Bir flash problemi hakkında

Başlatan Aaron, 04 Eylül 2012 - 23:03:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Merhaba. http://www.dizimag.com sitesinden dizi izlerken bir fps sorunu yaşadığımın farkında vardım. Windows tarafında bu siteden dizi izlerken video akıcı bir halde görüntülenebiliyor. Ubuntu tarafında izlerken bir fps-yavaşlama sorunu mevcut. Sanki bilgisayar şişmiş de yavaşlamaya başlamış gibi. Tam olarak izah edemiyorum. Ekran kartında sanki bir sorun varmış da render sıkıntılıymış gibi izliyorum. Acaba Ubuntu kurulumunun ardından Flash Player ile yapılması gerekenleri yapmadığım için olabilir mi? Böyle bir şey hatırlıyor gibiyim kurulum sonrası yapılacak adımlar arasında.

furkankalkan

Kendi sitesinden hiç izlemediğim için bilmiyorum ama XBMC de xbmc-tr eklentisiyle ile izlerken sorun yok bende. Dediğiniz gibi bir ekran kartı sorunu da olabilir.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Yapılacak tek şey Flash namına, kendisini kurmaktır.
diğer olasılıklara gelince, grafik kartı sürücüsü kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aaron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Eylül 2012 - 20:51:46
Yapılacak tek şey Flash namına, kendisini kurmaktır.
diğer olasılıklara gelince, grafik kartı sürücüsü kurulu mu?
Sistem ayrıntılarına baktığımda grafik kartı sekmesinden sürücünün "Bilinmeyen" olarak göründüğünü fark ettim. Daha sonra depodan güncelleme yaparak sürücüleri güncelledim. Şimdi "sistem ayrıntıları"nda ekran kartımı ve sürücüsünü görebiliyorum. Ama henüz dizi izleyerek test etmedim. Diğer bir yol olarak Flash'ı kurmadım ya da güncellemedim. Az sonra bir deneme yaparak geri dönüş bilgireyim.

burk

O sitede yer alan reklamlar da CPU tüketimini arttırıyor, engellerseniz rahatlatabilir.

if

Diğer işletim sistemindeki verimi beklememek gerek, olduğunca.

Aaron

Sorun genel olarak tam ekran yaptığımda beliriyor. Az evvel kontrol ettim fakat bir düzelme olduğunu göremedim. Ama bu kontrolü sadece ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra yaptım. Saat çok geç olduğu için artık Flash'ı güncelleyip denemesini yarın yapacağım. Buraya yine bir geri dönüş yaparım. Teşekkür ederim.