[Çözüldü] Pc kapanma hatası?

Başlatan buggeroff, 17 Ocak 2013 - 10:17:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

buggeroff

12.04.1 lts yükledim, pc durup dururken kapanıyor bazen. Sİyah ekran çıkıyor bazı kodlar falan sonrasında kapanıyor. Normal webde geziyorum mesela, bir anda kapanıyor. 1-2 saniyeliğine siyahlaşıyor ekran bazı şeyler yazıyor sonra komple kapanıyor. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekiyor?

burk

@buggeroff önce ekran kartına bakalım;  http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0
Daha sonra
perl -e '{`top -b -n 5 > top.log`}'
başlangıç klasörüne top.log adında 5 saniyelik top çıktısı basar, dosyanın içindekileri buraya geçin.

heartsmagic

Sistemin ısındığına dair bir işaret var mı?
Grafik kartının sürücüleri kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

buggeroff

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ocak 2013 - 14:57:00
Sistemin ısındığına dair bir işaret var mı?
Grafik kartının sürücüleri kurulu mu?
İşaret vermeden kapanıyor ama ısınma olayı aklıma takıldı soğutucu altlık ile çalıştırdım sorun olmadı. 2-3 film seyrettim ısındı ve 4-5 saat çalışdı sorun olmadı ama altlık olmadan çalışınca kapanıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ocak 2013 - 21:51:00

Alıntı yapılan: burk - 17 Ocak 2013 - 11:17:16
@buggeroff önce ekran kartına bakalım;  http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0
Daha sonra
perl -e '{`top -b -n 5 > top.log`}'
başlangıç klasörüne top.log adında 5 saniyelik top çıktısı basar, dosyanın içindekileri buraya geçin.
Arkadaşım açık konuşmak gerekirse 3-4 gün önce ilk defa Linux kurdum ve kullandım. Aşırı derece acemiyim. Bilgisayarı sırf face için açanlardan değilim ama Linux ve Ubuntu'ya yabancıyım pek anlamıyorum. Biraz daha açık konuşabilir misin?

heartsmagic

@burk'un istediği şey ctrl+alt+t ile uçbirim açıp o komutu kopyalayıp yapıştırman. Ardından ev dizini içinde oluşacak top.log dosyasının içeriğini buraya aktarman. Ancak, bundan önce şu çıktıları bir görebilir miyiz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

Bir bakalım grafik kartın neymiş, sürücüleri ne durumdaymış vs.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

buggeroff

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ocak 2013 - 22:54:08
@burk'un istediği şey ctrl+alt+t ile uçbirim açıp o komutu kopyalayıp yapıştırman. Ardından ev dizini içinde oluşacak top.log dosyasının içeriğini buraya aktarman. Ancak, bundan önce şu çıktıları bir görebilir miyiz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

Bir bakalım grafik kartın neymiş, sürücüleri ne durumdaymış vs.
hk@hk:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)
hk@hk:~$ glxinfo | grep render
'glxinfo' programı şu anda kurulu değil.  Kurulumunu şunu yazarak yapabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils
hk@hk:~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p
OpenGL vendor string:   Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
OpenGL version string:  3.0 Mesa 8.0.4

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       yes

hk@hk:~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p --compiz
OpenGL vendor string:   Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
OpenGL version string:  3.0 Mesa 8.0.4

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes

Compiz supported:         yes

hk@hk:~$ jockey-text --list
hk@hk:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 6 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 1030 (rev 34)
04:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet (rev c0)
hk@hk:~$ xrandr^C
hk@hk:~$

if

Optirun kurduktan sonra durum nedir?

Komut ve çıktıları için kod etiketi kullanın lütfen.

