[Çözüldü] Açılış ekranı sorunu

Başlatan ofelyaozan, 28 Mayıs 2013 - 22:24:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ofelyaozan

Arkadaşlar merhaba,
Ubuntu 13.04'e yükseltikten sonra kardeşimin ısrarı üzerine tekrar Windows yükledim başka bir disk'e yalnız sorunum şu 12.10'da yüklüydü ama açılış ekranında hangisine girmek istediğimiz gösteren bios ekranı çıkıyordu.Şuan 13.04'te sorun yaşıyorum açılış ekranında seçenek sunmuyor ya Ubuntu ya da Windows açılıyor. sürekli diskten data kablosunu çıkartıp sistemi açıyorum. Umarım yardımcı olursunuz bios ayarlarından dedim karıştırdım ama beceremedim...

guopx

Ubuntu üstüne windows kurduysanız, windows grub'u mbr'den siler. Yapmanız gereken şey http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

ofelyaozan

Hayır 12.10'u kaldırdıktan sonra windows kurup,windows üzerine 13.04 yükledim...Yine de deniyeceğim teşekkürler dostum allah kimseyi windows'a düşürmesin! :)

heartsmagic

İlk iletinden öyle anlaşılmıyor ama, Windows sonradan kurulmuş gibi. Eğer iki disk kullanılıyorsa durum değişebilir fakat mantık aynı. Grub'u Ubuntu'nun kurulu olduğu veya olmadığı diske kurabilirsin, hangisini yapacaksan diğer sistemi başlatmak için yapacağın ayarları düzenlemelisin. Disk sırası, bölüm sırası gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ofelyaozan

Kurulu olan diskler ayrı,ilk Windows sonra Ubuntu yükledim...İletide gönderilen işlemi yapacağım umarım işe yarar teşekkürler ilginiz için...

heartsmagic

Eğer Ubuntu sonradan kurulduysa Windows'u görmesi lazım. Fakat burada şu nokta var, Ubuntu ve bunla beraber Grub hangi diske kurulduysa o disk ilk sırada olmalı açılışta. Eğer Grub Windows'u ekleyemezse o zaman bakarız duruma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ofelyaozan

Sorun çözüldü başka bir sorun için bios'u resetlemiştim,Ubuntunun kurulu olduğu disk ikinci durumda duruyordu biosda 1. yapınca düzeldi gözüküyor şimdi boot menüsünde açılışte windows..