Çökme sorunları

Başlatan Şakir, 01 Kasım 2012 - 23:43:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

@Şakir, Ubuntu'yu kurmadan önce kuracağınız kalıbın md5 bütünlemesini yapmış mıydınız?

Şakir

@if Hayır. Genelde indirme başarılı ve kesintisiz olduğundan gerek duymuyorum. Aynı kalıpdan daha önce de kurulum yaptım ama böyle değildi. Bu kez özenle kurmuştum. Gereksiz program yüklememeye çalışmıştım ama tersi oldu :)

Az önce facebook da dolaşırken aniden evolution-calendar'dan aşağıdaki hata mesajı geldi. İlk mesaja iptal dedim, ikinciyi incelerken evolution çıktı. Bilgisayar kendi kendine hatalar veriyor. Sizin dediğiniz gibi terminalden çalıştırınca da gıcıklığına yapar gibi hata vermiyor ki yakalayıp göstereyim. Bu calendar'ın hatalarından bi türlü kurtulamadım. Oyun oynarken oyundan çıkmama sebep oluyor çok sinirimi bozuyor :)

Web Developer (PHP + (HTML + CSS + JQUERY))

http://www.sakirmehmetoglu.com.tr/hakkimda

if

Bunları raporlayıp gönderin launchpad'e.

Şakir

Hepsini olmasa da üstün çoğunluğunu raporluyorum.

if

@Şakir, bu kadar sorun yaşamanız hiç normal değil. Konunun üzerinden vakit geçince unuttum, bir daha sorayım. Yükseltme yaparak mı geldiniz?

matrax_41

Ben gnome-shell'de pencere başlıklarında görüntü sorunu yaşıyordum. Ve shell çöküyordu çok sık. Daha sonra biostan ekran kartı için otomatik bellek ayarlama fonksiyonunu devre dışı bıraktım sorunum düzeldi. Eğer biosta böyle bir fonksiyon varsa onu devre dışı bırakıp bellek değerini kendiniz seçin.

Şakir

Alıntı yapılan: if - 01 Aralık 2012 - 21:20:59
@Şakir, bu kadar sorun yaşamanız hiç normal değil. Konunun üzerinden vakit geçince unuttum, bir daha sorayım. Yükseltme yaparak mı geldiniz?

Iso kalıbını indirerek usb üzerinden kurulum yaptım. Aynı kalıbı daha önce birkaç kez kurdum ve herhangi bir hata olmadı. Bu son kurulum böyle oldu. Sorunlar halen devam ediyor. Sanırım hafta sonuna kadar sabredip windows kuracağım. Hiçbir işimi yapamaz oldum. İşlerime engel oluyor artık.

Alıntı yapılan: matrax_41 - 01 Aralık 2012 - 21:42:24
Ben gnome-shell'de pencere başlıklarında görüntü sorunu yaşıyordum. Ve shell çöküyordu çok sık. Daha sonra biostan ekran kartı için otomatik bellek ayarlama fonksiyonunu devre dışı bıraktım sorunum düzeldi. Eğer biosta böyle bir fonksiyon varsa onu devre dışı bırakıp bellek değerini kendiniz seçin.

Ekran kartından olacağını hiç zannetmiyorum. Tamamen sistemden kaynaklı bir durum bence(!). Yine de bios a bakacağım.

if

@Şakir, daha önce aynı cd ile yükleme yapmanıza karşın bu tür sorunlar yaşamadıysanız sistemden kaynaklı demek pek uygun düşmüyor.

heartsmagic

@Şakir, sistem derken? Sorun bir yerlerde doğru, bizler de aslında onu tespit etmek istiyoruz. Bu bileşen belki grafik kartıdır, belki senin donanımındaki bir uyuşmazlık. Ancak sistemin salt kendisi olamaz, eğer olsaydı hepimizde aynı sorun olurdu. Evet sistemde bir yerlerde sorun var, ancak "sistemde sorun var" diye genellemek ve önerileri geçmek çok makul değil. Söylediğin gibi bir bakabilirsin önerilere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.