Masaüstleri

Başlatan mbt28, 24 Eylül 2008 - 20:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mbt28

Compizde başka masaüstlerine geçtiğimde çubukta pencerelerin görülmemesini nasıl sağlarım? Bide lxde pencereleyici 1 tane masaüstü görüyor halbuki 4 tane var sebebi ne olabilir?

Bazıları compizde küpe tema yapmış ve içerde mekanik dişliler var ben mekanik dişlileri aktif hale getirdim ama görünmüyor. Etraftaki 3 boyutlu oda görünümündeki tema için ne yapmak lazım.

Kutadgu

Dişlileri görmek için masaüstü küp efekti ayarlarını saydam hale getirmeniz gerekiyor. Döndürürken veya normal konumda olmak seçimi size kalmış. Normal konumdaykende saydam hale getirirseniz, sürekli arkada dönen dişliler görürsünüz. Diğer isteğiniz için daha tecrübeli arkadaşlara dönüyoruz : ) .

mbt28

Nasıl saydam hale getiriyoruz arka planı. Sanki önceden fare tekerleğini çeviriyorduk ama şimdi işe yaramıyor.

Kutadgu

Şu an Ubuntu da değilim kesin yanıt veremeyeceğim ama Compiz ayarlarından kübe geldiğiniz zaman en üstte 3 sekme olması lazım. Bunlardan biri "görünüm" gibi birşeydi. Oradan ayarlanıyor olması lazım. Hemde saydamlığın derecesinide ayarlayabiliyorsunuz.

kafkasyali

Compiz Config Ayar yöneticisi > Desktop Cube > Transparent Cube Sekmesi'nden ayarlayabilirsiniz.

http://wp.me/1pScW
sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs

mbt28

Sevmezdim ben pek böyle compiz filan, ama biraz uğraşınca çok güzel oluyor.