[Çözüldü] Güncellemeden Sonraki Tuhaflık ve Merak Ettiklerim

Başlatan Denonitros, 16 Ekim 2012 - 19:33:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Denonitros

Merhabalar.Bilgisayarım en son güncelleme yaptıktan sonra açılış süresi uzayarak ve elle kurduğum ekran kartı sürücüm resmen ortdan kaybolarak açıldı.Çözünürlük baya düşüktü bende o yüzden sürücü kayboldu dedim. :D Daha sonra ubuntunun kendi sahipli sürücülerinden kurarak bilgisayarı yeniden başlattım bilgisayar eski haline geldi hatta eski halinden çok daha akıcı oldu.Birde bir türlü çözemediğim siyah imleç sorunuda ortadan kalktı.Buradan nvidia ya tesüflerimi gönderiyorum.Kendi sürücüleri başkalarının yazdığı sürücülerden çok ama çok verimsiz ve bilgisayarı çok kararsız bir hale getiriyor.Sırf bu yüzden heartsmagic'i de meşgul ettim.Şimdi sormak istediklerim:
-Acaba benim elle kurduğum sürücü nereye gitti?Hala yüklüyse onu nasıl kaldırabilirim?Şu anki sürücümden memnunum.
Buradan sonrası biraz konu dışı:
-Acaba kernel güncelleme gerek var mı?
-Acaba oracle javayı kurayımmı?Gerek var mı yoksa open jdk yeter mi?
-Masaüstü yöneticisi olarak cinnamonu kullanıyorum.Acaba menüdeki birden fazla aynı simgeyi nasıl ortadan kaldırabilirim?
-Son olarak workrave programını nasıl başlangıçta otomatik çalışacak şekile getirbilirim?
Biraz resmi oldu ama kusura bakmayın. :D

Düzenleme: Biraz önce gelen sistem güncellemelerini yaptım yeniden başlattım ve sonuç olarak uçbirime düşüyorum.Önerileriniz var mı?

burk

heartsmagic

@Denonitros, genelde tek başlıkta tek sorun konuşuyoruz. Bahsi geçen soruların bazılarının cevabını da aslında forumda bulabilirsin. Kabaca geçiyorum fakat lütfen genelde tek başlıkta tek soru konuşmaya çalışalım. Forumun da arşiv niteliğini taşıdığını unutmayalım :)

1. Elle kurduğun sürücü çekirdek (kernel kelimesini kullanmayalım bence) güncellemesi sonrası tekrar kurulmalı. Çok eskiden bu sorun vardı, bir ara dkms ile çözüldü şu an sanırım yeniden hortlamış durumda. Elle nasıl kaldıracağın forumda vardır fakat kurduğun dosyanın sonuna --uninstall koyman yeterli olur muhtemelen.
sudo sh Nvidia_falanca.run --uninstall

2. Çekirdek güncellemeye her zaman gerek yoktur. Mevcut çekirdeğinden memnunsan, yeni çekirdek de sana bir şey katmıyorsa güncellemen gerekmeyebilir. Fakat genelde çekirdeklerde yeni uygulayımbilimler ve iyileştirmeler bulunduğu için denemen sana bir şey kaybettirmez. Eski çekirdekleri silmezsin, bir süre yenisini kullanırsın. Yenisi ile de sorun yaşamıyorsan eskilerini temizlersin. Bu güzel bir yöntemdir.

3. Oracle Sun Java'ya eğer ihtiyacın varsa kurarsın. Bunun net bir cevabı yok. OpenJDK ile çalışmayan bir uygulaman vardır, kullandığın bir site sorun yapıyordur örneğin.

4. Hiçbir fikrim yok. Seçke yöneticisi vardır muhtemelen, düzenleyici yani. Açıp bakabilirsin seçkelerin durumuna.

5. Uygulamanın yapısına bakar bu mesele. Fakat kullandığın masaüstü ortamının başlangıç uygulamalarına eklemelisin.

Neden tek başlık tek soru istediğimizi de anlayabilirsin aslında. Zira bu başlık hangi soruya hizmet edecek hem belli olmaz, hem de sorularına yardım etmek isteyenler için tam bir curcuna teşkil eder.

Bu arada Ubuntu tarafı Nvidia sürücülerini kendisi yazmıyor. Nvidia'nın sağladığı sürücüleri paketliyorlar sadece. Tabi paket aşamasında sistemi ilgilendiren eklemeler/çıkartmalar yapıyor olabilirler fakat bu sürücüye olmuyor zira sürücüler açık kaynak değil. Açık kaynak olarak yazılan bir sürücü var ama o başka bir hikâye.

Son olarak, şu an sistem açılmıyorsa:

1. Elle kurduğun Nvidia sürücülerini kaldır.
2. Depodan kurduysan sürücü onu da kaldır.
3. Sistemi aç.
4. Depodaki sürücüleri kur.

Bunların hepsini uçbirimden yapabilirsin. Elle kurduğun sürücüyü nasıl kaldıracağını cevabın ilk bölümünde söyledim. O dosya neredeyse o dizinde vereceksin o komutu. Bu nedenle cd ile o dizine gitmen lazım. Mesela Masaüstü dizinindeyse:

cd ~/Masaüstü

Depodan kurduğun sürücü varsa sanırım şu şekilde kaldırabilirsin topluca:

sudo apt-get remove nvidia-*
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Denonitros

Merhaba geç mesaj attığım için kusura bakmayın okuldan dolayı en son problemle uğraşamadım.
@burk o mesajı düzenlemeden önce atmıştım.Yani tam o mesajı attıktan sonra bu iş başıma geldi.
@heartsmagic demek istediğinizi anladım.Banada sanki her sorum için başlık açarsam forumu kirletirim gibi geldi.Eğer böyle yapılması gerekiyorsa bundan sonra tek başlıkta tek soru sorarım.
Sorunumu yaklaşık üç veya dört ayrı sürücü denedikten sonra aşabildim.Eğer her güncellemeden sonra böyle olacaksa gerçekten işim var benim.Birde programların nasıl başlangıç programlarına eklenebileceğini bulamadım.Daha doğrusu böyle bir yer buldum ama buraya nasıl ekleyeceğimi anlayamadım.Menü içinde sanırım biraz karıştırmam gerekiyor.Yardımınız için teşekkür ederim.

gufabe

heartsmagic

Üç veya dört ayrı sürücü neden denendi bilmiyorum. Son sürüm eğer kartına destek veriyorsa onu kurabilirsin. Ayrıca çekirdek güncellemelerinden sonra uğraşmak istemiyorsan depolardaki sürücüleri kullan. Güncellikleri seni tatmin etmiyorsa da x-updates deposunu kullanabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Denonitros

Çok geç yanıt verdiğim için tekrardan pardon.Okuldan dolayı bu tarafla pek ilgilenemiyorum.Sürücüyü ubuntunun önerdiği sürücülerden yükledim fakat böyle bir şey oldu işte anlamadım. :D @gufabe öneriniz için teşekkür ederim.

if

Denonitros

Özür dilerim sorunlarımın bittiğini yazmamışım.Hem bilgisayarımdaki sorunlar bitti hemde sorularıma cevap aldım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.