[Çözüldü] ubuntu grub nerde?

Başlatan zafhur, 01 Şubat 2013 - 13:26:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zafhur

s.a.Bugün ubuntu son sürümü kurdum.Sonra wubi ile kurduğum ubuntuyu kaldırdım.Ubuntu kurduğum bölümleme hala duruyor ve biliyorum ki ubuntu orada. Fakat açılışta sadce win7 açılıyor.Nasıl düzeltebilirim?

heartsmagic

Soruyu anlayamadım. Ubuntu kurdun ama hangi yöntemle? Kaldırdığın sistemde var olan tek Ubuntu olan Wubi ile kurduğun mu? Grub'un sıkıntısı nedir?

Wubi ile kurduysan:
Windows üzerinden kaldırman yeterli. Eğer işletim sistemi listesinde görünen bir şey varsa Windows'un kendi ön yükleme dosyasını düzenlemelisin.

Normal şekilde kurduysan:
Ubuntu kurulu bölümü basit bir şekilde  disk yönetim aracı ile silmen ardından da Windows için Fixmbr gibi bir şey yapman yeterli.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zafhur

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0 adresindeki ilk çözümü uyguladım grub sorunu çözüldü.Fakat 12.10a yükseltince bu sefer de kablosuza bağlanamaz oldum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2013 - 15:29:37

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Şubat 2013 - 15:21:38
Soruyu anlayamadım. Ubuntu kurdun ama hangi yöntemle? Kaldırdığın sistemde var olan tek Ubuntu olan Wubi ile kurduğun mu? Grub'un sıkıntısı nedir?

Wubi ile kurduysan:
Windows üzerinden kaldırman yeterli. Eğer işletim sistemi listesinde görünen bir şey varsa Windows'un kendi ön yükleme dosyasını düzenlemelisin.

Normal şekilde kurduysan:
Ubuntu kurulu bölümü basit bir şekilde  disk yönetim aracı ile silmen ardından da Windows için Fixmbr gibi bir şey yapman yeterli.
wubi ile ubuntuyu kurmuştum önceden.daha sonra cdden ayrı bir bölüme ubuntu kurdum.yeniden başlatınca win7 ve wubi ile kurduğum ubuntu açıldı sadece.wubiden kaldırdım ubuntuyu.Yeniden başlat yapınca sadece win7 açılıyordu.

heartsmagic

Eğer şu an sadece kablosuz sorunu varsa, kısacası 12.10 kurduktan sonra sorun olduysa kablosuz konusunda yeni bir konu açalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zafhur

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Şubat 2013 - 16:41:16
Eğer şu an sadece kablosuz sorunu varsa, kısacası 12.10 kurduktan sonra sorun olduysa kablosuz konusunda yeni bir konu açalım.
Ubuntuyu tekrar kurdum cdden.Yine grub sorunu yaşadım.Üssteki linkte anlatılanları uyguladım. grub sorunu çözüldü.
Kablosuz sorununa gelince 12.10'a güncellemeye cesaret edemedim,dolayısıyla kablosuz sorunuda kalmamış oldu :))))