[Çözüldü] Takas alanı

Başlatan Eldost, 31 Ocak 2013 - 23:00:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eldost

Herkase selam arkadaşlar ben Ubuntunu sitesinden İSO olarak yükledim kurulum yapıcam inşallah ama sadece bir sorum var . takas alanı oluşturmasam olurmu?  benim pc nin ramı 8 gb . şimdiden teşekkürler.
sen dünyaya ölmek için gelmedinmi?

ct

Uyku modunda kullanacaksanız ram kadar takas alanı ayırmanız gerekiyor diye hatırlıyorum. Uyku modu kullanmıyorsanız olarak 2-4 GB yeter. Takas alanı vermeniz önerilir.

Eldost

Uyku moduna hiç bi zaman geçirmem zaten pc yi)) 4 gb takas alanı olarak ayırmayı öneriyorsanız bunu yaparım . hızlı cevabınız için teşekkürler. kuruluma geçiyorum))

ct

Rica ederim. Evet 4 GB uygundur. Kurulumda iyi eğlenceler :)

Eldost

Alıntı yapılan: ct - 31 Ocak 2013 - 23:19:53
Rica ederim. Evet 4 GB uygundur. Kurulumda iyi eğlenceler :)
sağolasın. bu arada avatarına çok güzrl Clint babanın filmlerine bayılırım))
Ubuntuyla burada görüşmek dileğiyle....

ct

Sağolun :) Kurulumun bitmiş olması lazım. Kurulumda bir sorun çıkarsa yine buradan yazabilirsiniz.

Eldost

Alıntı yapılan: ct - 01 Şubat 2013 - 00:49:45
Sağolun :) Kurulumun bitmiş olması lazım. Kurulumda bir sorun çıkarsa yine buradan yazabilirsiniz.
Kurulumu dün bitirdim ama ubuntu  boot ekranında gözükmedi((
geç olduğu için yattım. easybcd ile bu gün bi hayli kurcaladım olmadıkı olmadı sonunda Windows 7  uçtu)) şimdi yeniden win7 ve ubuntuyu kurdum takas alanı 8 gb yaptım ne olur ne olmaz. ama yine  boot ekranında gözükmüyor direk win açılıyor.

ct

Alıntı yapılan: Eldost - 01 Şubat 2013 - 19:27:15
geç olduğu için yattım. easybcd ile bu gün bi hayli kurcaladım olmadıkı olmadı sonunda Windows 7  uçtu)) şimdi yeniden win7 ve ubuntuyu kurdum takas alanı 8 gb yaptım ne olur ne olmaz. ama yine  boot ekranında gözükmüyor direk win açılıyor.

grub çalışmıyor anladığım kadarıyla. Kurulumu yaptığınız parmak bellekle veya CD ile (canlı medya) ubuntu tarafını açıp grub2 yükleyebilirsiniz. Kurulum şurada anlatılmış:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

Eldost

Alıntı yapılan: ct - 01 Şubat 2013 - 19:32:34
Alıntı yapılan: Eldost - 01 Şubat 2013 - 19:27:15

grub çalışmıyor anladığım kadarıyla. Kurulumu yaptığınız parmak bellekle veya CD ile (canlı medya) ubuntu tarafını açıp grub2 yükleyebilirsiniz. Kurulum şurada anlatılmış:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
sağolun teşekkür ederim. ama bi sorum daha olucak (gülmeyin ama yeniyim ubuntuda)  vermiş olduğunuz konuda bahs eden kodları nereye yazıyoruz acaba?

ct

@Eldost, Açıklamayı unutmuşum pardon. Uçbirime gireceksiniz. Satır satır girip enter tuşuna basın. CTRL+ALT+T tuşlarına basarak uçbirimi açabilirsiniz.

Eldost

Alıntı yapılan: ct - 01 Şubat 2013 - 19:42:27
@Eldost, Açıklamayı unutmuşum pardon. Uçbirime gireceksiniz. Satır satır girip enter tuşuna basın. CTRL+ALT+T tuşlarına basarak uçbirimi açabilirsiniz.
teşkkür ederim hemen yapayım olur inşallah.

ct

Üç tane metod verilmiş bunlardan birisini yapabilirsiniz. Yöntem 3 daha basit gibi geldi bana. sudo kullanılan komutlarda şifrenizi girmenizi isteyecektir. Şifrenizi girip enter'a basın. Şifrenizi girerken ekranda herhangi bir karakter çıkmayacaktır.

Eldost

olley bee yaptım.... evvet buda ubuntumuz.. bana windowstan daha geç açılıyor gibi geldi ama çok güzel bi sisteme benziyor

ct

Elinize sağlık :) Güle güle kullanın. Sorun çözüldüyse başlığınızı çözüldü olarak etiketleyebilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

Eldost

Alıntı yapılan: ct - 01 Şubat 2013 - 20:04:41
Elinize sağlık :) Güle güle kullanın. Sorun çözüldüyse başlığınızı çözüldü olarak etiketleyebilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0
bana hiç yorulmadan yardım ettiğin için teşekkür ederim

ct

Bir şey yapmadım aslında kendiniz kurdunuz herşeyi.