleşiyor ve kullanıcı deneyimini oldukça zevkli hale getiriyor.

Evet aynı sorun vardı geçen hafta :) ve düzelttiler bekleyelim o halde :)

omerrr

benim kaç sürümden beri en büyük beklentim ambiance temasının değiştirilmesi, yani daha göze hoş gelebilecek bir tema yapılması. Bunun üzerine çalışılıyor ancak çok zaman geçti. Aslında yeni simgeler de hep ambiance ile uyum içerisinde. Sanırım bu tema işini daha sonralara bıraktılar, bilemiyorum.

Unity 7 ile çok sayıda aramayı dash'tan yapabileceğiz fakat şunu söyleyim ki şu anda bile mesela bir twitterda ya da facebook resimleri, flickr resimleri üzerinde hızlı bir arama yapamıyor dash. Bu gelecek olan aramaları nasıl yapacak merak eiyorum ki en son bir video yayınlanmıştı geliştirme aşamasında olan arama olayı ile ilgili ve bir şey bulamıyordu. Umarım bunlar düzeltilir.

guopx

Bana 12.04 yolu görünüyor galiba yine :( 12.10'da da böyle olmuştu ve yine 13.04 ile gelen 3.8 çekirdeği benim donanımımla geçinemiyor, her 2 boot'un en az birinde kernel panic yiyorum malesef.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

rc28

genel olarak sistem hızlı ve stabil çalışıyor ilk kurulumda çok hızlı açılmıştı ama şimdi biraz daha yavaş açılıyor kapanırkende 3 saniyede falan kapanıyor yaşadığım sorun çalıştırılabilir metin dosyası (.sh) yaparken özelliklerden program gibi çalıştırmaya izin ver diyorum fakat işe yaramıyor metin dosyasını açıyor.

guopx

@ rc28
Nautilus'u açın, paneldeki dosyalar menüsünden Tercihler > Davranış sekmesi > Çalıştırılabilir metin dosyaları > her zaman sor'u işaretleyin
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.