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:01:20

Acemiyim pek anlamıyorum safa bağladım iyice. Ne yapmamı istiyorsunuz tam olarak?

if

Bu[1] konuda anlatılan bumblebee kurulumunu gerçekleştirin. Kurulum yaparken herbir komutun çıktısını da buraya geçin ki biz de takip edebilelim. Hata olduğunda müdahale etmiş oluruz.
[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:06:21
Bu[1] konuda anlatılan bumblebee kurulumunu gerçekleştirin. Kurulum yaparken herbir komutun çıktısını da buraya geçin ki biz de takip edebilelim. Hata olduğunda müdahale etmiş oluruz.
[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0
Kurmak için kodları yazdığımda şifre istiyor ama şifre yazamıyorum, ne yapayım?

if

@buggeroff, şifreniz görünmez. Siz yazın.

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:15:29
@buggeroff, şifreniz görünmez. Siz yazın.
Gerekli kodu yazdım, yani bumblebee ilk sıra kodlarını yazdım şifre girdim tam olarak bu hatayı verdi '   sudo: bumblebee-uninstall: command not found   '     daha sonra belki olmuştur diye çalıştırma kodunu girdim programı bulamadı yüklenmemiş

if

Ona aldırış etmeyin, tedbir amaçlı olarak konulmuş bir komut:)

sudo apt-get install ppa-purge bununla devam eddelim.

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:22:22

Oradaki her satır kodu tek tek girerek yüklemeli miyim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ocak 2013, 23:31:27

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:22:22

sudo ppa-purge ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo ppa-purge ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
Updating packages lists
PPA to be removed: ubuntu-x-swat x-updates
Warning:  Could not find package list for PPA: ubuntu-x-swat x-updates

hatasını verdi

if

Hata değil de uyarı. ubuntu-x-swat/x-updates  deposu yokmuş sizde sadece onu gösteriyor. Bir sonraki komutla devam edelim.

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:32:40
Hata değil de uyarı. ubuntu-x-swat/x-updates  deposu yokmuş sizde sadece onu gösteriyor. Bir sonraki komutla devam edelim.
Tamam gerekli yüklemeyi yaptım, ilk kod satırını uyguladığım olduğu gibi, şimdi yapmam gereken nedir?

if

İlk kod satırı dediğiniz sudo add-apt-repository ppa:bumblebee/stable ise sudo apt-get update komutu ile devam ediniz. Evet, bunlar kod değil komuttur:)

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:52:32
İlk kod satırı dediğiniz sudo add-apt-repository ppa:bumblebee/stable ise sudo apt-get update komutu ile devam ediniz. Evet, bunlar kod değil komuttur:)
Evet komut orasına lafım yok :) O şeilde devam ettim en son sudo usermod -a -G bumblebee $USER girdim ve sölediğine göre bitti o yüzden sorum şimdi ne yapacağım diye (bu arada user yazmadım kendi hesabımı girdim ucbirimde )

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2013 - 00:14:11

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2013 - 23:01:20

Optirun kurdum şimdi yapmam gereken nedir ? Ayrıca fanın sesi kesilde ve pc rahatladı adeta, optirun etisi mi bu acaba?

if

@buggeroff, doğru bir şekilde kurmuşsunuz bumblebee'yi. Bunun etkisidir fanın az çalışmasının nedeni. Şimdi bilgisayarı normal şekilde kapatabiliyor musunuz?

buggeroff

Alıntı yapılan: if - 18 Ocak 2013 - 00:54:49
@buggeroff, doğru bir şekilde kurmuşsunuz bumblebee'yi. Bunun etkisidir fanın az çalışmasının nedeni. Şimdi bilgisayarı normal şekilde kapatabiliyor musunuz?
Kapatmada sorun yoktu, sorun kendi kendine kapanmasıydı. Ama son 1 saattir falan deneme amaçlı biraz yordum, film izledim, yani film açıp yüklerken aynı anda oyun falan oynadım. Ne kapandı ne de aşırı bir ısınma oldu. Umarım bu sürücü yeterli olur bu sorun için

if

Tamam o zaman. Cözüldü olarak etiketleyelim konuyu: cozuldukonusu

Tekrar ederse sorun konuyu açtırırsınız.

buggeroff

'if' arkadaşa teşekkürler, şimdilik sorunumu çözdüm