Yardım Görev Çubuğu

Başlatan xmonte, 11 Nisan 2010 - 14:09:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xmonte

Selam arkadaşlar ;

İlk defa Linux deniyorum seçimimi de Mint'ten yana yaptım. Kurulumu yaptım sorun çıkmadı. Ama ben kurcalarken alttaki görev çubuğunu kaybettim. Simge durumuna aldığım tarayıcılarım yok oluyor. Ayrıca kurarken Türkçe'yi seçmeme rağmen %80 ingilizce işletim sistemim. :(

Konu ile ilgili yardımlarınızı ivedi olarak bekliyorum.

Teşekkürler.

ironic

Mehaba,

Alt panelin üstündeyken, sağ tık >> panele ekle >> pencere listesi uygulamacığını seç.

Dil sorunu için, Sistem >> Yönetim >> Dil desteği bölümünde Türkçe seçili mi?

xmonte

Alıntı yapılan: ironic - 11 Nisan 2010 - 14:31:18
Mehaba,

Alt panelin üstündeyken, sağ tık >> panele ekle >> pencere listesi uygulamacığını seç.

Dil sorunu için, Sistem >> Yönetim >> Dil desteği bölümünde Türkçe seçili mi?

Cevabınız için teşekkür ederim.
Ama ben Linux'u ilk defa deniyorum. Panel Dediğiniz okuduklarıma istinaden söylüyorum. Alt+F2 midir. Çok oluyorum ama ben daha emeklemeye bile başlamadım linux'da.

not: 64 bit kde mint 8

ironic

O zaman işler değişir. Yukarıdaki anlatım Gnome içindi.

KDE de sağ üst köşede küçük bir düğme var. Sağ tık >> bileşen kilidini aç. (Türkçesi farklı olabilir) Daha sonra masaüstüne sağ tık >> bileşen ekle >> görev yöneticisi olması lazım. Sürükle -brak yaparak panele ekle.  Dil desteği için  KDE sistem yöneticisi var . Orda dil bölümü vardı. Şu an KDE üzerinde olmadığım için tam yerini söyleyemiyorum.

firetux

Dil sorunu bendede olmuştu. Zaten mint Türkçe ile sorunlu bir dağıtım, bu yüzden Türkçe özel sürümler üretiliyor.
Linux mint Türkiye'deki bu konuya bakmanı öneririm:
forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,1752.msg13984.html#msg13984

speakerXXL

Linux Mint Türkçe dil ile sorunlu bir dağıtım değil arkadaşım. Benzer sorunlar Ubuntu ile de yaşanıyor resmen saçmalamışsınız, forumda aratırsan bulursun.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36245.0

Linux Mint'in Türkçe Özel Sürümü dil problemi yüzünden hazırlandı gibi bir yorum çok saçma olmuş, sizin bahsettiğiniz gibi sürekli de hazırlanmıyor zaten. Atmışsın ama tutturamamışsın.

Zaten hortlattığın konu da 2010'dan kalma.

cagriemer

Eminim fikirlerinizi baskalarini rencide etmeyecek sekilde aktaracak bir yol bulabilirsiniz @speakerXXL. Soylenenler yanlissa niye yanlis oldugunu, dogrusunu soylersiniz olur biter. Kisilere saldirmanin bir manasi yok.