[Çözüldü] Unetbootin'e alternatif var mı ?

Başlatan emreseckin, 10 Eylül 2012 - 00:17:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreseckin

Unetbootin Window 7 yi bootable etmiyor linux ortamında windows bootable edebileceğim bir yazılım var mı ?

Aaron

TahaKaradeniz

Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

Aaron

Bu arada ben Pendriver'ı iki platformda da denedim ve hiç sorun yaşamadan kullandım. Tasviye ediyorum ve kefilim (:

emreseckin

Pendrive için sadece .exe linkleri gördüm ubuntu için bulamadım :(

Aaron

Ben başka bir şey mi kullandım acaba? Dur ben de şimdi zan altında kaldım bir bakayım.

Düzeltme: Saate baktım da gayet geç olmuş ve saçmalamış olmam olası. Ben de muhtemelen bu Pendrive'ı sadece Windows tarafında kullandım. Ubuntu'da ise Başlangıç Diski Oluşturucu'yu kullandım.

http://www.ubuntu.com/download/help/create-a-usb-stick-on-ubuntu

furkankalkan

Maalesef linux üzerinde windows isolarını flash diske yazabilen bir program henüz bilmiyorum. Ama http://superuser.com/questions/256869/how-to-create-a-windows-7-installation-usb-media-from-linux-to-install-window adresindeki yönergelerle bunu elle yapabilirsiniz.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

matrax_41

furkankalkan

@matrax_41 bu programı bilmiyordum teşekkür ederim arkadaşım.
Lover

burk

@dewilman başlangıç diski oluştur yazılımı ile yapamıyor musunuz bu işlemi?

furkankalkan

@burk başlangıç diski oluştur şeysini kullanmadığım için bilmiyorum ama bende ne unetbootin ne de dd komutu işe yaramamıştı.
Lover

mechulkalan

sorun acilse sanal makine ile windows kurup ordan windowsun kendir yayınladığı program ile bootable usb bellek kullanabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım :)

furkankalkan

@mechulkalan Sizin iş biraz deveye hendek atlatmak gibi olmuş biraz :D Ben de aynı yöntemi mac için denemiştim fakat Virtualbox 8 gblık flash diskimi görmemişti. 
Lover

mechulkalan

@dewilman her zaman söylerim, bildiğin yol en kısa yoldur :D