Cinnemon Panel'e uygulamacık eklemek?

Başlatan Tefoo, 13 Şubat 2013 - 18:33:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tefoo

Pardus13 kullanıyorum.Fakat netten indirdiğim uygulamacıkları cinnemon klasörü içindeki applets'e kopyalayamıyorum erişim hakkı diye hata veriyor.

if

sudo kullanın taşırken ya da bu işi yapan uygulamayı gksu ile başlatın.

waroi

Pardus'ta Cinnamon nasıl? ben KDE kullanıyorum, Cinnamon denemedim daha, ama Mint ile yaşadığım denemelerde beğenmemiştim Cinnamon'u özellikle de Compiz'in doğru çalışamaması üzmüştü beni bende Mate'li Mint kurdum, Pardus'u da KDE ile kullanıyorum :)

Tefoo

Sudo derken? :D nasıl taşıcam hangi komutları vericem yani?ya da gksu nedir?:)

Ben daha yeniyim hocam pek bir şey bilmiyorum ama benim hoşuma gitti Cinnemon.ubuntu sürümlerinde gnome'yi denemiştim sadece.

Pardus'ta açılışta ''cinnemon,cinnemon2D,gnome panel,ön tanımlı'' gibi oturum açma türleri var cinnemonu ordan keşfettim açıkçası.Her şeyini değiştirebiliyoruz panelin o güzel.Tema nerdeyse sınırsız bir sürü.Hoş ben netten indirdiklerimi daha kullanmayı bilmiyorum :)

Ben de sana pardus anka'yı sorucam?ne zaman çıktı o?ben pardus 13'ü son sürüm diye indirmiştim ama?

if

~/.local/share/cinnamon/applets/ ya da /usr/share/cinnamon/applets dizini altına yüklenebilirmiş bu ekler. İndirdiğiniz şeyi bu iki dizinden ilkine kopyalayıp yapıştırabilir, ikincisine ise sudo cp applet /usr/share/cinnamon/applets ile taşıyabilirsiniz. Sonra cinnamon-settings applets komutu ile ekleri yönetecek uygulamayı açabilirmişsiniz.

Pardus Anka'nın ne zaman çıktığını bilmiyorum. Pardus geliştirilmesi durdu. Pardus Anka topluluk tarafından çatallanan bir dağıtım.

waroi

Pardus 2013 dediğiniz Tübitak'ın iş verdiği bir yan firma tarafından çıkarılan deneme (RC) sürümüdür. .deb paketlerini destekler, hatta debianın kopyası gibidir şimdilik, bu biraz hayal kırıklığına uğrattı beni, inşallah kararlı sürüme kadar birşeyler yaparlar tabiki...

Pardus-Anka ise bildiğimiz eski Pardus'un devamıdır kendi paket sistemi olan Pisi'yi kullanır. http://www.pardus-anka.org/ http://www.ozgurlukicin.org Buralardan bilgi edinebilirsiniz. Şu anda Alpha sürümünde olmasına rağmen bir çok kararlı sürümü çıkmış dağıtımdan daha kararlı şu anda bile, şu anki tek eksiği (bana göre) USB ile kurulamamasıdır, ama yakında bu da düzeltilecektir, ne de olsa deneme sürümü olacak o kadar :)

Tefoo

Malesef terminal ile de kopyalayamadım applet'i.Biraz daha öğreneyim bu tür sistemleri de öyle deniyim bari tekrar :) teşekkür ederim @if yardımın için:)

Pardus anka13'e mi geçsem ki:)debian'ın tıpkısı olmuş filan diye yorumlar görmüştüm.baya sallıyorlardı pardus'u böyle yapanlara.

Öyleyse sıra geldi pardus anka 13'ü kullanmaya.pisi olayı iyiymiş.bi bakim nasıl olcak:D

waroi

Pardus-Anka ile ilgili sorun çıkarsa yardım edebilirim, sen yükle :)

Tefoo

Alıntı yapılan: waroi - 13 Şubat 2013 - 19:41:08
Pardus-Anka ile ilgili sorun çıkarsa yardım edebilirim, sen yükle :)

Şu an indiriyorum bakalım.İşletim sistemi indirirken hep bir heyecan oluyor içimde ;D

Yalnız 2 gün önce ilk kez linux ile tanıştım.Bu süre zarfında pardus anka 13 kullandığım 6. linux sistemi olacak :) Hiçbir şey bilmesem de hepsini üst üste kullanmam müthiş bir deneyim oldu.Hem sistemime uygun olanları gördüm hem de hangilerinde programlar daha iyi işliyor görme fırsatım oldu :)

if

Konu içeriğini daha fazla değiştirmeyin lütfen.