Wine ile actıgım Counter 1.6 Ekranı donma

Başlatan bytaco, 02 Ekim 2012 - 23:39:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytaco

İyi günler beyler Açık kaynak işletim sistemi dersinde hocanın bize vermiş olduğu ödev ubuntuda ağ kurup 7 kişi counter oynamak ve gecip kalmamız buna bağlı ubuntuyu ve counteri bi sekilde kurdum fakat söyle bi sorunla karşı karşıyayım oyun donuyo yani maus cok zor oynuyo dönmüyo fps hızı 15 20 arasında kalıyo cogu zamanda 7 de :D bunu nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı ? Haftaya salı ( 09.10.2012 ) ye kadar yapmam hazırlamam lazm Lütfen yardım edin..
TNCYLDRM

bytaco

İyi günler beyler Açık kaynak işletim sistemi dersinde hocanın bize vermiş olduğu ödev ubuntuda ağ kurup 7 kişi counter oynamak ve gecip kalmamız buna bağlı ubuntuyu ve counteri bi sekilde kurdum fakat söyle bi sorunla karşı karşıyayım oyun *donuyor yani *fare cok zor oynuyo dönmüyo fps hızı 15 20 arasında *kalıyor cogu zamanda 7 de  bunu nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı ? Haftaya salı ( 09.10.2012 ) ye kadar yapmam hazırlamam lazm Lütfen yardım edin..
TNCYLDRM

cagriemer

bytaco

Hayır hocam onunla alakam yok ama aynı odevi vermısler benm odevımın teslımı 09.10.2012 de Salı günü. Benm bu counter olayını acilen cözmem lazım lütfen yardım edin. Özelden mesaj atabilirmisiniz yada msn facebook telefon vs verebilicek yada ben versem knusabılırmıyız beyler ?
TNCYLDRM

bytaco

İyi forumlar beyler, hocamın 7 kişiye  vermiş olduğu bir ödev var.

Ubuntu'da Counter strike 1.6 kurup swich ile ağdan Counter oynamak derste eğer yapamazsakta sınıfta bırakacağını daha doğrusu dersten bırakıcagını söylüyor. Derste bölüm dersi lütfen yardım edin ne yapabilirim nasıl yapabilirim ? Üst sınıflardan yardım istedik onlarda bizde yapamadık ama kurduk Counter'ı çalıştırdık fakat 5 dk olmadan oyundan atıyor. Hoca görmeden tekrar girdik gibisinden söyledi binevi hocayı kandırmışlar. Ubuntu'dan da hiç anlamıyorum, biraz yardım ederseniz cok makbule geçer.

Bu arada Ubuntu'yu ve counteri kurdum fakat oyun donuyor yani fare oynatmam baya baya bi yavaş. Oyunun ekran yenileme hızı 10 fps anca, bu kadar bile *olmuyor hatta. Mail veya telefon face vs adresi bırakmak yasak mı bilmiyorum, forumda biraz gezdim bulamadım öyle bir şey,  umarım da yoktur, özür dilerim eğer yasaksa. Ta_Co@windowslive.com www.facebook.com/tncyldrm yada 0534 653 53 20 bunlardan birinden ulaşabilirsiniz.

Yardım eden ve etmeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
TNCYLDRM

furkankalkan

Ubuntuda Counter Strike kurup oynamanızı hangi hocanız söyledi bilmiyorum ama çok saçma bir istekte bulunmuş :-(
Switch kurulumu yapılarak ağ bağlantısı kurulabilir fakat wine ve cs 1.6 arasındaki çıkan sorunlardan dolayı hocanızın sizi cezalandırması doğru değil.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

bytaco

Açık kaynak işletim sistemi Üniversite 1 Bilgisayar programcılıgı :S
TNCYLDRM

cagriemer

Ayni sorunu farkli basliklar acarak cozmeye calismakta israr ederseniz, uyeliginizi donduracagim.

bytaco

Kusuruma bakmayın hocam. Kimse cevap vermeyince bende konuyu doğru yere açamadığımı düşünüyodum.
TNCYLDRM

heartsmagic

Wine ayrı bir durum. Hocanız sizden Counter için sunucu kurup, istemcilerle oynama ödevi mi verdi, yoksa illa herkes Ubuntu kullanacak, Counter oyunu oradan mı oynanacak?

