google chrome root ve default user sorunu.

Başlatan aydo000, 28 Kasım 2012 - 14:00:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aydo000

backtrack 5r3 kullanıyorum. root olarak çalıştırmak istediğimde default user olarak çalıştrınız komutunu aldım.
sonrasında yeni bir oturum açıp default user oldum. bu sefer programı çalıştırabildim.
yapmak istediğim şey.
root oturumundayken. hangi komutla default user olarak programı açabilirim.?

travego0403

Uç birimde root iken
su kullanici_adi
komutu ile kullanıcının kimliğine bürünebilirsiniz.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

aydo000

google-chrome yazıp açmayı deniyorum hata verıyor.ne yazmam gerek?

matrax_41

travego0403

"chro" yazın ardından Tab tuşu ile Uçbirimin komutu tamamlamasını sağlayın.Ya da 2 defa basın ve olsaı komutları listelesin. Ben Chromium kullandığım için "chromium-browser" şeklinde çalıştırabiliyorum.

Bundan sonra açılmaz hata verirse hatayı da buraya yazın ki bizlerde yorum yapabilelim. Yoksa hata veriyor demekle bir yere ulaşamayız.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

heartsmagic

Doğudan çalışmıyor kendisi:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1743565

Papağan gibi aynı şeyleri söyleyeceğiz ancak yeni bir kullanıcı, yeni bir Backtrack sorusu. Temel meseleler göreceğiz sanırım yine. Gerçi bu sorun temel bir mesele değil, ancak genelde durum oraya çıkıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Aslında backtrack ile ilgili hiçbir soruya cevap verilmeyebilir. Çünkü backtrack'i güvenlik için kullanan kişi yeterli bilgiye sahip kişidir. Burada backtrack ilgili soru soran çoğu kişinin amacı malum.

heartsmagic

Niyet okumak istemiyorum kendi adıma, zira niyet okumaya başlarsak amacımızdan saparız. Fakat bazı durumlarda elbette kestirip atıyoruz, çünkü durum alenen ortada oluyor. Güvenlik meseleleri için kullanacak kişi yeterli değildir en başta belki, ancak yeterli olmalıdır. Benim anlatmak istediğim bu. Bu gibi şeyleri kurcalamazsak bu ülkede güvenlik konuları da gelişemez, bunun farkındayım. Zira paylaşım olmazsa, birileri anlatmazsa sürekli köhne yerlerde konuşulur bu mevzular.

Bilinçli bir hâle getirmekse çok ama çok zor. Ben diyorum ki, güvenlik için uğraşacak olabilir birisi. İşin çok başında da olabilir. Fakat henüz emeklemeden koşmaya çalışmak biraz saçma oluyor ve işte o durumda biz biraz yüzümüzü ekşitiyoruz. Sanırım ekşitmekte de haklıyız. Çünkü bu tip eğitimleri veren yerler bile temel anlamda Linux bilgisi istiyorlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

Bu sorun karşınıza belli başlı programlarda da çıkacak. Örneğin vlc.
Yapmanız gereken şey çalıştırılabilir dosyaları bir hexeditör yardımı ile açıp geteuid yazan kısmı getppid ile değiştirmek olacaktır.
Up and Running...