MYSQL Server 5.5 Master to Master Replication Yardım.

Başlatan mrtrca, 27 Ocak 2013 - 01:40:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrtrca

Öncelikle Merhaba,
Sağlam bir kaynak bulamadığım için aşağıdaki mesajı bu şekilde değiştirdim.
Doğrumu yaptım bilmiyorum.

MySQL konusunda tecrübeli arkadaşlar sizden bir ricam olacak.

Ubuntu 12.04 veya 12.10 server üzerinde MySQL 5.5 Server kullanarak "Master1/Slave2 to Master2/Slave1 Replication" diye tabir edilen işlemi analatabilirmisiniz?

Teşekkürler

Mesajın Eksi Hali aşağıdadır.

Tekrar Merhabalar,
MySQL Server kullanıyorum,

Sunucumdaki veritabanımı yedeklemeyi sağlam bir şekilde nasıl yaparım diye araştırırken Master - Master Replication diye * bir şey buldum.

Anladığım kadarı ile ikinci bir mysql sunucu kuruyoruz. Birinci sunucu ile eşliyoruz ve hangi sunucuda ne işlem yaparsak ikisine de anlık olarak yansıyor.

Ancak; Aklımdaki bir senaryoya göre  ikinci sunucu farklı bir yerde ve internet bağlantısı kesildi ve aradan 2 gün geçti bu arada bağlantı problemi giderildi. Bundan sonra ne olacak? Master 2 sunucu kendini otomatik olarak mı güncelleyecek? Yoksa bir müdahalede bulunmamız gerekecek mi?

Burada takıldım kaldım. Ya kaynak bulamadım. Ya da anlamadım.

Bu konu hakkında bilgisi olan biri bana yardımcı olursa sevinirim.

Örnek Yapı :

cagriemer

Kendini otomatik olarak gunceller, sizin bir mudahalede bulunmaniza gerek kalmaz. Yalniz boyle bir sey yapacaksaniz ozellikle http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/binary-log-setting.html suradaki Warning notunu okumanizda fayda var.

mrtrca

Master1 - Master2 yapıda
Master2 çökerse ve bir müddet sonra geri gelirse? Master1 'deki bilgileri mi kendine günceller yoksa Master1 'mi kendini Master2 'ye göre günceller?
Tam Tersi bir durumda
Master1 çökerse ve bir müddet sonra geri gelirse? Master2 'deki bilgileri mi kendine günceller yoksa Master2 'mi kendini Master1 'e göre günceller?
Yoksa saçmalıyor muyum?
Daha farklı ve kolay bir yapı varda ben mi araştırırken karşılaşmadım?

cagriemer

Hangisi daha ilerideyse geride olan ondan alir. Bu durumda soru suna degisecek hangi master veritabanini uygulamaniz kullanacak ve failover nasil yapilacak? Cunku ikisini de ayni anda yazma icin calistirdiginizda soyle bir senaryo yasanmasi ihtimali var. Ikisi de masterken veritabanlarinin ikisinde de ayni satir icin islem yapildi. Bu durumda veritabanlari uyumsuz hale gelecek. Yani iki master calistirirken sadece birinde yazma islemi yapmalisiniz ki boyle bir durum olusmasin.

Amaciniz sadece yedekleme yapmaksa ve master coktugunde olusacak kesinti problem degilse bence bir master bir slave ile yola devam etmek mantikli. Diger turlu benim yardimim size yetmeyecektir, cunku daha once hic tecrubem olmadi. Isin uzmaniyla gorusmenizde fayda var.