xUbuntu pencere stileri

Başlatan zubanda860, 09 Mayıs 2014 - 21:54:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zubanda860

Ubuntuya yeni basladim bu yuzden cahilliklerimi mazur gorun.pencerelere stillerinde onceden yuklu temalar var fakat hixbirinin buyuklugu beni tatmin etmiyor.pencereyi buyutme kucultme ve kapatma butonlari cok kucuk bu temalarda yeni bir temami yuklemeliyim yoksa onlari buyutmek icin ayri bir ayar mi yapmaliyim simdiden tesekkurler
Xubuntu 14.04
Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için.:|

zubanda860

.
Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için.:|

if

@zubanda860, bilen biri cevap verir muhakkak. O yüzden tekrar ileti atmaya gerek yok.

http://xfce-look.org/index.php?xcontentmode=420

Yukarıdaki bağlantıda farklı farklı XFCE temaları var. ~/.themes dizini altına koymanız yeter temaları.

https://wiki.xfce.org/howto/install_new_themes

zubanda860

@if Denedim onlari fakat boyut degismiyor tema degisiyor ben pencere butonlari buyusun istiyorum

zubanda860

@if dediklerinizi yaptim ama ise yaramadi neyse

Yinede tesekkurler

if

@zubanda860, herhangi bir tema dosyasının içindeki xfwm4 altında bulunan bazı simgelerin boyutlarını büyütmek gerekmiş. Böyle mi yaptınız?

zubanda860

@if Evet oyle yaptim ama olmadi bugun farkli pencere temalarini yukledim fakat ayarlarda gormuyordu /usr/share/themes ya da iconsa atiyordum ya da .themes klasorune atiyordum tema dosyalarini fakat ne yaptimsa gormedi sonunda bir tema ayarlarda gorundu ve hallettim windows 8 pencere kenarliklari ile yapmis ubuntu sever birisi.gayet de gizel oldu eski pc im simdi tam anlamiyla oldu.
Xubuntu 14.04 te emegi gecen herkese tesekkurler ucurdu benim pc yi

Ve zannedersem gtk versionumdan kaynakli olabilir bazi temalari gorememesi sistemin

Forumda kayitli ve aktif kac kisi var acaba?

if

Temaların koyulacağı yer ya ~/.themes ya da /usr/share/themes dizinleridir. Başka yer olmaz. /usr/share/themes dizini altındaki temaları değiştirmek için yetkili kullanıcı izinleri gerek. Bazı temaların çalışması için farklı gtk motoru gerek. gtk-engine olarak aratabilirsin yazılım deposundan.

heartsmagic

Alıntı yapılan: zubanda860 - 10 Mayıs 2014 - 14:00:29
Forumda kayitli ve aktif kac kisi var acaba?

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?action=stats

Her konuyu herkes bilmeyebilir, bilen varsa da vakti olmayabilir. Eğer bu nedenle soruyorsan sebebi bu. Kaldı ki sen bu başlıkta ilk iletinin üzerinden yaklaşık 22 dakika geçtikten sonra "bilen kimse yok mu" demişsin. Hiçbir forum bu kadar hızlı cevap verme yükümlülüğü almaz üzerine.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.