Windows'a giremiyorum

Başlatan kuyis, 15 Ocak 2013 - 15:06:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuyis

Merhaba,

Bilgisayarıma Ubuntuyu Kurdum. ( Hp 6735S *dizüstü bilgisayar) Fakat Wireless ı Bir Türlü Tanıtamadım. Araştırdığım Forumlarda İnternete Bağlı İken Ubuntuyu Yüklersek Wireless in sorunsuz Çalışacağını Okudum. Bende Bunun Üzerine Ubuntuyu Kaldırıp Tekrar Yüklemek İstedim. Forumlarda Gördüğüm Kadarıyla Grup Denilen Birşeyden Dolayı Ubuntuyu Kaldırdıktan Sonra Bilgisayar Açılmıyor Epeyi İşlem Yapmak Gerekiyormuş Windows u Kullanabilmek İçin. Ubuntuyu Yüklemeden Önce Nilgisayarımda Xp ve Windows 7 Kuruluydu İkisinide Sorunsuz Kullanmaktaydım. Bende Bunun Üzerine Windows dan Giriş Yaptım Bilgisayara ve Ubuntunun Kurulu Olduğu Birim i Biçimlendirdim. Bilgisayarı Resetledim Fakat Görüntü Hiç Gelmedi. Bilgisayar Açılıyor Fakat Ekranda Hiç Hareket Yok, Siyah Ekran. Bunun Üzerine Harddiski Komple Biçimlendirdim Xp ve Windows 7 nin Olduğu  Birimler Dahil. Fakat Aynı Sorun Görüntü Yok Siyah Ekran Kalıyor. Bilgisayarı Açıp Devamlı Delete Tuşuna veya F10 Tuşuna Bastım Biosa veya Hp Recovery Ekranına Ulaşmak İçin Fakat Değişen Bişey yok sonuç Aynıydı Ekran Siyah.

Bununla İlgili Bana Yardımcı Olabiliceğiniz Bilgi veya Tecrübelerinizi Paylaşmanızı Rica Ediyorum.

if

@kuyis, forumda benzer konular var. Windows cd'si ile onarma yapmanız gerek.

gecegezen

biostan Boot sıralaması bir kontrol edin eğer ağ boot (network) üst sırada ise benzer sorunlar oluşabiliyor.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

kuyis

Arkadaşlar görüntü gelmiyor. Biosa nasıl erişeceğim ki ? Veya windows cd si ile onarıma nasıl geçeceğim görüntü olmadan?

plymouth

Anlaşılan makinanız çok hızlı.
Notebook mu kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse bir marka ve model söyleyebilir misiniz?
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

kuyis

Alıntı yapılan: plymouth - 15 Ocak 2013 - 22:18:37
Anlaşılan makinanız çok hızlı.
Notebook mu kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse bir marka ve model söyleyebilir misiniz?

Hp 6735S Dizüstü

plymouth

Eğer görüntü gelmiyor'dan kastınız; "Başından sonuna kadar ekranımda en ufak bir değişiklik olmuyor" ise, bu durum HP Pavillionlara özgü anakart problemine benziyor. Yok, ekrana görüntü gelmiyordan kastınız, "Açılıştaki HP logosu ve bir iki şey dışında hiç bir şey görmüyorum" ise çözüm aşağıda:

Açılırken sürücünüzde mutlaka bir Windows CD-DVD olsun. Tercihen kurulu işletim sisteminin kendi türü ve mimarisi için olanı evladır. Sonra açma düğmesine basın ve F10 tuşuna basın. Ancak basılı tutmak yerine ekranda HP yazısını görünce arka-arkaya basıp bırakın. Ta ki "boot options" menu çıkana kadar. Sonrası seçeneklerde varsa optik sürücüyü seçerek ilerleyin. Yoksa "Upgrade Bay" yazanı şeçin. Buradan sonra sanırım Microsoft'un işletim sistemlerinin türüne göre hazırladığı "boot fix/fix mbr" konulu yazılarında anlatılıyor olmalı.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

kuyis

Evet başından sonuna kadar görüntü gelmiyor. Acaba o ana denk geldi de anakartın bozulması o yüzden mi hep yazılımsal çözüm arıyorum :)

kuyis

Alıntı yapılan: plymouth - 16 Ocak 2013 - 22:33:27
Eğer görüntü gelmiyor'dan kastınız; "Başından sonuna kadar ekranımda en ufak bir değişiklik olmuyor" ise, bu durum HP Pavillionlara özgü anakart problemine benziyor. Yok, ekrana görüntü gelmiyordan kastınız, "Açılıştaki HP logosu ve bir iki şey dışında hiç bir şey görmüyorum" ise çözüm aşağıda:

Açılırken sürücünüzde mutlaka bir Windows CD-DVD olsun. Tercihen kurulu işletim sisteminin kendi türü ve mimarisi için olanı evladır. Sonra açma düğmesine basın ve F10 tuşuna basın. Ancak basılı tutmak yerine ekranda HP yazısını görünce arka-arkaya basıp bırakın. Ta ki "boot options" menu çıkana kadar. Sonrası seçeneklerde varsa optik sürücüyü seçerek ilerleyin. Yoksa "Upgrade Bay" yazanı şeçin. Buradan sonra sanırım Microsoft'un işletim sistemlerinin türüne göre hazırladığı "boot fix/fix mbr" konulu yazılarında anlatılıyor olmalı.

bilgisayar açılıyor bazen ve ekranda ;
a system BIOS recovery has occurred
BIOs recevery (500)
bunlar yazıyor.