mint veya ubuntu için bacula kurulumu?

Başlatan fadime, 28 Ağustos 2012 - 15:33:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fadime

mint11 veya ubuntu11 için bacula kurmam gerekiyor; ancak, hiçbir kaynak bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

cagriemer

Bacula Ubuntu depolarinda mevcut. Yazilim Merkezi'nden kurabilirsiniz.

fadime

yazılım merkezinde var ancak kurulumda sürekli hata alıyorum eksik paketler görüyor ama eksikliğin ne olduğunu bilmiyorum.

arpia

sudo apt-get install bacula-server

şeklinde deneyin.

fadime

onuda yapmaya çalıştım
Setting up bacula-director-mysql (5.2.5-0ubuntu6.1) ...
dbconfig-common: writing config to /etc/dbconfig-common/bacula-director-mysql.conf
granting access to database bacula for bacula@localhost: already exists.
creating database bacula: already exists.
populating database via sql...  error encountered populating database:
mysql said: ERROR 1050 (42S01) at line 8: Table 'Filename' already exists
dbconfig-common: bacula-director-mysql configure: ignoring errors from here forwards
done.
dbconfig-common: flushing administrative password
Processing configuration...Ok.
* Starting Bacula Director...                                           [fail]
dpkg: error processing bacula-director-mysql (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
No apport report written because MaxReports is reached already
                                                              dpkg: dependency problems prevent configuration of bacula-server:
bacula-server depends on bacula-director-mysql (>= 5.2.5-0ubuntu6.1) | bacula-director; however:
  Package bacula-director-mysql is not configured yet.
  Package bacula-director is not installed.
  Package bacula-director-mysql which provides bacula-director is not configured yet.
dpkg: error processing bacula-server (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of bacula:
bacula depends on bacula-server; however:
  Package bacula-server is not configured yet.
dpkg: error processing bacula (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured
                                            Errors were encountered while processing:
bacula-director-mysql
bacula-server
bacula
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

gibi bir hata çıktısı alyorum çok fazla bir bilgim olmağıdığı için hata yorumu da yapamadım.

arpia

Bazıları için zaten olduğunu bazılarının ise ayarlarının yapılmadığından bahsediyor.
Bacula yapısı gereği sunucu istemci mantığı ile çalışıyor ve işin içinde Mysql veritabanı da var ki bu konulara hakim misiniz bilmiyorum.
En azından Bacula'yı kullanan bir arkadaşımız yardımcı olacaktır size yada internette CentOS ve FreeBSD üzerine kurulumlarına denk geldim.

heartsmagic

Önce bir kaldırmayı deneyelim ancak o da sorun yapacaktır muhtemelen. Etrafından dolaşmayı deneyelim bir öneri ile:
sudo touch /etc/init.d/bacula-director
sudo apt-get remove bacula*

Sadece bacula ile ilgili paketlerin kaldırıldığına emin ol, sonra da onayla silme işlemini. Sonra kuruluma tekrar bakarız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fadime

Önerinizi denedim. Tekrar kurmaya çalışabilirim sanırım.

heartsmagic

Soruda Ubuntu 11 demişsin profilinde 12 yazıyor. Tam olarak hangi sürümü kullanıyorsun 11.x serisi mi yoksa 12.04 mü?

fadime

Kendi laptopımda ubuntu12, mint ve win7 kurulu; ancak staj için kullandığım farklı. Sunucu olarak kullanacağım pcde Linux mint 13 maya, İstemcide ise ubuntu 11.10 kurulu.

heartsmagic

O zaman hangisine kuracaksın diye sormamız gerekiyor. Sen hangi sürüme kuracaksan onun üzerine bir arama yap, gerçi sürüm fark etmiyor da olabilir ancak mümkün mertebe sürüme yönelik inceleme yapmak her zaman daha iyidir.

Ertroll

Yazılım merkezindeki yorumlarda da insanlar kurulumda sorun yaşadıklarını ve çok kullanışsız olduğunu söylemişler. Zannediyorum ki çok uğraştıracak temiz bir kurulum için.

fadime

kurulunu minte yapıcaz. bacula nın kendi adresinden kurulumu denedik ama yinede paket eksiklikleri var. Kurulumu yapmıyor.

heartsmagic

cagriemer

Iki yerde anlatim yapilmis.[1, 2] Ben ilk elden anlatimi denemedim ama calismasa 12.04 belgelerine koymazlardi sanki. Ilginc olabilecek bir durum toplulugun yazdigi belgede[2] asagidaki gibi bir kisim var. bacula-sd artsureci baslamakta problem yasayabilir herhangi bir depolama aygiti yapilandirilmadigi icin demisler. Bu sorunun etrafindan dolasmak icin bacula-sd.conf dosyasinda bir depolama aygiti olusturup apt-get install -f calistirmak gerekiyormus. Belki mint altinda da durum boyledir.

Alıntı YapAfter installing Bacula the bacula-sd daemon may have an issue starting because there is no storage device configured. A work around for this error is to configure an Archive Device in the /etc/bacula/bacula-sd.conf file, and enter the following apt command to complete the package install:

sudo apt-get install -f

Bacula also requires a Mail Transfer Agent (MTA). The default Ubuntu MTA is Postfix, but it is possible to use another MTA such as Exim4. For details on setting up Postfix see Postfix

[1] https://help.ubuntu.com/12.04/serverguide/bacula.html
[2] https://help.ubuntu.com/community/Bacula