Ubuntu 12.04 - Klavye ve Mouse Görmüyor

Başlatan MitatPoyraz, 01 Kasım 2012 - 14:59:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MitatPoyraz

Merhaba,

Foruma yeni üye oldum, bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Sorunumu hangi başlığa yazmam gerektiğinden emin olamadığım için bu başlığa yazıyorum.
Ben Ubuntu'yu TV'ye bağlayamadım ve bunu çözmeye çalışırken "metacity --sm-disable" komutunu terminalden çalıştırdım. Bunun sonrasında klavye ve mouse artık bilgisayar
tarafından tanınmıyor. Daha sonra incelediğimde, bu komutun ortam değişkenlerini kapatmaya yaradığını gördüm. Şu anda, tekrar nasıl aktif edebilirim bilmiyorum.
"metacity --sm-enable" gibi ibr komut da bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.   

heartsmagic

--sm-disable oturum yönetimini iptal ediyormuş. Fakat şöyle bir şey var ki, bu kullandığın komut aslında geçicidir. Sen giriş yaptıktan sonra metacity ayrıca çağrılır ve bu parametre kullanılmaz. Sistemi ikinci bir kullanıcı eklediğinde durum ne oluyor ya da en azından konuk oturumu ile deneme yaptın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MitatPoyraz

Öncelikle yardımın için teşekkür ederim. 2. bir kullanıcı ekleyip, denemek aklıma gelmedi. Ben de sanal klavye kullanarak, grub menüsünde değişiklik yaptım. Daha önceden klavyeden giriş yapamadığımda
(ki zaten yapamıyordum) Ubuntu açılıyordu. Onu değiştirdim Windows açılsın ben de böylece en azından bu sorun çözülene kadar, kendi işlerimi hallederim dedim. Yanlız, Grub menüsünü değiştirip restart
ettikten sonra Windows geldi ve şifre ekranında kaldım çünkü orada da klavye çalışmıyor. Geçici olsaydı burada çalışıyor olması gerekirdi. Şu an son durumun ne Windows'ta ne de Ubuntu'da bilgisayarı açamıyorum
çünkü klavyeyi görmüyor. Sanırım önce bir yerlerden sanal klavye ayarlamam lazım :(

heartsmagic

O zaman klavye ve fare girişlerinde sorun vardır. Zira Ubuntu'daki bir sorunun Windows tarafına etki etmesi pek olağan değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.