[Çözüldü] Lubuntu'da Masaüstü Öğelerini Hizalama

Başlatan fender84, 20 Aralık 2012 - 10:39:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fender84

Masaüstü öğelerini otomatik olarak "kılavuz çizgisine hizalamak" gibi bir şansımız var mı acaba? Simgeleri kendim tek tek uğraşarak alt alta getirmeye çalışıyorum ve simetrik görünmeleri için epey uğraşmak gerekiyor. Windows otomatik olarak birbirleriyle yakın simgeleri hizalıyordu. Lubuntu'da var mı bunun bir kısa yolu? Teşekkürler. :)

burk

Bir dönem Lubuntu kullanmıştım ancak şu an hiç hatırlamıyorum :) Masaüstüne sağ tık yaptığınızda ne gibi özellikler çıkıyor?

fender84

Sağ tıkladığımda şunlar çıkıyor:

- Yeni Oluştur----------------------> Dizin, Boş Dosya, Kısayol
- Yapıştır
- Tümünü Seç
- Seçimi Tersine Çevir
- Dosyaları Sırala------------------> Artan, Azalan, İsme Göre, Değişim Tarihine Göre, Boyuta Göre, Türe Göre
- Masaüstü Seçenekleri

if

fender84

windowsda kılavuz çizgisi diye geçiyordu lubuntuda özel bir ismi var mı bilemiyorum. demek istediğimi şöyle anlatayım.

örnek resime bakın:

ekranın sağındaki klasörleri tek tek düzgün, simetrik hale getirmekle uğraşmak istemiyorum. windows'da masaüstünü sağ tıklayıp "kılavuz çizgisine hizala" diyorduk hepsi derli toplu bir hizaya giriyordu. bunu linuxte yapabilir miyim onu soruyorum. :)

edit:

sorunu çözdüm.  :)  başlığı etiketlemeden önce çözümü buraya da yazayım. windows'da masaüstünü sağ tıklıyorduk bu sistemde klasörü sağ tıklıyormuşuz.  yani hizalanmasını istediğiniz klasörleri toplu olarak seçip (ctrl tuşuna basılı tutarak) üzerini sağ tıklıyor ve "kılavuza uydur" diyorsunuz. hepsi bu!  :)