Not: Ayrıca hocanız hakkında yazdığın şeyi siliyorum, tekrarının da olmayacağını düşünüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

heartsmagic

Arkadaşa lan üzerinden yerel olarak diğer bağlantılı bilgisayarlar ile internet cafelerdeki gibi oynamayı ödev olarak hocası vermiş ona. Ben demin sosyal ağ üzerinden cevap verdim kendisine ancak çok yabancı geldiğini söyledi bütün terimlerin vb. şeylerin. Vazgeçtiğini anlıyorum bana verdiği cevaplara göre. Vazgeçmedimde dememişti. Arkadaş sıkı bir windows kullanıcısıymış ve ödev ile zoraki verilince zorlanıp pes etmiş durumda (hemen pes etmeseydi keşke). Durum budur abi.
www.tckemal.ist

bytaco

Ainen kemal arkadasımızın yazdığı gibi pet etmemem lazım etmıyormda. Ödev şu 7 tane bilgisayara ubuntu işletim sistemi kurup 1 tane swich alıp sınıfta 7 kişi ubuntu işletim sisteminde counter oynamak. İnternet cıkısı yok tabi sadece swich ile 7 bilgisayar iletişimini sağlıycaz
TNCYLDRM

heartsmagic

Counter sunucusu kurulup 7 kişi Windows üzerinden de oynayabilir oyunu, ben bu nedenle detaylandırmak istedim. Şu durumda bu ödevin iki ayağı var:

1. CS sunucusu kurmak
2. İstemcilere Ubuntu kurup, CS suncusuna bağlanmak.

Birinci madde için forumdaki CS konusuna bakılabilir. Doğrudan anlatım yok fakat yönlendirme var, onlar denenirse yardımcı olmaya çalışırız. İkinci madde için kendi adıma pek yardımcı olamam zira ne Wine ne de CS ile içli dışlı değilim. Wineappdb'den duruma bakılabilir belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bytaco

Sosyal ağdan Selcuk arkadaşım yardımcı oldu azck dediklerini deniyim sonra eğer bi sorunlar karşılasırsam burdan yazarım teşekkür ederim yardımlarınız için
TNCYLDRM

KemalALKIN

bytaco

Counter Strike Source v34 oyununu ben yıllarca çalıştırdım. En son denediğimde oyun bir süre sonra hata olmadan kapanıyordu. Windows 98 sürüm ayarı ile hl2.exe'yi konum göstermeden ismini yazıp win98 sürümüne ayarlayınca oyun düzelmişti. En son onlive programını wine 1.5.14 ile denedim 15.13 e göre 14 sürümü daha müthiş güzellikte kararlı :D.
www.tckemal.ist

bytaco

@KemalAKIN  saolasn hocam hallettim sorun kalmadı. Şimdi Lan ile deniycem arkadaslarla
TNCYLDRM

KemalALKIN

bytaco

Sonucu buraya geç ve konu başlığına [Çözüldü] yazısı ekle başına. Böylece kilitlenir ve çözülebilen bir şey olduğu çıkar arayana. Sende anlatırsın belki sonucu verirken nasıl yaptığını bilmeyenler için bir ileti içinde.
www.tckemal.ist

bytaco

Anladm kardesm smdi söle bi sorun var daha net degil cozulup cozulmediği ama tamamen halledersem dediğin gibi öyle yaparım. Saolasın tekrar tekrar
TNCYLDRM

KemalALKIN

bytaco

Belli olunca yazdığında tek bir iletide hem çözüldü dersin sonrada şöyle yaptım diye yazarsın. Son olarak konuya dediğim yazı ekleyip raporlarsın çözüldü diye.
www.tckemal.ist