[Çözüldü] debian wheezy ve cuda kurulumu

Başlatan krmugr, 07 Nisan 2013 - 22:10:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krmugr

Arkadaşlar debian wheezy ile cuda kullanan varmı?  Bu konuda yardım edebilirmisiniz? (intel ve nvidia birlikte kullanım)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krmugr

Evet baktım İngilizcem çok iyi olmasa da denedim sonuç 4 kez format oldu. Nerede hata yaptığımı da çözemiyorum. intel i tamamen devre dışı bırakabilsem sorunu bumlebee siz de çözerim fakat böyle bir çözüm yok bildiğim kadarıyla..

heartsmagic

Yanlış gidenin ne olduğuna bakmak lazım, fakat işin içinde derleme ve buna bağlı kurulum olunca paketleri ha deyince geri alamayız. Farklı yöntemler deneyelim derdim, checkinstall gibi ama zaten harici bir depo olduğundan bahsediyor orada:

http://suwako.nomanga.net/

Kısacası depodan kurup kaldırabilirsin istediğin şeyi. Sorun çıkarsa kurduğun paketi kaldırırsın örneğin, yeniden kuruluma falan gerek yok.

krmugr

Teşekkür ederim.. Konuyla ilgili olarak Wheezy kullanan kali de cuda kullanılıyormuş ama bu da intel siz bu çözüme bumlebee yi uydurabilirmiyiz?
http://samiux.blogspot.com/2013/03/howto-nvidia-display-card-on-kali-linux.html  Eski fakat çalıştırılabilir diyor..

heartsmagic

Hiçbir fikrim yok ne yazık ki. Kali hangi depoları kullanıyor vs. bilmiyorum. Debian için de bilgim ancak bakındığım kadar. Intel'siz çözüm dediğimiz nedir?

krmugr

intel siz çözüm , intel  i tamamen devre dışı bırakabilmek. Ama mümkün gözükmüyor....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Nisan 2013 - 23:43:02

Şu an itibariyle debian wheezy ve cuda kullanabiliyorum sanırım sorunu çözdüm fakat henüz tam anlamıyla test edebilecek vaktim olmadı...

Öncelikle sadece squeeze depolarını kullandım. Ardından;
apt-get update

apt-get install nvidia-detect nvidia-libopencl1 nvidia-opencl-common nvidia-support nvidia-opencl-icd nvidia-visual-profiler nvidia-glx nvidia-installer-cleanup nvidia-kernel-common nvidia-smi nvidia-alternative nvidia-opencl-dev libglx-nvidia-alternatives nvidia-kernel-dkms nvidia-cuda-toolkit nvidia-vdpau-driver nvidia-xconfig glx-alternative-nvidia libgl1-nvidia-alternatives nvidia-settings libgl1-nvidia-glx xserver-xorg-video-nvidia libcublas4 libcudart4 libcufft4 libnpp4 libnvidia-compiler libcuda1 libcuinj4 libnvidia-ml1 libxvmcnvidia1 libcusparse4 libcurand4 python-pycuda-doc python-pycuda-headers python-pycuda nvidia-cuda-doc nvidia-cuda-gdb

ve sonra;
http://suwako.nomanga.net/  deki bumblebee. ( bumblebe yukarıdaki driverler ile çalışıyor.)

reboot sonrası can sıkıcı siyah ekranda root olup , sudo rm /etc/X11/xorg.conf  komutu yürüttüğümde sorun çözüldü.. nvidia hala xorg dosyası yap diyor ama optirun her komuta cevap veriyor...:)

"heartsmagic" Teşekkür ederim...

heartsmagic

@krmugr, rica ederiz zaten çok yardımım dokunmadı. Eğer sorun çözüldüyse başlığı etiketlersin, bizler de kapatırız: cozuldukonusu