Yeni Mandriva Türkiye açıldı

Başlatan Eren, 16 Eylül 2008 - 19:01:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

4. ve en son Mandriva Türkiye sitesi eski Debian Türkiye (org) alt yapı ve proje sorumlusu tarafından açıldı. Mandriva kullanıcıları Türkçe destek için bu siteye de uğrabilirler.

http://www.mandrivaturkiye.com

MeBuNtU

Eren

Ayrıca bu arkadaşlar Site Tanıtım Bölümünde sitelerini tanıtabilir, amaç ve faaliyet alanlarını duyurabilirler.

Xenophobia

Özgür yazılımın Türkçe kaynakları çoğaldıkça nasıl mutlu oluyorum anlatamam.

Bir sorun olduğunda, kaynak bulacağım diye göbeği çatlamasın insanların.

Bu konuda en ufak adım atandan Allah razı olsun.

maxspacemax

fadike

Yanlış anımsamıyorsam Mandriva için bir zamanlar PCLinuxOS forumlarında ve WordPress sayfalarında yer vardı. Hatta WordPress'e erişim yasak olduğu için giremiyorduk.

Açıkçası özgür yazılım ve GNU/Linux için açılıp çoğaldıkça sayfa ve destek forumları mutlu oluyorum.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Eren

Mandriva ile PCLinuxOS Türkiye bir ara birlikte hareket ediyorlardı, sonra Mandriva Türkiye ve PCLinuxOS Türkiye hacklenince PCLinuxOS Türkiye bize bırakıldı, bizde forumla fazla ilgilenemediğimiz için forum kapatıldı. Sonra Mandriva Türkiye yeniden yapılanma dönemine girdi ama pek başarılı olduğu söylenemez.

Yeni açılan Mandriva Türkiye ise bizden bağımsız bir oluşum.

atomkarinca

Sypro

Alıntı yapılan: Eren - 16 Eylül 2008 - 22:30:31
... PCLinuxOS Türkiye hacklenince PCLinuxOS Türkiye bize bırakıldı, bizde forumla fazla ilgilenemediğimiz için forum kapatıldı. ...

Daha ziyade ilgilenecek ekibi çıkaramadık, birçok proje ve birçok emek (bilgi) bu şekilde heba oluyor. Birkaç gönüllü olmuştu o dönemde sanırım. Onlar da fazla uzun soluklu olmadı gibi. Neyse..

Mandriva konusu sevindirici, gnu destekçileri arttıkça ms tekeli kalkacak ve insanlar gerçek özgürlüğü tadacak, bilgisayar alırken yanında yeni bir bilgisayar ücretine eşit işletim sistemi + ofis paketi ücreti ödemek zorunda bırakılmayacak.

Umuyorum ki kısa süreli bir proje olmaz, arkadaşlara başarılar diliyorum.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

mbt28

Büyük bir eksiklikti güzel oldu. Bu zamana kadar nasıl Mandriva gibi büyük bir dağıtımın sağlam bir Türkiye ekibi oluşamadı anlamış değilim.

FACTOR2

Mandriva

Yardımlarından dolayı Eren kardeşime huzurlarınızda teşekkür ederim. Bunun yanından geçmiş dönemde bir takım kendini bilmez insanlar tarafından camiaya ve sizlere karşı söylenen ve(ya) yapılan haksızlıktan dolayıda onların adına özür diliyorum.

Saygılarımla

EMiR ÇEÇEN

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Mandriva - 17 Eylül 2008 - 23:49:27
Yardımlarından dolayı Eren kardeşime huzurlarınızda teşekkür ederim. Bunun yanından geçmiş dönemde bir takım kendini bilmez insanlar tarafından camiaya ve sizlere karşı söylenen ve(ya) yapılan haksızlıktan dolayıda onların adına özür diliyorum.

Saygılarımla

EMiR ÇEÇEN

İşte, asil ve olması gereken davranış. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

hikmet Murat

Güzel gelişme. Mandriva güçlü bir dağıtım olabilir ama bana itici geliyor. Lapis ve Ubuntu'ya ısındığım gibi Mandriva'ya ısınamadım. Herhalde o ilginç görüntüsünden kaynaklanıyordur.

mbt28

Alıntı yapılan: hikmet Murat - 18 Eylül 2008 - 08:40:01
Güzel gelişme. Mandriva güçlü bir dağıtım olabilir ama bana itici geliyor. Lapis ve Ubuntu'ya ısındığım gibi Mandriva'ya ısınamadım. Herhalde o ilginç görüntüsünden kaynaklanıyordur.
Evet görüntüsü biraz ilginç. Senelerdir aynı renk tonunu ve temayı bırakmadılar :D

York

Bu eski Debian TR ekibi ilkerlerin olduğu ekip ise biraz şaibeli bir ekip umarım yeni projelerinde başarılır olurlar.

egitimist

Başarılar dilerim. Güzel bir wordpress teması seçmişler. Wordpress, blog yazılımı olmaktan çıkmış pek çok İYS'nin önüne geçmiş.

mbt28

Her zaman söylerim basitlik herşeydir.

Mandriva

Merhabalar.

Uzun emeklerden sonra Manrdiva Türkiye sitemiz ve forumumuz açıldı arkadaşlar.

Site olarak Wordpress tercih ettik, ve temayı bayağı editleyerek mini portal haline getirdik.

Forum sistemi olarak ilk kurduğumuz Mybb´forumdan çok sıkıntı çektiğimiz için Smf kullandık.

Mandriva Anasayfası : www.mandrivaturkiye.com

Mandriva Forum Sayfası : www.mandrivaturkiye.com/forum

Sizide forumumuzda katılımcı olarak görmek isteriz.

Saygılarımla.

Eren

Alıntı yapılan: Mandriva - 06 Ekim 2008 - 21:09:12
Merhabalar.

Uzun emeklerden sonra Manrdiva Türkiye sitemiz ve forumumuz açıldı arkadaşlar.

Site olarak Wordpress tercih ettik, ve temayı bayağı editleyerek mini portal haline getirdik.

Forum sistemi olarak ilk kurduğumuz Mybb´forumdan çok sıkıntı çektiğimiz için Smf kullandık.

Mandriva Anasayfası : www.mandrivaturkiye.com

Mandriva Forum Sayfası : www.mandrivaturkiye.com/forum

Sizide forumumuzda katılımcı olarak görmek isteriz.

Saygılarımla.

Site Tanıtımı bölümünde tanıtım yapabilirsiniz. Böylece daha etkili olur. Başarılar.

Mandriva

Teşekkür ederim Eren kardeşim.

Çağlar

We got a badass over here!

ironic

Bugün ben de üye oldum. Hayırlı olsun diliyorum tekrardan. Ayrıca tema çok hoşuma gitti.

Mandriva KDE 'yi mutlaka deneyeceğim.