Win 8 ile Ubuntu'yu Birlikte Kuramama Sorunu

Başlatan Bes5uc3, 17 Kasım 2012 - 18:19:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bes5uc3

Ben  UBUNTU'DAN değil ama Win 8'den kaynaklı Ubuntu yükleyememe sorunundan bahsedeceğim.

Win 7 üzerinde win 8 kurmak istedim. Win 8 yükleyici çalıştı. Win 8'i kurmağa başladı. Win 8'i kurulum esnası, yeniden başlama aşamasında bilgisayarım açılma yapamadı. Tekrar denedim yine aynı yerde takıldı kaldı.

Ben de usb yerine DVD de win 8'i kurmayı denedim.  Ön yükleme için bir tuşa basın aşamasından sonra hata kodu verdi ve PC win 8'i kuramadı.

Bende 12.10 ubuntu kurmak istedim. Kurdu. yeniden başlatılınca sadece masa üstü geliyor. Masa üstünde hiç bir görüntü ve hareketlenme olmuyor. Resetler yapıp tekrar başlatıp yeniden yeniden kurulumu kezlerce yaptım. Ama hep aynı sonucu verdi. Bu kez de Pardus kurdum

Pardus kuruldu ve çalıştı. Ne var ki Pardus'u kapatıp açtıktan sonra o da  ön yükleme yapamadı.  Yani Pardus'ta kapatıp açınca çalışmadı.

Araştırdım win 8 güvenli kurulum adında biostan kuruluyor Linux'sun kurulmasına izin vermiyormuş.

Ne yapılacağını bulamadım. Ana kartım 2006 model p4 v8-x-x tipidir. UEFI  yada türevi bir ayar var mı anlayamadım. 

if

Bes5uc3

Anakart asus p4v8vx-x biosa girdiğimde bütün opsiyonlara baktım UEFİ gibi bir seçenek yok. ya da bu nu karşılayan bir tanımı bilemiyorum. Vindovsun kendi iso cd-dvd sinden gayrı olan iso cd-dvd yi  görmüyor. örneğin  iso ubuntu cd. boot repair cd'lerini  görememek gibi.

if

@ Bes5uc3, daha önce Ubuntu kurmuşsunuz, nasıl kurdunuz? Ne kullandınız?

Bes5uc3

Daha önce(4 seneden beridir) normal cd den, usb den kezlerce vin xp, vista, vin 7 üzerine  sorunsuzca kurdum. Bu sorun win 8 den sonra oluştu. Win 8 den sonra vin 7 dvd'sini de görmedi ancak xp cd'sini gördü. onunla silme yaptıktan sonra önce win 7 ultimate kurdum. Flash bellekle ubuntuyu kurdum.

Önce bir kaç kez kurulmuş gibi oldu ise de yeniden başladığında hiç kurlmamış oluşla ortaya çıktı. Hatta ubuntu ile tüm diski kullanıp kurulum esnası güncellemeleri de yaptırdım. win 7 yi de sildirdim açılışta win 7 açıldı ubuntudan eser yoktu.

Sonraki denemelerde ubuntu windovsla beraber kuruldu. Ancak açılma ağır çekim oluşla masa üstüne geldiğinde  fare rahat hareket ediyor ama masa üstü yapılanmaları yoktu. Bir kaç kez açıp kapamalar sonrası bazen yan panel geliyor ama tepki süresi hem ağır çekim hem bir kaç dakika sonra cevap verir şekilde.

Bu gece kubuntu indirdim. Kurdum. Kubuntu (KDE grafik) sorunsuz çalışıyor. Şimdi şu anda win yedi üzerine Wubi ile ubuntu kurmayı denemekteyim. Sonucu paylaşırım. Hayli ağır kurulmakta.

if

Pardus ve Kubuntu'yu kurup çalıştırdığınızı düşünürsek ekran kartının Unity ile arası iyi olmayabilir.

sudo fdisk -l çıktısını alayım.

pacosante

arkadaşlar merhaba bende de win 8 kuruluydu ve ubuntu 12/10 u kurmaya çalışıyorum fakat bir türlü başaramadım.... açılışta win8 yada ubuntu seçeneğini de veriyor win8 normal çalışıyor fakat ubuntyu açmak istediğimde hata ile karşılaşıyorum..wubildr.mbr dosyasını bulamadığını söylüyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

if

@pacosante, wubildr.mbr diye aratınca çözüm bulacaksınız.

pacosante