Ubuntu üzerinde CS 1.6 kurulumu

Başlatan servet1111, 02 Ekim 2012 - 12:50:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

servet1111

arkadaşlar üniversite hoca 5 kişilik grubumuza ubuntu kurup siviç üzerinden counter oynamamız üzere uygulama ödevi verdi. tamam ubuntuyu kurmayı baardım. ekran kartı vs. zaten ayarlar menüsünde kolayı var. ama asıl sorunum c.s. yi kurmak. forumdaki konuları okudum ama hiç anlamadım. daha önce hiç ubuntu kullanmadım. kendi aramızda internet olmadan sadece dağıtıcı ile 5 *bilgisayar yi birbirine bağlayıp oynuyacağız. ama kodlardan hiç anlamıyorum. c.s. nin linux için kurulum dosyası yok mu?
eğer yoksa forumda verilen kurulum kodlarını nereye yazacağımı söyliyebilir misiniz? şuanda 02.10.1012 salı günü ve biz sunumu 03.10.2012 perşembe günü yapacağız. yani 2 günümüz var ki ubuntu yu kurmayı 4 günde anca çözebildim  :-\

heartsmagic

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34010.msg431360#msg431360 ve sonrası.
Bir süre sonra bu başlığı da oradakiyle değiştirelim.

Komutlardan ve Linux'tan hiç anlamaman elbette seni zorlar. Fakat İngilizce sorun değilse, deneyebiliyorsan denediğini buraya aktarabiliyorsan yardımcı olmaya çalışırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

servet1111

hoca yapne yaptığını anlamadım bile. yani hoca ders bile anlatmadı. sınıfa girdi, sınıfı toplam 5 gruba ayırdı 10dk dan daha kısa sürede könuları dağıttı ve çıktı. soru sormamıza bile fırsat tanımadı. ve hocayı dersten çıktığından beridir okulda bulamıyoruz. dediğim gibi ubuntu krulumunu hallettim. sürücüleri kurabilecek kadar ingilizcem de var. ama kodlardan hiç anlamıyorum ve bu benim ilk linux deneyimim. ayrıca bu uygulama doğrudan vize yi etkiliyecek. 2 gün kaldığından dolayı paniklemeye başladım. sadece başlangıç düzeryindeki birinin yani linuxtan hiç anlamayan birinin nasıl c.s. kurup dağıtıcı ile 5 pc den oynayabileceğini anlatırsanız sevinirim.

cagriemer

255.255.255.0 subnet'inde bilgisayarlara sirayla 10.0.0.1, 10.0.0.2, 10.0.0.3, 10.0.0.x seklinde IP adreslerini ag yoneticisinden elle atayin. Ardindan herhangi bir bilgisayara Counter Strike sunucu yazilimini kurup ne ayar gerektiriyorsa yapin. Bu islemler bittiginde tum bilgisayarlar sunucu yaziliminin kurulu oldugu bilgisayar ve birbirleriyle konusabilir hale gelecekler.

servet1111

en basitinden 2 bilgisayar arasında ağdan bağımsız olarak siviç ile kablu bağlantı ile oynamak için neler yapmam gerekiyor. ve ip yi nasıl sabitliyeceğimi en basie indirgeyerek anlatır mısınız?

cagriemer

http://www.netbilgini.com/threads/ubuntuda-%C4%B0p-sabitleme-dns-de%C4%9Fi%C5%9Ftirme.26641/

Anlatim biraz eski bir surum icin ama hicbir farki yok. Siz internete cikmayacaginiz icin DNS ve ag gecidi ayarlarini yapmaniza gerek yok. Geri kalan iki kisim icin yukarida ornekledigim sekilde kullanabilirsiniz.