Lubuntu Software Center Türkçe olabilir mi?

Başlatan Paqe, 03 Mart 2013 - 01:35:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Paqe

Pentium M işlemcili eski dizüstü bilgisayarıma daha önce Xubuntu 12.04 kurup bir süre kullandıktan sonra fazla geldiğini düşünüp Lubuntu 12.04 kurdum. Kesinlikle daha performanslı ve sade bir sistem tercih ettiğimden Lubuntu kullanmaya devam etmeye karar verdim.

Güç seçeneklerinde sorunum olduğundan resimli bir konu açıp sormak istedim. Xubuntu'da çok güzel bir ekran görüntüsü alma programı vardı Türkçe. Onu kurmak istedim fakat yazılım merkezini açtığımda Lubuntu Software Center adı ile programın ingilizce olduğunu gördüm. Dolayısıyla bulamadım, screenshot olarak girdim ama istediğimi bulamadım. Türkçe olmadığından Türkçe girdiğim aramaları kabul etmiyor. Xubuntu'da girdiğim aramaları altında Türkçe açıklaması ile de verirdi. Öğrenmek istediğim Lubuntu'da bu şekilde mi kullanmak gerekiyor. Software center'ı Türkçe'ye nasıl çevirebilirim? Forumda aradım fakat sonuç alamadım. Teşekkürler.

serkanburda

Şu bağlantıdan: https://translations.launchpad.net/lubuntu-software-center/trunk/+pots/lubuntu-software-center/tr/+export gerekli dosyayı mo uzantılı olarak (format yazan yerden po'yu mo yapın) indirin ve /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES dizinine atın. Lubuntu yazılım merkezini yeniden başlatın, Türkçe olması lazım.

Bahsettiğiniz uygulamanın adının da "xfce4-screenshooter-plugin" olması lazım. Kurmak için terminalden sudo apt-get install xfce4-screenshooter-plugin komutunu verebilirsiniz.

Paqe

Aynen dediğinizi yaptım. İndirdiğim dosya "tr_LC_MESSAGES_lubuntu-software-center.mo" adındaydı, bu şekilde olmadı. "lubuntu-software-center.mo" olarak girince dosya adını oldu yukarıdaki resimdeki gibi. Çok teşekkür serkanburda. Fakat program isimlerinin altındaki açıklama hala ingilizce, yani aslında benim istediğim programın menüsünü türkçeleştirmekten ziyade programın işletim sisteminin Türkçe olduğunu algılaması ve herşeyi Türkçe olarak ekrana getirmesi (program isimleri hariç elbet), yani aynen ubuntu ve xubuntudaki gibi olamaz mı? lubuntudaki yazılım merkezi çok basit geldi...

Edit: Bu arada şimdi farkettim ki herhangi bir program seçip bilgiye (program hakkında açıklama için) basınca çöküyor program, /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES dizinine kaydettiğim dosyayı silince eski haline geri döndü.

heartsmagic

Açıklamalar için ne yazık ki onları birinin çevirmesi gerekmekte. Öteki türlü olabileceğini sanmıyorum. Kapanma sorunu içinse dosyayı yine ilgili dizine koyarak yazılımı uçbirimden açıp kapandığında ne hata verdiğine bakabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Paqe

Ubuntu yazılım merkezini kurarak sorunumu çözdüm, teşekkürler.