[Çözüldü] Kablosuz Ağ Sorunu

Başlatan Ale, 25 Haziran 2012 - 16:32:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ale

Could not find the file /home/ale/etc/modprobe.d/blacklist.conf.
please check that you typed the location correctly and try again.  Diye bir hata veriyor yapıştırdığımda.

if

@Ale, / karakterini eksik yazmışım. Şimdi düzelttim.

Ale

Generating /boot/initrd.img-3. 2. 0-23-generic-pae
Warning: no support for locate: tr_TR. utf8

Son komuttan sonra bu çıktı.

if

@Ale, aramalarımda wl sürücünü kullanarak sorunu aşanlar olmuş ama as önce düzenlediğimiz belgede yanlış girişler olduğundan istediğimiz modülleri kara liseye alamamıştık. Şu an başa döndük. Ama meraklanmayın çözeriz inşallah.

Şimdi, @arpia'nın uygulatığı komutlarla ağları görmüştü. Tekrar deneyelim. sudo ifconfig wlan0 down && sleep 15 && sudo ifconfig wlan0 up komutlarını yürütün. Sonra sağ üst köşedeki ağ simgesine tıklayarak bağlanmak istediğiniz ağa tıklayın. Bağlanabiliyor musunuz?

Ale

Komutu girdim, herhangi bir tepki vermedi. Bağlanamıyorum hâlâ.

if

@Ale, bu bilgisayarın marka ve modeli nedir? EK donanım kısmında Broadcom-Sta diye bir sürücü görünüyor mu?

lspci -nn | grep 0280
çıktısına bakayım.

Ale

lspci –nn | grep 0280

03:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/ Wireless LAN Controller [14e4:4727] (rev 01)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Haziran 2012 - 21:50:08

Bilgisayar, Toshiba Satallite L655.
Ek donanım dediğiniz nedir bilemedim.

heartsmagic

Şunları adım adım deneyerek çıktıları buraya geçer misin:

sudo -i
rmmod mac80211
rmmod brcm80211
rmmod cfg80211
rmmod wl
rmmod lib80211_crypt_tkip
rmmod lib80211
modprobe brcm80211
exit

Sonra bir ağa bağlanmayı dene. Ancak başarılı olsa da olmasa da çıktıları görelim biz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ale

@heartsmagic, uyguladım hepsini ancak yine bağlanamadı.

rmmod mac80211
ERROR: Module mac80211 is in use by brcmsmac

rmmod brcm80211
ERROR: Module brcm80211 does not exist in /proc/modules

rmmod cfg80211
ERROR: Module cfg80211 is in use by brcmsmac,mac80211

rmmod wl
ERROR: Module wl does not exist in /proc/modules

rmmod lib80211_crypt_tkip
ERROR: Module lib80211_crypt_tkip does not exist in /proc/modules

rmmod lib80211
ERROR: Module lib80211 does not exist in /proc/modules

rmmod mac80211
ERROR: Module mac80211 is in use by brcmsmac
root@ubuntu:~# rmmod brcm80211
ERROR: Module brcm80211 does not exist in /proc/modules
root@ubuntu:~# rmmod cfg80211
ERROR: Module cfg80211 is in use by brcmsmac,mac80211
root@ubuntu:~# rmmod wl
ERROR: Module wl does not exist in /proc/modules
root@ubuntu:~# rmmod lib80211_crypt_tkip
ERROR: Module lib80211_crypt_tkip does not exist in /proc/modules
root@ubuntu:~# rmmod lib80211
ERROR: Module lib80211 does not exist in /proc/modules
root@ubuntu:~# modprobe brcm80211
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 59: ignoring bad line starting with 'sudo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 60: ignoring bad line starting with 'echo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 61: ignoring bad line starting with 'echo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 62: ignoring bad line starting with 'sudo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 63: ignoring bad line starting with 'sudo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 64: ignoring bad line starting with 'sudo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 65: ignoring bad line starting with 'echo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 66: ignoring bad line starting with 'sudo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 67: ignoring bad line starting with 'sudo'
WARNING: /etc/modprobe.d/blacklist.conf line 68: ignoring bad line starting with 'sudo'
FATAL: Module brcm80211 not found.

heartsmagic

Modüllerin bir kısmı zaten yüklü değil ya da yok, bir kısmı ise diğerlerine bağımlı. Daha güncel önerileri bakmalıyız sanırım. Fakat son basılan hata biraz garip. /etc/modprobe.d/blacklist.conf dosyasının içeriğine bakabilir miyiz?

Ale

Bağlantı sağlandı. Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

if

EcU

al işte cevap yok!!! birde forumda konulara bak denir

arpia

@EcU, çok nadir çözülen konularda nasıl çözüldüğü ile ilgili ileti yoktur ama sorun değil, benzer konulara bakıp sorununu çözemiyorsan yeni başlık açabilirsin.
Yardımcı olacak bir çok arkadaş var :)

heartsmagic

@EcU, tek konunun bu olduğunu nereden çıkarttın? Diğer başlıkta söylemiştim, cevap da vermiştim ancak sen farklı noktalara takıldığın için gözden kaçırma eğilimindesin. 10.04 eski bir sürüm, sen gidip yine 12.04 sürümünün çözümlerine bakıyorsun.

EcU

hayır sorun şu kardeşim forumda var diyorsun ama forumda 12.04 çözümü var yeni başlık açtığımda da bana forumda gereksiz konu açma diyorsun neyse ben kablosuzu forumdan halletim genede sağolun ama alsa derleme ve ekran kartı ile uğraşmam gerekecek sanırım

bytan

Alıntı yapılan: EcU - 23 Ağustos 2012 - 10:25:11
hayır sorun şu kardeşim forumda var diyorsun ama ... neyse ben kablosuzu forumdan halletim

Ne güzel. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Bkz, çelişki:
Alıntı Yap
isim
Söylenilen sözlerin, yapılan davranışların birbirini tutmaması, tenakuz, paradoks

EcU

heart forumdan nasıl halletim diye bir sor bakınız çelişki değil sana ilk sorumu sorduğumda adam gibi yönlendirip yazdıklarıma yorum yapmasan çözüme daha çabuk ulaşırdık bilader!!! düzgün yazı yazmam yada yazmamam benim özgürlüğüm kısıtlama şansın asla olmadı olamaz.
Sorunuda 12.04 kurarark halletim yani forumdan ötürü değil zaten otomatik tanıdı!!!! capiş ne güzel Türkçem var değil mi ??

bytan

Alıntı yapılan: EcU - 23 Ağustos 2012 - 10:25:11
hayır sorun şu kardeşim forumda var diyorsun ama ... neyse ben kablosuzu forumdan halletim

Alıntı yapılan: EcU - 02 Eylül 2012 - 14:22:08
Sorunuda 12.04 kurarark halletim yani forumdan ötürü değil

:)

Alıntı yapılan: EcU - 02 Eylül 2012 - 14:22:08
benim özgürlüğüm kısıtlama şansın asla olmadı olamaz.
capiş ne güzel Türkçem var değil mi ??

Bakalım neleri kısıtlayabiliyoruz...
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Adam olana adam gibi yönlendirme yapılır, adam olmayana ise ne yaparsan yap durum değişmeyecektir. İnsan garip bir varlık, karakterini çok güzel bir şekilde, çekinmeden afişe edebiliyor. Biz "büyük" beyinleri engellemeyelim en güzeli.