[Çözüldü] kurulum sonrasın kablosuz problemi

Başlatan belfagor, 24 Aralık 2012 - 16:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

belfagor

merhaba yaklasık 5 gündür ubuntu kullanıyorum ve suana kadar wirelesstan istediğim gibi baglanabiliyordum cevremdeki agları görebiliyor ve baglanabiliyordum hiç bir problemim yoktu ancak bilgisayarı yeniden baslattım ve suan wireless baglantılarını göremiyorum herhangi bir değişiklik yapmadım bilgisayar üzerinde acıkcası bi anda agları kaybettim umarım yardımcı olursunuz

if

@belfagor, cat /etc/lsb-release
uname -a
lspci
rfkill list
sudo lshw -C network
ifconfig
iwconfig
iwlist scanning
lsmod

çıktılarını alayım.

belfagor

cıktıları koyamadım cunku cok uzun oluyorlar buraya ekleyemiyorum resim seklinde eklemeyi deneyeceğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Aralık 2012 - 21:31:04

resimlerde cok büyük oldugu için geri kalanını ekleyemedim

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ct

@belfagor,

Bu şekilde çok daha zor görünür olmuş. bcm4313 kablosuz kartı.

Eski sürücüyü kaldırın:

sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source broadcom-sta-common broadcom-sta-source

Yenisini kurun:

sudo apt-get install b43-fwcutter firmware-b43-installer
sudo echo b43 >> /etc/modules

Yeniden başlatın veya aşağıdaki komutları çalıştırın:

sudo modprobe -r wl
sudo modprobe b43

http://askubuntu.com/questions/127633/how-do-i-get-a-broadcom-bcm4313-wireless-card-working

askubuntu'da daha bir çok buna benzer 4313 başlığı var. Sorunlu sürücüleri var sanırım.

Şurada da blacklist ile çözülmüş:

http://askubuntu.com/questions/94021/how-do-i-get-the-broadcom-bcm4313-wireless-working-on-an-asus-1015px

belfagor

sudo echo b43 >> /etc/modules
bunu denediğimde permission denied diyor

heartsmagic

@belfagor, resim resim çıktı koymak emin ol kopyala yapıştırma yapmaktan daha zor. Hem bizler için de iyi olmuyor. Tüm çıktıları bir dosyaya toplayıp, başka tarafa aktarabilirsin rahatlıkla. Bu sefer bu şekilde olmuş, başka zamana kısmet diyelim. Fakat @ct'nin önerileri ile sorun çözülmezse biz yine aynı çıktıları senden rica edeceğiz.

@ct'nin önerisinde aldığın o sorun için şu şekilde dene:

sudo -i
echo b43 >> /etc/modules

Dikkat, >> kısmını dikkatli kullan ve sakın > şeklinde uygulama, aksi takdirde dosyayı sıfırlamış olursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

belfagor

dediğin sekilde de denedim yine permission denied
sanırım hatalı giriş yapmısım tekrar denedim ve oldu suanda wirelessa baglanabiliyorum cok tesekkürler çözüm için