ubuntu 12.10 Kurulumda Hdd Bölme Sorunu

Başlatan CANN1, 14 Kasım 2012 - 11:59:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CANN1

arkadaşlar kurulumların anlatıldıgı yazılara baktım ama direk kurulum oldugundan sorunuma çözüm bulamadım. benim sorunum şu; kurulum esnasında hdd bölümleme alanına geliyorum ve 2 ye bölüyorum birincil bölüm75000 yapıyorum. diğer alanıda geri kalan yani tamamını seçip onuda mantıksal alan olarak tanımlıyorum ama kuruluma gectiğinde alan secmedini tamamından uygun alan alınacak deyip formatlıyor sonra işlem bittiğinde iki hdd oluyo sistem alanı ve geri kalan ama içine giremiyor ve kullanamıyorum... sizden ricam resimli anlatım olarak sadece o hdd alanını ekleyebilirseniz sevinirim iyi günler...

matrax_41

Oluşturduğun bölümü ext4 olarak biçimlendirip daha sonra bağlama noktası bölümünden "/" işareti olan kök sistem olarak seçmen gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıda resimli kurulum rehberi bulunuyor.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29698.0

CANN1

dediklerinizi zaten uyguladım ama yine aynı sorunu yasıyorum... resimleri nete yükleyip buraya yolalrını atıyorum ne demek istediğimi anlayacaksınız sanırım...

Aaron

Bu bir sorun değil uyarı. Eğer "Devam Et" dedikten sonra devam ederseniz kurulumun normal bir şekilde gerçekleşeceğini göreceksiniz. Sizi uyarmasının sebebi "takas alanı" oluşturmamış olmanızdır. Eğer takas alanınız yoksa yükleme yine de gerçekleşir. 3GB'tan az belleğiniz var ise bellek boyutunuz kadar takas alanı oluşturmanız tavsiye edilir.

heartsmagic

Bölümlemeyi çok yanlış yapıyorsun. /boot bölümü yapmışsın ayrı olarak, evet belki ayrılabilir tercihe bağlı olarak ancak senin bunu bilinçli olarak yaptığını düşünmüyorum. Artık o bölümü ayırma ihtiyacımız da pek yok. Kaldı ki o bölüm ayrılsa bile küçük bir bölüm olarak ayrılamalı, sen 75GB yer vermişsin, %99'u boş kalacak o bölümün.

Lütfen forumdaki daha önce açılmış konulara, kurulum başlıklarına bak. Wiki'mizde kurulum maddesi bile var, orada yönergeler de var. Forumda sabit başlıklar da var bu konuda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tux

Mesela 500 gb hdd'den ve 4gb belleğin var. İlk önce boş bir alanın 462 gb'ını ext4 yap. ext4'ün bağlama noktası  "/" olsun. Ondan sonra kalan 8gb'lik boş alanı takas alanı yap. En son olarakta ext4 olan yeri seçip yükle de. Çünkü ben de aynı hatayı almıştım. Sonra böyle yaptım sorun kalmadı.