[Çözüldü] mysql mssql beraber kullanmak

Başlatan metars, 03 Kasım 2012 - 14:32:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metars

Öncelikle herkese merhaba,

Benim sorunum ya da sorun olduğunu düşündüğüm olay elimde ubuntu 9.10 var,içerisinde apache php mysql üçlüsü kurulu ve bir uygulama yayında,bu makineye mssql'e bağlanmak için freetds,tdsodbc ,unixodbc paketlerini kurdum isql -v DSN_NAME user parola komutunu verdiğim zaman bağlantı sağlanıyor,muhtemelen php5-odbc paketini kurmadığım için php sayfası üzerinden mssql veritabanıma bağlantı kuramıyorum,asıl sorun paketi kurmaya kalktığımda php ve apache ile ilgili bir çok dosyanın güncelleneceği bir kaç dosyanın silineceği gibi uyarılar karşıma çıkıyor eğer ben bu paketi yüklersem benim var olan mysql bağlatımda bir sorun olşurmu yani halihazırda çalışan uygulmam iptal olurmu.

Yardımlarınızı bekliyorum

cagriemer

Aslinda bir sorun olusmamasi lazim ama uygulamaniz cok kritikse en azindan belirli bir kesinti zamani olabilir diye bildirim yapsaniz iyi olur. Mumkunse en kisa zamanda 10.04 ya da 12.04'ten birine gecmenizi oneririm.

metars

yanıt için teşekkür ederim ama zaten uygulamanın yoğunluğundan dolayı 9.10 da kaldım  ;D

cagriemer

Hani paketlerin kaldirilacagini buraya gecme imkaniniz var mi? Uygulamanizin kullandiklari ile karsilastirma imkanimiz olur.

metars

Arkadaşlar cevap yazamadığım için özür dilerim 2 gündür hastaneye gidip geliyorum ancak vakit bulabildim

ifupdown initramfs-tools initramfs-tools-bin libapache2-mod-php5 libc-bin
  libc-dev-bin libc6 libc6-dev libc6-i686 libdb4.8 libdrm-nouveau1
  libdrm-radeon1 libglib2.0-0 libnih-dbus1 libnih1 libplymouth2 libssl-dev
  libssl0.9.8 libudev0 mountall php5-cli php5-common php5-curl php5-gd
  php5-mysql plymouth udev upstart

yukarıdaki paketler (exta packages) yüklenecek

glibc-doc php5-suhosin watershed: önerilen paketler (suggested)

manpages-dev plymouth-theme-ubuntu-text plymouth-theme tavsiye edilen paketler (recommended)

php5-mcrypt phpmyadmin (kaldırılacak paketler)

initramfs-tools-bin libdb4.8 libdrm-nouveau1 libnih-dbus1 libnih1
  libplymouth2 php5-odbc plymouth (yeni yüklecenek paketler)

ifupdown initramfs-tools libapache2-mod-php5 libc-bin libc-dev-bin libc6
  libc6-dev libc6-i686 libdrm-radeon1 libglib2.0-0 libssl-dev libssl0.9.8
  libudev0 mountall php5-cli php5-common php5-curl php5-gd php5-mysql udev
  upstart
bu paketlerde güncellenecek yazıyor

özet olacak 21 paket güncellenecek 8 yeni paket yüklenecek 2 paket kaldırılacak yazıyor

heartsmagic

Kaldırılacak iki pakete bakarsan kendin için biraz durum belirlemesi yapabilirsin. php5-mcrypt paketi PHP için MCrypt modülünü sağlıyormuş. Eğer bu modülle işin yoksa sorun olmaz. Diğer paket ise phpmyadmin, haliyle önem arz ediyor olabilir. Fakat kullanmıyorsan yine sorun olmayabilir. Ancak, kuracağın paket bunların neden kaldırılmasını istiyor? Çakışma mı var?

Ben de bu durumda @cagriemer'e katılıyorum. Şu durumda desteklenen bir sürüme geçmen senin yararına olabilir. Tabi çok aktif bir ortamdaysa bu sunucu mutlaka ama mutlaka yükseltme denemesinde sorun yaşarsan ne yapacağına dair ikinci bir planın olmalı. Belki imkânın varsa ikinci bir sunucu ayarlayabilir, önce mevcut sistemi orada ayağa kaldırabilirsin.

Bu arada hastane meselesi her neyse geçmiş olsun diyelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

metars

Evet @heartsmagic senin de dediğin gibi galiba çakışmadan dolayı o iki paketi kaldırmak istiyor ama daha önemli olanı php ve apache de güncellme yaptığında benim çalışan uygulamam etkilenebilir endişesindeyim.
Başka bir sunucuya kurulum fikride olabilir,bunları iyice düşünüp adımlarımı dikkatli atmam lazım.
Yardımlarınız için teşekkürler

Not:Ufak bir sağlık problemi vardı o yüzden hastaneye gitmiştim. Ayrıca tekrar teşekkürler.

heartsmagic

Diğer başlıkta da yazdığım gibi mutlaka yedek planın olsun. İçin rahat eder böylece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

metars

Biraz uğraştıktan sonra nihayet php5-odbc paketini yükleyebildim, artık hem terminalden hem de PHP sayfalardan MSSQL'e bağlanabiliyorum, yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.