[Çözüldü] Kurulu tüm programların kısayollarının olduğu klasör

Başlatan frekans7, 09 Aralık 2012 - 15:19:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frekans7

Resimde görüldüğü gibi ana seçkeden baktığımız zaman kurulu uygulamarın(programların) ikonlarının veya kısayollarının hepsini barındıran bir klasör var mı ?
Varsa nerede ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

alquirel

Kısayollar genelde /usr/share/applications dizini içinde yer alır.
Uygulamaların çalıştırılabilir dosyaları ise $PATH değişkeninde tanımlı klasörler içinde yer alır.

$PATH değişkeninin içeriğini öğrenmek için uçbirimde şu komutu yürütebilirsiniz.

echo $PATH

frekans7

echo $PATH    çıktısı aşağıdaki gibi

/usr/lib/lightdm/lightdm:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games

İlgili klasörlere baktım ve /usr/share/applications dizinindeki klasöre de baktım. Aradığım kısayolu bulamadım.
Kaldırdığım bir programın ikonu uygulamalar da görünüyor. O kısayolu kaldıramıyorum. Programın ikon resmi de bozuk çıkıyor zaten. Ne yapabilirim ?

if

frekans7

if

Nasıl kurmuştunuz? Nasıl kaldırdınız? sudo find / -name netbeans ne diyor?

frekans7

/home/frekans7/.netbeans/7.1.2/config/Preferences/org/netbeans

Şeklinde çıktı veriyor. İlgili klasörü sildiğim zaman programı tamamen kaldırmış olur muyum ?

if

Tamamen kaldırmış olmayabilirsiniz. Netbeans'i kaldırmak için önerilen yöntem /usr/local/netbeans-x.x dizinine girip sudo sh uninstall.sh komutunu vermek. Eğer böyle kaldırdıysanız ve fakat hâlâ Netbeans'a ait simge vs. görüyorsanız oturumu kapatıp tekrar girmeniz gerekebilir. Netbeans'a ait mime dosyaları hafızada saklı olduğundan görünüyordur. Ev dizini altındaki netbeans dizinini de silin.

frekans7

Programı önceden sildiğim için önerilen yöntemi kullanıp silme şansım yok malesef. Ev dizinindeki ilgili klasörü sildim lakin bi değişiklik olmadı.

if

/usr/local altına bakmakta fayda var. Catfish uygulamasını kurun ve onunla netbeans araması yapın. Bulduğunuz şeyleri silin. ~/.local/share altına bakın.

frekans7

~/.local/share

Dizininde normal yolla arama yaparak buldum. Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.