[Çözüldü] Lubuntu'da Adobe Flash Player Sorunu

Başlatan fender84, 24 Aralık 2012 - 23:29:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fender84

Arkadaşlar epey uğraştım fakat flash playeri yükleyemedim. 

http://f1212.hizliresim.com/14/s/h8419.png

indirilcek sürüm olarak hangisini seçmem gerekiyor bilmiyor fakat hepsini denedim hiçbiri olmadı.

yok mu şöyle güzelinden bir flashplayer.deb  dosyası filan?

gufabe

Lubuntu'da yüklü gelmemiş miydi? Kaldırdın mı? Resimde görünen Flash-aid eklentisi değil mi? Onu kullandın mı? Eğer kullandın ve uçbirimde hata verdiyse verdiği hatayı geçer misin?

fender84

hayır bir şeyi kaldırmadım... youtube dan video izleyebilirken, bir başka flash siteyi açamıyorum mesela. flash yüklenmeli uyarısı alıyorum.

gufabe

sudo apt-get install lubuntu-restricted-extras

çıktısını buraya aktarır mısın?

fender84

casper@casper-P4M90-M4:~$ sudo apt-get install lubuntu-restricted-extras
[sudo] password for casper:
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
casper@casper-P4M90-M4:~$

heartsmagic

@fender84, aklında bulunsun apt-get kullanıp da bir şey yüklerken yazılım merkezi veya bir başka yönetici açık olmasın. @gufabe, lubuntu-restricted-extras paketi sanırım Flash içermiyor.

@fender84, şu komut ne döndürüyor:

apt-cache search flash

Ayrıca yazılım merkezinde flash diye bir arama yaptın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fender84

teşekkürler @heartsmagic.

verdiğin kod şu çıktıyı veriyor:

casper@casper-P4M90-M4:~$ apt-cache search flash
flashplugin-installer - Adobe Flash Player plugin installer
flashplugin-downloader - Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
usb-modeswitch - mode switching tool for controlling "flip flop" USB devices
lxpanel - LXDE panel
usb-modeswitch-data - mode switching data for usb-modeswitch

ayrıca yazılım merkezinde arama yaptığımda sadece mozilla için flash eklentisi çıkıyordu. ben de mozillayı yükledim, sonra o eklentiyi yüklemeye çalıştım fakat yine yüklenmedi. ben mozillayı sildim.
şu an sadece chromium var ve flash gömülü sayfaları açamıyorum malesef.

gufabe

Eğer bağlantın kısır döngüye giriyorsa yani sayfa yükleniyor ama eksik eklenti uyarısı alıyorsan sekme üzerindeki yüklenme grafiğinin hareketini tamamladığına emin ol. Youtube sorun çıkarmadığına/flash yüklü olduğuna göre diğer sahipli eklentilerle ilgili bir sorun olabilir. O açamadığın sayfalardan bir tanesini geçersen kontrol edebiliriz.

heartsmagic

sudo apt-get install flashplugin-installer ile paketi yüklemeye çalıştığında neler oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fender84

@heartsmagic  o kodla şu çıktıyı alıyorum:

Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
flashplugin-installer : Depends: libnspr4-0d but it is not installable
                         Recommends: libasound2-plugins (>= 1.0.16) but it is not installable
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

@gufabe

yüklenme tamamlanıyor bu kesin. eklentide bir eksiklik var muhtemelen. facebook üzerinden bir youtube paylaşımını açmaya çalıştığımda aldığım hata şöyle:

http://f1212.hizliresim.com/14/t/h89pc.png

aynı paylaşımı youtube üzerinden açtığımda ise bir sorun yok.

synaptic üzerinden flash plugini arattığımda ise şöyle bir hata  alıyorum:

http://f1212.hizliresim.com/14/t/h89pt.png

Edit:

Problemi yabancı bir forumda yazılan birkaç yöntemi denedikten sonra sonunda çözdüm. İleride birilerine lazım olabilir diye nasıl yaptığımı anlatıyorum.

Synaptic'in bağlı olduğu server ı avrupadan bir ülke seçip kaydediyoruz.   ( Ayarlar> depolar > download from )

Serverı değiştirdikten sonra  chromium kelimesini aratıp browserin yanındaki kutucukları kaldırıp "uygula" diyerek tarayacıyı kaldırıyoruz.
Sonrasında  flash plugin diye aratıp yine seçili kutucukları  boşaltıyor  ve uygula butonyula ilgili dosyaları  kaldırıyoruz.

Synapticin sol üst köşesindeki tazele butonunu tıklayıp gerekli dosyaların inmesini bekliyoruz.

Terminale sırasıyla şu komutları veriyoruz:
sudo apt-get install --fix-broken
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

(Burada tabi her komutun arasında belli bir süre bekleyip komutun uygulandığından emin olunmalı imiş. )

Tekrar synaptice gelip chromium kelimesini aratıp, kaldırdığımız browser ı tekrar kuruyoruz.

Ardından "flash plugin" diye aratıp çıkan kutucukları komple seçerek "uygula" butonuyla kuruyoruz ve işlem bitiyor.
Tarayıcıyı tekrar açtığınızda flash içeren sayfaları açabiliyor olmalı. Gece yarısından beri hatmetmediğim forum kalmadı ve saat sabahın 5'ine yaklaşırken nihayetinde  bu yolla çözebildim.  :) Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler.