Çözüm programı hakkında

Başlatan forumbulut, 13 Ağustos 2012 - 22:32:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

@forumbulut çok zor benim böyle bir deneme için zaman bulabilmem... vakti olanlar çıkar ve 5000 tane nur topu gibi ubuntunuz olur diye umuyorum.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

forumbulut

Teşekkürler... inşaallah destek olan çıkar...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2012 - 21:56:22

İndiren ve deneyen var mı arkadaşlar?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2012 - 21:58:41

Arkadaşlar uygulamayı indiren ve deneyen var mı acaba? Merakla ve ilgiyle bekliyoruz...
Teşekkürler...

local1907

sisoft programlarına biraz baktım.  İpad cihazlar için yazılım yapabilen bir firma. İsterseniz sisoft ile iletişime geçip destek isteyebilirsiniz. En azından server için bir yazılım yapabilirler. Yada bir script ile kurumumu yapabilirler diye düşünüyorum.

tork

Arkadaşlar hocamın belirttiği program aynı zamanda veritabanı ile iletişim içinde. Program ile veritabanı arasında nasıl bir bağlantı kurulur bilmiyorum ama WİNE ile açmak sanırım biraz sıkıntılı olacaktır. Umarım hocama yardım edebiliriz.

ulusoyab

Dosyaları indirdim. Ama sıkıştırmasını açamadım.
tar -xvf *
tar: This does not look like a tar archive
tar: Skipping to next header
tar: kurulum2.zip: Not found in archive
tar: kurulum3.zip: Not found in archive
tar: kurulum4.zip: Not found in archive
tar: Exiting with failure status due to previous errors

KemalALKIN

ulusoyab

Ubuntu yazılım merkezinden 7-zip veya 7zip diye arama yapıp çıkan ufak paketi kurun sonra deneyin. Belki 7-zip ile yapıldığından sorun olmuş olabilir.

Not: Arşiv programı ile çıkarmayı deneyin tar komtutu yazıldığı gibi tar.gz gibi uzantılar için...
www.tckemal.ist

ulusoyab

6ng4n

@forumbulut oracle veritabanı sunucu bazlı çalışıyorsa ubuntuya kurmanız olası performans problemlerini engeller.Eğer uygulama bazlı bir sistemse wine'a mahkum.Bir de zip dosyalarını winrarla sıkıştırıp mı part yaptınız?Çünkü ne Winrar ne 7z ne de cat ve unzip komutlarıyla dosylarınızı açamadım. Lütfen tek partta paketleyip daha büyük dosyalar sunabilen bir yere yükler misiniz?

forumbulut

Arkadaşlar, sıkıştırılmış dosyayı parçalarken .zip.001, zip.002, zip.003 ve zip.004 diye parçalamıştı. Paylaşım sitesi de zip.001 şeklinde olmaz deyip uzantısını 1.zip şeklinde değiştirdi. Yani parçalanmış dosyaların ismini tekrar zip.001 şeklinde isimlendirip yaparsanız birleşecektir. Ama yine de ben arada dediğiniz gibi tekrar parçalamadan da yükleyim muhtemelen bu sorunu yaşıyacağız.

Ninoslayer

Bu programın wine ile çalışabileceğini düşünüyorum gerçi her ne kadar deniyemesemde. Eğer deneme imkanım olursa sizin için bakabilirim. Wine ile tecrübem var. Orecla veri tabanının wine içine kurulması lazım çünkü wine sistemden bir tek kernelin bir kısmını kullanır. Bununla ilgili biraz arama yapmak lazım ancak bunun için ilk önce program şart.

forumbulut

Ninoslayer, programı foruma ekledim. Denemeni ve tecürebelerini iletmeni çok isterim...

ulusoyab

@forumbulut dediğini yaptım şimdide şifre istiyor

Ninoslayer

Şuan çok kısıtlı bir internet kullanıyorum. Yarın daha iyi bir yere gidicem programı indirir indirmez denerim hemen. Bulabildiklerimi buradan paylışırım.

Birde düşününce şu aklıma geldi daha önceki iletilerinizde Microsoft'a yıllık 200.000 tl verdiğinizi yazmışsınız. Bunu Microsofta vermek yerine çözüm programı yapımcısına daha az bir miktar ile linux'e port etmelerinide istiyebilirsiniz. Bunun daha güzel bir çözüm olcağını düşündüm. Ancak * tabi ki bu işi hiç para harcamadan yapmak en iyisi. Çünkü wine'de çalışabilen bir program kernel updatelerinden çekirdek güncellemelerinden sonra çalışmamaya başlıyabiliyor. Gerçi onlarada bir çözüm bulunabiliyor ama bunun için çok iyi bir linux bilgisi gerekiyor.

Ben yinede yarın elimden geleni yapacağım.

forumbulut

Şifre koymamıştım, çok ilginç şifre sorması. En kısa sürede ikinci bağlantıyı vereceğim arkadaşlar...

karboran

Mesajı konuyu takip edeyim diye yazıyorum. Ayrıca çok heycanlı her mesajı tek tek okudum , keşke bende yardımcı olabilecek kadar tecrübeye sahip olabilsem. Doktor abi sizide tebrik ediyorum bu gayretinizden dolayı. Devletin parası hepimizin parası.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

forumbulut

karboran, teşekkürler. Ben herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyorum. Tamam bilgisayar mühendisi ya da yazılımcı değilim ama yine de bu konuda devletimize katkımız olursa ne mutlu bize... Yardım eden herkese de teşekkürlerimi yinelemek istiyorum...

karboran

Bu olayı okuduktan sonra babamada anlattım ve bi teklifete bulundum, babam Aksaray Tarım İl Müdür Yardımcısı ve dairede 80 tane bilgisayar var ben geleyim hepsini linux kurayım ücresiz bir şekilde kuruş para almadan anlatayım, devamında da telefondan veya gelip gittikçe memlekete teknik destek sağlayayım dedim ve olumlu baktı seneye yazın geldiğimde bu 80 kasayı Linux a geçireceğim, benimki kolay olacak gibi çünkü yaptıkları işler belli;

1)internet üzerinden bir otomasyon kullanıyorlar, Hiç sıkıntı yok firefox kullansınlar :)
2)Ağ üzerinden dosya paylaşımı hat safhada, Linuxda daha bir bilgisayara başka bilgisayara bağlamadım Forumdan yardım alacağım artık
3)Yazıcıyı çok kullanıyorlar , ağ sorununu halledince oda hallolur diye düşünüyorum.
4)Babam seminer salonunu bana açacak mış , libre office kullanımını, office 2010 şeklinde kaydetmeyi, dosya paylaşımı, genel bi kaç bilgi,  felan anlatcağım.

Seneye yazın daha deteyli bi plan yapıp uygulayacağım inşallah :), Ve babam Aksaray basınınıda tanıyor çağırıp çağıramayacağını sordum , çünkü haber duyulsun başka kurumlara örnek olsun istiyorum, onada olumlu baktı, seneye bakacağız artık sizlerinde yardımlarıyla zor olacağını sanmıyorum :)..

ersinkandemir

Hayal gibi tüm bu gelişmeler. :)
Where there's a shell, there's a way.

cagriemer

@forumbulut uygulamayi wine uzerinde calistirabiliyorsaniz, ag uzerinden Oracle sunucusu ile konusabilmesi lazim. Oracle'i sanal makineye kurup baska bir sanal makinede de verdiginiz programi calistirmak icin gereken RAM ne yazik ki benim bilgisayarimin kapasitesinin cok uzerinde oldugundan bir deneme sansim yok.

@karboran konuyu cok fazla dagitmayalim ama benim diyen sistem yoneticisinin tek basina altina girmeye kalkismayacagi zor bir ise kalkisiyorsunuz.

karboran

@cagriemer , ... tek değilim ayrıca dairenin bilişim işleriyle ilgilenen aksaraydaki firmayıda aradık, konuştuk destek olacaklar yanlız sayılmayız.. kardeşim ben 2 elemanda onlardan gelecek miş 4 kişiyiz , seneye ramazan bayramı tatiliyle+ cumartesi pazarı birleştirirsek .. kurulumu tamamlar pazar akşamıda bi seminer ayarlarız inşallah 4-5 günde 70-80 bilgisayara linux kurup ağ bağlantıları yapsak kafi. Dediğiniz gibi konu dağılıyo vakti gelince yeni bir konu açarım zaten. Şimdilik askıda, Selametle kolay gelsin

Not: Bazı şeyleri dava açılabilecek, inceleme başlatılabilecek şekilde söylemeyelim değil mi :)

odyssey

Bu başlıktan epeydir ses yok
Galiba başlığı açan arkadaşın çalıştığı hastane microsofta teslim oldu
Gitti paracıklar :D

forumbulut

Selâmlar arkadaşlar. Uzun zamandır, doğacak çocuğumla ilgilenmem sebebiyle forumu takip edemedim. Programı deneyen, kuran var mı?