[Çözüldü] Php Jquery Dosya Yükleme Sorunu

Başlatan aliorhan, 14 Ekim 2012 - 15:25:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aliorhan

Arkadaşlar jquery ile php dosyasına verileri post ederken gönderirken file'dan dosyadan gelen veriyi post edemiyorum gönderemiyorum. Açıkçası: jquery ile gönderdiğim resimi php dosyası ile diğer dosyaya taşımak istiyorum. Nasıl yapıldığını bilen veya elinde dosyası olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Uyarı: Lütfen kelimelerin Türkçe kullanımına özen gösteriniz.

krky

Verileri gönderemediğiniz kodları buraya ekleyin, gerekli ekleme, çıkarma ve düzenlemeleri birlikte yapalım. Böylece nerede hata yaptığınızı öğrenmiş olursunuz.

Aaron

Ben sorunuzun ne anlatmak istediğini açıkçası anlamadım. Eğer sorunuzu daha düzgün bir şekilde yazdığınız kod örnekleri ile ifade etmeye çalışırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

aliorhan

Arkadaşlar yapmış olduğum araştırmalar neticesinde jquery ile file değerini alıp php dosyanıza post ederek işlem yapılmıyor.

if

@aliorhan, @krky ve @Aaron'un ifade ettiği gibi yapmaya çalıştığınız şeyle ilgili kodları buraya geçerseniz doğrusunun nasıl yapılacağı anlatılacaktır.

aliorhan

Türkçe ile ilgili uyarı verilmiş ama şunun bilinmesi lazım orada yazdığım yabancı kelimelerin hepsi kodların yazım şeklidir. Örnek olacaksa; post etmek-veri gönderim şekli, file-dosyanın alım şekli, post edemiyorum ise - post kodunun kullanımı ile ilgili. Bende diyorum ki; "Lütfen uyarı vermeden önce niye yazıldığını anlayarak uyarınız."

if

@aliorhan, herkesin bilmem ne dilinden anlamasını beklemeyin ki cümlenizdeki düzeltilmiş kelimeler komut gibi durmuyor. Türkçe'ye çevrilince anlamı mı kaybolmuş?

aliorhan

@if keşke web programlamada Türkçe olsa ama maalesef böyle bir durum söz konusu değil şimdilik. Benim demek istediğim eğer orada post yazmazsam yorum yazmak isteyen arkadaşlar ne ile gönderdiğimi soracaklar ve cevap verdikçe konu uzadıkça uzayacak. Benim bu yapmış olduğum şey inanın ki konunun bir an önce anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Örnek olarak; post ederken yerine gönderirken yazsaydım birisi çıkıp nasıl gönderiyorsun diyebilirdi. Umarım anlatabilmişimdir.

if

Anladım @aliorhan. O zaman iletinizi düzenleyin ki teknik sorunlar oluşmasın dediğiniz gibi.

aliorhan

Çözümünü gerçekleştirdim ve  yakın bir zamanda burada paylaşacağım :)

alquirel

PHP'den anlayan biri olarak burada Türkçe konusunda @if'e katılıyorum.

"Post etmek" ifadesi de anlattığınızı düşündüğünüz şeyin tam karşılığı olmuyor zaten. Hem teknik, hem de Türkçe olarak en doğru ifade şudur:

"Post yöntemiyle göndermek"