[Çözüldü] Wordpressi ağa açma

Başlatan amisos, 18 Eylül 2012 - 14:08:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amisos

Arkadaşlar çalıştığım yerde bulunan serverda sanallaştırma üzerine ubuntu kurulumu yaptım ve lamp server kurdum onun üzerindede wordpressi çalıştırdım buraya kadar hiç bir sorun yok.Benim amacım önce kendi ağımızda siteyi test edip daha sonra dış dünyaya açmak,localhost yazınca yada verdiğim IP yı yazınca localde blog açılıyor fakat aynı ağda bulunan başka bir bilgisayarda IP yı yazınca blog çok bozuk bir şekilde açılıyor(resimler gelmiyor sayfa düzeni bozuk sadece yazılar duzensız gorunuyor vs) forumu baya dolaştım ve arama yaptım ama benzer bırşey göremedim bu konuda bana yardımcı olabılecek arkadaşlar varsa sevinirim...

yavuz21

Aynısı benimde başıma geldi modemden kaynaklanıyormuş. Modemin modunu bridgeden root olark değiştirmiştim ve düzelmişti tabi sizin sunucularda durum daha karmaşıktır o olmazsa diğer bilgisayarda farklı proxy kullanmanız sorunu düzeltebilir. Birde ip loopback (Türkçesini bilmiyorum :D ) denen bir olay var modemin içinden 80 portunu yerel ip adresine yani sunucu bilgisayara yönlendirmen gerekiyor onuda kurcala derim.

amisos

Öncelikle cevabın için teşekkürler

söylediklerini hemen deneyeceğim ama seninde dediğin gibi modeme müdahale etmem zor belki switche müdahale edebilirim. Ayrıca benim başka * bir şey daha dikkatimi çekti özellikle explorerdan açınca  resim gelmesi gereken yerde resim çıkmıyor ama çerçevesi açılıyor sağ tıklayıp özellikler dediğimde resimin adresinde    http://localhost/wp-content/themes/twentyeleven/images/headers/hanoi.jpg yazıyor resimi hala localden almaya çalışıyor acaba apache ile alakalı bir sorun olabilir mi?

cagriemer

WordPress yonetim panelinde Settings altinda asagidaki iki ayari yerel agdaki IP olacak sekilde ayarlayip dener misiniz?

WordPress Address (URL)
Site Address (URL)

amisos

Hocam çok teşekkür ediyorum sorun gerçekten buradaymış bende günlerdir aphache,php,mysql uğraşıp duruyordum o ayarlara bakmak hiç aklıma gelmedi klavyene sağlık :D

cagriemer

Rica ederim. Cozuldu etiketi icin tesekkurler.