Ubuntu ve Windows'u yan yana kuramadım

Başlatan umitf, 17 Ekim 2012 - 22:17:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitf

Selam su an canli cd den a.tim bulgisayarimi.

Ubuntuyu defalarca indirip farkli versiyonlari dahil cd ye bastim. Her seferinde boot ekraninda not prefix diyor/ neyse kuruluma gectim/
kurulum problemsiz tamamlaniyor. Lakin gelin gorunku ne yaptimsa ne mbr dosyasini duzeltebildim ne de gurub dosyasinda ubuntu ile windowsu yan yana kurmadim gitti.

Farkli iso dosyalarindan indirip tek tek cd leyip denedim/
Sonuc .
Ubuntu 11.10 u kurdugumda grub 22 hatasi veriyor. Forumdaki hicbir komut fayda etmedi.
Ubuntu 12/xx 64 bit dvd.iso dan kurdugumda windows kurtarma cd si takin vs diyor/
Ubuntu 12.xx 64 bit desktop tan yukledigimde  hicbir boot bulamuiyor boot  wlan yani internetten baslatmaya kalkiyor
Ubuntu12/xx 64 bit alternate. iso dan yukledigimde gene windows cd si takin diyor
Ubuntu 9.10 meger ne istikrarli bir surmmus....

Sirf ekran isigini (gozumdaki rahatsizlik) kapatamadigimdan ve ubundu 12 surumunu yukledum/

4 gundur canim cikti desem yeridir. Inat ettim ama cozemedim.Artik pes! Bir bilen olan sizlerden yardim rica ediyorum. Hizli lutfen. Canli cd den yaziyorum.

krwlng

Öncelikle biraz daha detaylı bilgi lazım, sudo blkid ve sudo fdisk -l komutlarının çıktısını alabilir miyiz?
Ayrıca sisteminizde önceden kurulu windows var mıydı? Yoksa, ubuntu ve windowsu hangi sıra ile kurdunuz, önce win kurduysanız ikinci bölüme kurulan ubuntu sorun çıkarmamalı, fakat ubuntu önce kurulduysa win grubu silmiş olabilir. Özellikle sormak istediğim bir şey var, ubuntu'yu farklı bir disk alanına mı kuruyorsunuz, yoksa Wubi ile windows içine kurulum mu deniyorsunuz?
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

umitf

Çıktılar için biraz geç artık. Eski majlardan birini bulup sadece windowsu geri yüklemiş oldum.

Ben windows ve pardus kurulu iken ubuntuyu ayrı bir yere kurmak istedim hepsi gitti. Normal karşıladım unutkanlığımdan böyle bir hata yaptım.
Daha sonraki tüm denemelerimde önce windows kurdum sonra ubuntu. Lakin sonuç hüsrandı.

Diğer sorunuza gelince ben cd yi takıp boot edip ayrı bir disk alanına kuruyorum.
Yani 3 bölünmüş olan harddiskimde 125 gb lık alanı ubuntuya veriyorum. Ama bu sorunları yaşıyorum.

Wubi ile kurmaya gelince sadece ubuntu 11.10 u bir kere denedim. Oldu. Çalıştırdımda ama onda da şu oldu. Win7 ubuntu yu mbr den seçtiğimde bir sçeim ekranı daha geliyor ondada ubuntu ve  ubuntu recovery mode yazıyor.

Ayrıca Ubuntu 12.xx sürümünde wubi ile kur seçeneği içerisinde win içine kur seçeneği yok. O yüzden 11.10 kurduktan sonra upgrade yapmam gerekir.

sudo fdisk -l

komutunun çıktısını daha önce aldığımda aygıtların windowsa ait olan kısımları /dev/sda ntfs , linux a ayırdığım alan dev/sda   /   ext4  biçminde idi. Sayfadaki gurub kurma başlığınını ve benzerilerini uyguladım ama nafile.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ekim 2012 - 00:05:04

ek olarak daha önce merak ettiğimden lisa ve mint i win7 ile yan yana kurmuştum bu bilgisayarda. Ubuntu 10.10TL serisinde de sorun yaşamamıştım.

Birde error prefix is not nedir ?

heartsmagic

"Her şeyi denedim" sözü bizler için muğlak bir ifade. Neleri denediğini yazacaksın ki bizler o önerileri eleyelim.

Mesela nomodeset parametresi ile kurulum denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

iceboy

Yardımı olurmu bilmiyorum sadece belki bir fikir edinebilirsin diye yazacağım yorumu.Eğer yardımcı olmayacaksa yöneticiler tarafından kaldırılabilir mesajım.

Ben dual-os kullanıyorum şu anda.

Win7 Ultimate x64 ile Ubuntu 12.10 x64 aynı anda kurulu ve sorunsuz çalışıyor.

Kurulumu nasıl mı yaptım ?

500 GB lik hdd'imde 75 gb biçimlendirilmemiş bir alan bıraktım.

Geriye kalan bölüme Win7 Ultimate X64 Kurdum.

Sonra ubuntuyu indirdim (12.10 x64) Unetbootin ile USB ye yazdırdım.

Kurulum sırasında disk yapılandırmasında Ubuntuyu Win7'nin yanına kur'u seçtim.Direk olarak daha önceden ayırdığım 75GB boş alanı kullandı ve kurdu ubuntuyu da win7 nin yanına.

1 Haftadır sorunsuz kullanıyorum.

Not:Wubi vs yazılımlar ile hiç uğraşmadım direk usb üzerinden gerçek kurulum yaptım.

Kurulumun tek kötü yanı ise zaten 8gb ram'im var.Swap olarak gitti 7gb ayırdı otomatik kurulum.

Bu kadar ram i naparım allah bilir  ;D
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...