WAN MİNİPORT BAĞLANTISI

Başlatan Turgayubuntu, 19 Şubat 2013 - 20:45:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Turgayubuntu

ARKADAŞLAR BENDE FİBER İNTERNET BAĞLI. ŞÖYLE ANLATAYIM;

ŞİMDİ FİBER İNTERNET PC'MİN YANINA KADAR BİR ETHERNET KABLOSU İLE GELİYOR. BU ETHERNET KABLOSNU VERİLEN MODEMİN WAN GİRİŞİNE TAKIYONUM VE MODEMİN ARAYÜZÜNE KULLANICI ADI ŞİFRE GİREREK BAĞLANIYORUM. BU MODEM BENİM PC'YE 192.168.1.XX OLARAK BİR İP VERİYOR VE eth0 bu ip yi görüyor. AMA BENİM İSTEDİĞİM eth0 'ın benim 176.42.5.xx olan public ip yi GÖRMESİ. ÇÜNKÜ BİR DİRECTADMİN LİSANSI ALDIM VE BU NEDENLE LİSANS ONAYLAMA YAPAMIYORUM. LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN. BURADA BU KONUDA ÇOK PRO. KİŞİLER OLDUĞUNU BİLİYORUM.  YARDIMCI OLANA RESELLER HESABI VERECEĞİM.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Şubat 2013, 20:49:19

AYRICA BİR DİPNOT. BU GELEN ETHERNET KABLOSU İLE HİÇ MODEM KULLANMADAN BAĞLANTI YAPABİLİYORUM. WİN 7 Lİ BİLGİSAYARIN ARKASINA TAKIYORUM VE YENİ BAĞLANTI OLUŞTUR DİYEREK KULLANICI ADIMI VE ŞİFREMİ GİRİP BAĞLANIYORUM. AMA UBUNTUDA MALESEF.

Turgayubuntu

DIRECTADMIN KURULUMU YAPMAYI BİLEN ARKADAŞ VARSA IP LISANSLAMA NEDENI ILE KULURUM YAPAMIYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLUN.

siberoloji

Yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım doğrusu. Modeme dışarıdan gelen istekleri 176 ile başlayan ip^ye mi yönlendirmek istiyorsunuz(bu NAT ayarları ile yapılır diye biliyorum). Ağ ayarlarında DHCP ayarlarını otomatik değil de manuel mi yapmak istiyorsunuz. Ya da directadmin local server da çalışmaz bunu da ilave edeyim. Korkarım ben de iyice karıştırdım. Adım adım gidilse bence yardımcı olacak bir çok katılımcı vardır.

"DirectAdmin Installation Guide

Step 1:  Do you meet the system requirements?

- Clean OS install: check install.html to ensure you've got a supported OS
- At least one external IP address (NAT/LAN-based systems will NOT work)
- SSH installed, gcc, g++, openssl-devel installed. Common pre-install commands"

burk

Tümü büyük harflerden oluşan iletiler yazmazsanız sevinirim; http://goo.gl/wIUhh

if

@Turgayubuntu, iletinizi büyük harfle yazmayın lütfen. İletinizi düzeltirseniz sevinirim.

cagriemer

Modeminiz hangi marka/model? Kullanim kilavuzundan "bridge mode" gibi bir ayarinin olup olmadigina bakin. O ayara gectiginizde bilgisayariniz bahsettiginiz public IP'yi alir.

cagriemer

Bu konu diger konunuzla baglantili oldugu icin basliklari birlestiriyorum.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pantahorei

Aynı sorunu ben de yaşıyorum.
"timeout waiting for PADO packets" uyarısı ile...

Burada yapılmak istenen debian/ubuntu makine ile fiber pppoe bağlantısını router kullanmadan sağlamak.

Windo$s makine WAN Miniport ile bağlantıyı yaparken debian yapamıyor.

Başlık soruna uymamış.

heartsmagic

Konu hakkında bir fikrim yok ancak etrafta bir sürümde sorun yaşanırken bir başka sürümde sorun yaşamadığını söyleyen kullanıcılar var. Senin sürümün nedir @pantahorei?

Turgayubuntu

@pantahorei aynen senin söylediğin problem. Bağlantının nasıl yapılacağı hakkında fikri olan yok sanırım.

heartsmagic

Fikri olan yok değil,  pppoe konusu normal belgelendirmelerde dahi var Ubuntu için. Sen Ubuntu üzerinde ne denediğini dahi aktarmamışsın buraya. @pantahorei ise olayı denemiş ve hata almış, en azından hata ile fikir yürütmeye çalışabiliyor insan. pppoe konusu yaygın değil, haliyle ha deyince çözüm bulmak zor. Fakat en azından:

sudo pppoeconf ile süreci başlatıp bir şeyler denemeden yorum istemek bir garip oluyor.