Ubuntu 12.04 sunucu sürümü için sorular

Başlatan fatihibis, 07 Kasım 2012 - 16:00:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihibis

Arkadaşlar benim Ubuntuyu kurduğum sistemin özellikleri:

2048 MB DDR3 800 Mhz Ram

İntel Pentium 4 3.60 O.C CPU

1 Tb Sata 2.0 HDD

Arkadaşlar gelelim soruna ben sistemime openssh,phpmyadmin,webmin,apache2 falan kurdum ama putty ve webmin panaline baska yerden giremiyorum anlayacağınız localhost ta takıldım kaldım bana yardım edin :D

2. SORUM

Arkadaşlar ben Bu sistemi VDS yapabilirmiyim ?

Şimdiden Thank You Daha Yeniyim :D

heartsmagic

Birinci sorunun için ilgili port yönlendirmelerini yaptın mı? Örneğin SSH için 22. portu bu makineye yönlendirdin mi? Diğerleri için de aynı şey sorulacaktır sana, Webmin ne kullanıyorsa onu, Apache için 80'i mesela?

İkinci sorun için VDS yapacaksan sanallaştırma yapabilmen lazım, çok fazla bilgim olmasa da bu konu böyledir. Sanallaştırma meseleleri için neler biliyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fatihibis

Sanallaştırma derken ? :)

Aslında pek bisi bilmiyorum. Söylediğim gibi daha yeniyim bu islerde

heartsmagic

Bence o zaman hiç acele etme. Linux nedir, nasıl işler öncelikle bunları öğren. Sunucu meselelerini de yavaş yavaş hazmetmeye bak zira birden olmaz. Sunucu meselelerini halletmeden de bence VDS/VPS işlerine bakınma, daha fazla kafan karışabilir. Gerçi böyle söyleye söyleye insanların heveslerini kaçırdığımı düşünmeye başladım, fakat yine de her şeyin bir sırası olmalı.

Önce sunucuna istediğin gibi dışarıdan ulaşmak ilk hedefin olmalı. Onu da söylediğim üzere kullanlan portları modem/router üzerinden bu makineye yönlendirerek yapacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fatihibis