ubuntu güncellemeyi kaldırma

Başlatan aysefzk, 09 Ekim 2012 - 18:32:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aysefzk

Daha önceden bir kaç defa ubuntuyu güncelledim ve windowsla birlikte kullandığım için 6-7 tane güncelleme bilgisayarı açarken seçenek şeklinde duruyor bunları kaldıra bilirmiyim kaldırırsam da nasıl kaldırabilirim . Cevap vercek arkadaşlar lütfen acemi ubuntu kullanıcısı olduğumu bilerek yazsınlar:) şimdiden teşekkürler..

ebubekirs

Terminali açıp,

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa && sudo apt-get update

ve ardından,

sudo apt-get install ubuntu-tweak

komutlarını çalıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra uygulamalar menünüzde Ubuntu-tweak programını göreceksiniz. Bu program yardımıyla bahsettiğiniz temizlik (Ubuntu Tweak > Sistem > Eski Çekirdek temizliği) dahil bir çok işlemi yapabilirsiniz.

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Ninoslayer

Bunun dışında http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26651.0 işlemlerini uygulayarak işletim sistemi seçme menüsünden istemediklerini kaldırabilirsin. Ancak kaldırırken dikkat et, eski sürümleri kaldır yenisi kalsın. Forumda nasıl kuralacağı anlatılmış ancak yinede bir sorunun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

aysefzk

Alıntı yapılan: ebubekirs - 09 Ekim 2012 - 18:39:16
Terminali açıp,

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa && sudo apt-get update

ve ardından,

sudo apt-get install ubuntu-tweak

komutlarını çalıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra uygulamalar menünüzde Ubuntu-tweak programını göreceksiniz. Bu program yardımıyla bahsettiğiniz temizlik (Ubuntu Tweak > Sistem > Eski Çekirdek temizliği) dahil bir çok işlemi yapabilirsiniz.

programı yükledim ama sistem başlığı altında eski çekirdeği temizle diye bi yer yok :)

gecegezen

ekranın en sağ üst kösedeki simgeye tıkla (bilgisayarı kapantığın simge) orada sistem ayarlarını tıkla orada kisisellestirme altında ubuntu-tweak uygulamasını göreceksin onu çalıştır. uygulama içinde kapıcı tıkla
Kapıcının içinde sistem altında eski çekirdek.
Kapıcıdan diğer çöpleride temizleyebilirsin.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw