[Çözüldü] Harici Disk Dahili disk ?

Başlatan Radeon, 17 Şubat 2013 - 19:05:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Radeon

Merhaba saygı değer üstadlarım sorum şu olacak ;
Benim bilgisayarımda windows 7 ultimate 64 bit kurulu ve Wubi ile Ubuntu 12.10 kurdum dün ikisi birden yüklü ubuntu da 64 bit versiyonu ben açıkçası herşeyini beğendim ama uygulama açma performansını beğenmedim ubuntunun 8 gb ram 1 gb ekran kartım 2.7 işlemcim vs var yani iyi makina.

Ben bu sistemi D sürücüme kurdum ubuntuyu C 'de ise Windows işletim sistemi yüklü ne yapsam performans artışını sağlıyabilirim ?

Şöyle bir şey yapsam daha sağlıklı olur mu ? 650 gb 5400 Rpm hard diskim var usb yolundan bu hdd i bağlasam o hdd e sadece ubuntuyu kursam nasıl olur belirli bi performans artışı sağlanabilir mi ? Ne yapmamı önerirsiniz eğer usb ye kurcaksam ubuntunun hangi sürümünü kurmalıyım *bağlantı verirseniz çok sevinirim bide yönlendirirseniz. Teşekkür ederim

if

@Radeon, harici diske kurarak istediğinizi gerçekleştirebileceğinizi zannetmiyorum, aksini elde edebilirsiniz hatta.

Şimdi, kurulum diske mi yapıldı Wubi ile Wİndows içine mi yapıldı anlamadım ben. Hangisi?

Radeon

Windows HDD imin C sürücüsünde Wubi ise D sürücüsünde ama harici diskim yavaş bi disk değil bilgisayarın kendi donanımında ki HDD ten daha büyük ve daha hızlı bir hdd neden daha iyi performans göstermesin ki çok üzüldüm gerçekten bu donanımda bu kadar düşük performans almam çok kötü

if

@Radeon, dahili disk kaç RPM?

Windows'ta, program ekle kaldırda Ubuntu geçiyor mu?

Radeon

5400 harici ise 7200 evet ubuntu windows ekle kaldırda geçiyor

if

@Radeon, Ubuntu'yu Windows içine uygulama gibi kurmuş oluyorsunuz. Düşünün işletim sistemi içinde işletim sistemi çalıştırmayı. Elbetteki olması gereken başarımı alamazsınız. Diske kurulum yaparsanız farkı görebilirsiniz. Harici disk 7200 ise fark olabilir ama sanki usb üzerinden veri aktarımında başka faktörler de işin içine giriyordu. Net bir yorum yapamam buna.

Radeon

O zaman öneriniz windows u silip ubuntuyu kurmak öyle yapim o zaman umarım performansı artar teşekkür ederim USB yöntemiyle performans verseydi daha iyi olurdu ama böyle yapcaz artık peki baştan nasıl kurabilirim USB bellekten hdd e ubuntu kurulumu nasıl yapılır ? İlgili bi başlık var mı ben bulamadım da hocam direk 3 gb lık flash disk ten bilgisayarıma sade ubuntuyu kurmak istiyorum wubi vs olmadan

if

Windows'u kaldırmanıza gerek yok. Ayrı bir bölüme kurabilirsiniz Ubuntu'yu. Kurulum için vikiye bakabilirsiniz. Forumda da var: Ubuntu Kurulum

Radeon

if

Rica ederim. İsterseniz harici diske de kurulum yapıp sonucu gözlemleyebilirsiniz.

Radeon