[Çözüldü] Ubuntu'da çalışan SD kartı telefonum görmüyor

Başlatan ObiwanKonami, 16 Kasım 2012 - 13:02:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ObiwanKonami

Ubuntuda çalıştırıyorum. İçine müzik yüklüyorum fakat telefonum görmüyor. Telefondan biçimlendiriyorum bu sefer de Ubuntu görmüyor. Ubuntuda Fat32 yaptım olmadı NTFS yaptım olmadı. Bir çözümü var mıdır bunun? Telefonum 5800
" Lets open your eyes. To the brand new day. "

alquirel

Alıntı yapılan: ObiwanKonami
sorunu çözdüm.

Sorunu ve çözümü ayrıntılı bir şekilde aktarır mısınız?

ObiwanKonami

Tam emin değilim daha birçok şey denedim fakat şu olabilir.

Realtek kart okuyucu sürücüsünü Realtek sitesinden indiriyoruz...

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=15&PFid=25&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

İndirdiğimiz sıkıştırılmış dosyayı buraya çıkart diyerek klasör olarak çıkartıyoruz...
Çıkarttığımız kurulum dosyasını rahat çaılştırmak için bu klasörü olduğu gibi HOME dizinine kopyalıyoruz...
İndirilen klasörün adı muhtemelen rts_pstor olacaktır. İyi bir Linux kullanıcısı değilseniz klasörünüzün adı bu şekilde değilse bu isim ile değiştirmenizi öneririm.
Bir Terminal penceresi açıyoruz...

Terminalde öncelikle bu klasör dizinine giriyoruz...

cd rts-pstor

Daha sonra sırasıyla aşağıdaki komutları veriyorsunuz...

make

sudo make install

Bu aşamada sizden yönetici parolasını soracaktır. Parolanızı giriyorsunuz. Son olarak şu komutu veriyorsunuz...

sudo depmod

Bu aşamadan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda kart okuyucunuz yüklenmiş, kullanıma hazır olacaktır.

Alıntıdır.

if

@ObiwanKonami, geri bildirim yaptığınız için teşekkür ederim. Nereden alıntı yaptığınızı buraya geçer misiniz?

ObiwanKonami