Php ve mysql - Spam olarak işaretleme

Başlatan ersoystars, 10 Aralık 2012 - 09:44:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersoystars

Başlığı nasıl açacağımı bilemedim. Kafam öyle karıştı ki. Hemen konuya geçiyorum.

Şimdi 3 farklı tabloyu birbirine bağlayarak yazıları listeletiyorum. Bu 3 tablo yazi,takip ve spam tabloları.

yazi tablosunda =  yaziid,yaziicerik,yazar var
takip tablosunda = takipid,takipeden,takipedilen var
spam tablosunda = spamid,spamlanan,spamlayan var

yapmak istediğim olay ise şu;

üye anasayfada takip ettiği diğer üyelerin yazılarını görüyor. ama bu yazılar arasında kurallara uymayanlar yada rahatsız olduğu yazılar varsa onları spam olarak işaretleyecek. spam olarak işaretlediği yazılar bir daha görmeyecek.

sorguyu kafamda şu şekilde kurguladım

SELECT * yazi,takip,spam WHERE spam.spamlanan <> yazi.yaziid AND spam.spamlayan = $uyeid AND yazi.yazar = takip.takipedilen AND takip.takipeden = $uyeid

bu sorgu otomatik olarak inner join oluyor ve spam tablosunda 2 kayıt olunca aynı yazıyı 2 kere listeliyor. 3 yazı olunca 3 kere, 4 yazı olunca 4 kere vs.

Bunu yapabimek için mysql'in bir kolaylığı yok muydu? Aklıma hiç * bir şey gelmiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Fuuis

sem

Tabloları gerçekleme zamanım olmadı fakat teorik olarka şöyle bir şeye ihtiyacınız olduğunu anladım iletiden;

select *
from yazi y
inner join takip t on (
                         t.takipedilen = y.yazar
                      )
where 1 = 1
and   t.takipeden = $uyeid
and   y.yaziid not in (
                          select spamlanan
                          from spam
                          where 1 = 1
                          and   spamlayan = $uyeid
                      )
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?